22-11-2006, 20:33
|
#1 |
Dişi Kartal
Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | kek malzemeleri: - 2 + 1/3 su bardağı un
- 1 su bardağı kakao
- 1 + 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 12 silme yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
- 2 su bardağı kahverengi şeker
- 2 tatlı kaşığı vanilin
- 4 yumurta, oda sıcaklığında
- 1 + 1/2 su bardağı süt + 1,5 yemek kaşığı limon suyu
çikolatalı sos malzemeleri:- 1 küçük kutu (200ml) çiğ krema (marketlerin süt bölümünde)
- 200gr bitter çikolata
hazırlanması:- keki hazırlamaya başlamadan 10 dakika önce sütü ve limon suyunu bir kapta karıştırın. sırası gelene kadar bir kaşık ile ara ara karıştırmaya devam edin. böylece (buttermilk) kesilmiş süt elde edin.
- 2 kek kalıbını (22cm, 9") yağlayıp unlayın. tabanlarına yağlı kağıt serin.
- geniş bir kapta unu, kakaoyu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın.
- ayrı bir kaba tereyağını alıp mikser yardımıyla iyice karıştırın. kahverengi şekeri ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
- yumurtaları teker teker ekleyin. her eklemeden sonra iyice özleşmelerini sağlayın.
- fırını 175C'ye getirin. mikserin hızını en düşüğe alın. üç seferde kesilmiş süt ile dönüşümlü olarak yumurtalı karışıma ekleyin. (ekleme işlemine unlu karışımla başlayıp yine aynı karışımla bitirmelisiniz.)
- karışımı kalıplara paylaştırın. ısınmış fırında yarım saat pişirin.
- bu arada bir tavada krema ile çikolatayı eritin. ara ara bir kaşıkla yavaşça karıştırarak ılınmasını sağlayın.
- kekler pişince kalıplarından çıkartmadan 15 dakika soğutun. soğuyunca kalıptan çıkarın. katların arasına sostan sürüp yapışmaları için elinizle hafifçe bastırın. pastanın üzerini de aynı sos ile kaplayıp tamamen soğutun ve süsleyin.
|
| |