Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-11-2006, 13:18   #111
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation ŞAHİN'DEN FEDERASYONA ÇAĞRI!

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Fenerbahçe'nin şike yaptığına ilişkin iddiaların ciddi olduğunu belirterek, "Kuşkusuz bunlar iddia düzeyindedir. Ama kamuoyunun gündemine oturmuştur. O bakımdan bu iddialar gerekli biçimde incelenmelidir" dedi.


Kamu-İş Sendikası tarafından Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen bir seminere katılan Bakan Şahin, girişte gazetecilerin soruları üzerine Fenerbahçe'ye yönelik şike iddialarını değerlendirdi.

"Bu iddialar oldukça ciddi iddialar" diyen Bakan Şahin, Futbol Federasyonu'nun ve ilgili organlarının konunun üzerine ciddiyetle gitmesi gerektiğini belirtti. Aldığı bilgilere göre, konu ile ilgili bir araştırma ve soruşturma başlatıldığını bildiren Şahin: "Kuşkusuz bunlar iddia düzeyindedir. Ama kamuoyunun gündemine oturmuştur. O bakımdan bu iddialar gerekli biçimde incelenmelidir" diye konuştu.

Şahin, Spordan Sorumlu bir bakan ve siyasi olarak konu ile ilgili bir görevinin bulunmadığını hatırlatarak, ancak Futbol Federasyonu'nun görevini yapmaması halinde Başbakanlık Teftiş Kurulunu görevlendirebileceğini kaydetti.

Şahin, bu çerçevede futbol federasyonunun konu ile ilgili gerekil inceleme başlattığını ifade ettiğini dile getirdi.

Gazetecilerin İtalya'da yaşanan şike olayları ve sonrasındaki gelişmeleri anımsatması üzerine Şahin, İtalya örneğinin incelenmesi gereken ilginç bir örnek olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:
"İtalya'da bu olayların ortaya çıkmasının ardından Futbol Federasyonu başkanı istifa etti ve yerine anayasa eski başkanı getirildi. Sorunun üzerine yine futbol federasyonu çatısı altında gidilerek bazı kulüplere ceza verilmiştir. O bakımdan konuya İtalya örneğini baz alacak olursak bir bütün olarak bakmamız gerekir. Ben şu anda olayları takip ediyorum"

"İddialar size gerçekçi geldi mi?" sorusuna Şahin, "Şu anda bir yorum yapmam doğru olmaz. Çünkü bu konuda yetkili ve ilgili kurumlar inceleme yapacaklar. Benim şimdi bu iddiaların doğru ya da yanlış olduğuna dair bir beyanda bulunmam soruşturmayı ve araştırmayı yapacaklara yön vermek olarak değerlendirilebilir. O bakımdan objektif bir şekilde bu iddialar incelenmelidir" şeklinde konuştu.
kaynak http://www.ajansspor.com/haber/161155
  Alıntı ile Cevapla