Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-11-2006, 20:33   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
çikolatalı pasta

Click the image to open in full size.



kek malzemeleri:
  • 2 + 1/3 su bardağı un
  • 1 su bardağı kakao
  • 1 + 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 12 silme yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2 su bardağı kahverengi şeker
  • 2 tatlı kaşığı vanilin
  • 4 yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 + 1/2 su bardağı süt + 1,5 yemek kaşığı limon suyu
çikolatalı sos malzemeleri:
  • 1 küçük kutu (200ml) çiğ krema (marketlerin süt bölümünde)
  • 200gr bitter çikolata
hazırlanması:
  1. keki hazırlamaya başlamadan 10 dakika önce sütü ve limon suyunu bir kapta karıştırın. sırası gelene kadar bir kaşık ile ara ara karıştırmaya devam edin. böylece (buttermilk) kesilmiş süt elde edin.
  2. 2 kek kalıbını (22cm, 9") yağlayıp unlayın. tabanlarına yağlı kağıt serin.
  3. geniş bir kapta unu, kakaoyu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın.
  4. ayrı bir kaba tereyağını alıp mikser yardımıyla iyice karıştırın. kahverengi şekeri ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
  5. yumurtaları teker teker ekleyin. her eklemeden sonra iyice özleşmelerini sağlayın.
  6. fırını 175C'ye getirin. mikserin hızını en düşüğe alın. üç seferde kesilmiş süt ile dönüşümlü olarak yumurtalı karışıma ekleyin. (ekleme işlemine unlu karışımla başlayıp yine aynı karışımla bitirmelisiniz.)
  7. karışımı kalıplara paylaştırın. ısınmış fırında yarım saat pişirin.
  8. bu arada bir tavada krema ile çikolatayı eritin. ara ara bir kaşıkla yavaşça karıştırarak ılınmasını sağlayın.
  9. kekler pişince kalıplarından çıkartmadan 15 dakika soğutun. soğuyunca kalıptan çıkarın. katların arasına sostan sürüp yapışmaları için elinizle hafifçe bastırın. pastanın üzerini de aynı sos ile kaplayıp tamamen soğutun ve süsleyin.
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla