Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Gündem Dışı > Haberler

Haberler Bu Bölümde Gündem Yaratan Haberler Tartışılır.

Cevapla
 
LinkBack (1) Seçenekler Stil
Alt 29-11-2006, 13:18   #111
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation ŞAHİN'DEN FEDERASYONA ÇAĞRI!

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Fenerbahçe'nin şike yaptığına ilişkin iddiaların ciddi olduğunu belirterek, "Kuşkusuz bunlar iddia düzeyindedir. Ama kamuoyunun gündemine oturmuştur. O bakımdan bu iddialar gerekli biçimde incelenmelidir" dedi.


Kamu-İş Sendikası tarafından Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen bir seminere katılan Bakan Şahin, girişte gazetecilerin soruları üzerine Fenerbahçe'ye yönelik şike iddialarını değerlendirdi.

"Bu iddialar oldukça ciddi iddialar" diyen Bakan Şahin, Futbol Federasyonu'nun ve ilgili organlarının konunun üzerine ciddiyetle gitmesi gerektiğini belirtti. Aldığı bilgilere göre, konu ile ilgili bir araştırma ve soruşturma başlatıldığını bildiren Şahin: "Kuşkusuz bunlar iddia düzeyindedir. Ama kamuoyunun gündemine oturmuştur. O bakımdan bu iddialar gerekli biçimde incelenmelidir" diye konuştu.

Şahin, Spordan Sorumlu bir bakan ve siyasi olarak konu ile ilgili bir görevinin bulunmadığını hatırlatarak, ancak Futbol Federasyonu'nun görevini yapmaması halinde Başbakanlık Teftiş Kurulunu görevlendirebileceğini kaydetti.

Şahin, bu çerçevede futbol federasyonunun konu ile ilgili gerekil inceleme başlattığını ifade ettiğini dile getirdi.

Gazetecilerin İtalya'da yaşanan şike olayları ve sonrasındaki gelişmeleri anımsatması üzerine Şahin, İtalya örneğinin incelenmesi gereken ilginç bir örnek olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:
"İtalya'da bu olayların ortaya çıkmasının ardından Futbol Federasyonu başkanı istifa etti ve yerine anayasa eski başkanı getirildi. Sorunun üzerine yine futbol federasyonu çatısı altında gidilerek bazı kulüplere ceza verilmiştir. O bakımdan konuya İtalya örneğini baz alacak olursak bir bütün olarak bakmamız gerekir. Ben şu anda olayları takip ediyorum"

"İddialar size gerçekçi geldi mi?" sorusuna Şahin, "Şu anda bir yorum yapmam doğru olmaz. Çünkü bu konuda yetkili ve ilgili kurumlar inceleme yapacaklar. Benim şimdi bu iddiaların doğru ya da yanlış olduğuna dair bir beyanda bulunmam soruşturmayı ve araştırmayı yapacaklara yön vermek olarak değerlendirilebilir. O bakımdan objektif bir şekilde bu iddialar incelenmelidir" şeklinde konuştu.
kaynak http://www.ajansspor.com/haber/161155
  Alıntı ile Cevapla
Alt 29-11-2006, 15:38   #112
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Aziz Yıldırım'dan şok sözler!


Gündeme bomba gibi düşen şike iddiaları bugün farklı bir boyut kazanacak. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler şu an bir basın açıklaması yapıyorlar.
Aziz Yıldırım'ın basın toplantısını LİG TV ve Ligtv.com.tr canlı olarak, gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde sizlerle buluşturuyor...
İlk konuşmayı yapan Fenerbahçe'nin Kurumsal İletişimden Sorumlu Yöneticisi Ali Koç, hazırladıkları kasedin ekrana getirilmesini istedi.
Yaşanan kısa süreli bir teknik arıza nedeniyle kasedin başında ses duyulmadı.
Star TV'de yayınlanan Telegol programından görüntüler ekrana gelirken, Fenerbahçe'yi şike ve teşvikle suçlayan Cihan Oskay'ın telefon kayıtlarının ekranlara getirilmesinin ardından "Ben masej çekmeyi bile bilmem" demesi çelişki olarak gösterildi. Bu arada Oskay'ın futbolcu Oktay derelioğlu'na borcunu ödemediği ve program sırasında bazı sorulara yanıt veremediği ifade edildi.
ATV'de yayınlanan Santra programında Ahmet Çakar, Kazım Kanat, Gürcan Bilgiç ve Ersin Düzen'in, "Cihan Oskay bizden ekrana çıkmak için para istedi" şeklindeki açıklamaları da ekrana getirildi.
AZİZ YILDIRIM: "BENİM ODAMIN KAPISINI BULAMAZ"
Bugün hem benim hem kulübümüz için önemli bir gün. Bu kişi televizyonda çıkıp bazı iddialarda bulunuyor. Bu iddialar tek taraflı. bize bunlar söylenmeden sorulmadan yayına koyuluyor. Bu kişiyi tanıyorum. 2001lere kadar kulübe giedip gelen, futbolcularımıza Çapari'de yemek veren, ayda bir yemek verdiğimiz yerlerde müdür olan biri. Benim dostum olduğunu söylüyor. Ama değil. Benim zaman zaman mekanında yemek yediğim bir kişi.

2005'te yazdığı bir yazı: Asla yalnız yürümeyeceksin aziz başkan. Fenerbahçe'nin nerdelere geldiğince görünce bu ançcak ilahi bir gğüç ya da mucize ile gerçekleşir diyorsunuz. sevesniz ya da sevmezsiniz. 8 yılda bir ömre sığmayacak acıları başarıları yaşayan biridir. Son günlerde kendini bilmez bir kaç kişi gibi karalama kampanyasına ortak olmayın. Fenerbahçe için bazı insanlarla yolalrını ayırdı. İçi parçalanmadı mı sanıyorsunuz? Aziz Yıldırım tüm camianın birlik beraberliğini sağladı. Herkes Aziz Yıldırım'a bu yürüyüşte eşlik ediyor. Asla yalnız yürümeyeceksin Aziz Başkan..
1 Nisan 2005'den bir yazı: "Telegolde sevgili dostlarımız; yok teşvik yok istanbul diye diye Aziz başkanı olayın içine çekmeyşe çalıştılar. Programı hazırlayan haberi yapan da galatasarylı muhabirlerdi nedense.
Benim şirketime gelip para aldığını söylüyor. Benim şirketime geLse odamın yerini bulamaz, hiç gelmedi şirkete. 150 bin doları şirkette vermişim, 100 bin de kulüpten gidip almış, biliyorsunuz ki istesem bir telefon açan paranın kalanını da şirkete getirtirdim.
Anlatımlarında çelişkiler var: Oyuncuları karalıyor. Hem bizim hem de rakip oyuncuların emeğine hakaret ediyor.
AZİZ YILDIRIM: "ALİ AKDENİZ NİYE GOL ATSIN?"
Antrenöre de suç atıyor. Eğer öyle olsaydı istediğimiz oyuncuyu oynatırdık istemediğimizi oynatmazdık. Eğer Ali Akdeniz ile anlaşmışsak Ali Akdeniz maçın başında niye gol atsın? Sol bek oynayan bir futbolcu gelip gol atar mı? Biraz mantıklı olmak lazım. Sırf karalamak için yapmamak lazım. Bu akşam da zaten Lig TV'de o maçı izleyeceğiz. Lig TV'den rica ediyorum, G.Saray-Trabzonspor maçını da yayınlasın, herkes görsün.
Diyorlar ki Bülent Ünder ile Tanju Çolak da oradaydı diyor. O zaman niye orda olduğunu niye söylemiyorsun? Ben buna da inanmıyorum. Programda, Serhat Ulueren'in de en azından bunu da dikkate alması gerekirdi ama ne yazık ki yapmadı.
Ben para vermedim. Mustafa Bey de (Çebi) almadığını söylüyor. kim aldı o zaman o parayı ve kim verdi?
Ben sezon başı korkuyorum demiştim. Çünkü değiştim diye gelen ferderasyonun değişmediğini gördüm. Haziran ayında benim başkanlığı bıraktıktan sonra gelişmeler aynen sürdü ve hala da sürüyor. bu Samsun ile ilgili hadise bana 2-3 ay önce söylendi ben de "yapsınlar bir şey yapmadık biz" dedim. Hatta tedbir alalım dediler ben de tedbir alacak bir şey olmadığını söyledim.

AZİZ YILDIRIM: "BELDEN AŞAĞI VURMADIK"

Geçen yıl Denizli Başkanı'nın çıkıp şehirde çantayla gezenler olduğunu söylemesi ve daha sonra konuşacağını söylemesi ama konuşmaması, geçen yıl sahada yaşananlar. Tahir Kıranın çıkıp söyledikleri. Biz bunların ardından Başbakana'a başvuru yaptık araştırılsın diye. Tahir Kıran inkar etti söylediklerini ama o gazeteci arkadaşlar Disiplin kurulu verilen Tahir Kıran'ın bunları söylediğini gelip anlattılar.
Burada komplo var. Kim yapıyor neden yapıyor? Önümüzde bir federasyon seçimiyle ilgili bir olay yaşanmakta. F.Bahçe spor kulübü olarak geçen kongrede tarafsız kaldık ve sadece oy kullandık. Kulis çalışması yapmadık. bu süreçte hep Federasyonun hatalırını dile getirdik ve kamuoyu önünde söyledik. Kapı arkasında konuşmadık. Belden aşağı vurmadık.
AZİZ YILDIRIM: "KIRAN DIŞINDA BAŞKA HAİN FENERLİLER DE VAR"
Tahir Kıran Haziran'da bana geldi ve Ulusoy ile barışın dedi. Şahitlerim de var. Benim haluk Ulusoy ile şahsi sorunum yok, aynı restorana gitmem, aynı işi yapmam dedim. Ben tek sorunum Fenerbahçe'nin haklarının yenmesi olduğunu söyledim. Benim görüşüp görüşmemenin önemsiz olduğunu, önemli olanın Federasyon ile Fenerbahçe'nin ilişkilerinin iyi oylamıs gerektiğin isöyledim. O da bana ilişkileriniz iyi olursa Fenerbahçe daha rahpat şampiyon olur dedi.
Sonra 2. bir randevu aldı benden. Çok önemli dedi. Kardeşimin şirketinde bir araya geldik. Orada benimle teke tek konuşmak istedi. Kendisi bana telefonlarımızın dinlendiğini, benim bir cümle sarfettiğimi ve bundan dolayı bazı olaylar olacağını söyledi. Ben de kardeşlerimi içeri aldım ve aynı şeyleri söylettim. Bu konudada da gerekeni yapacağım hukuki olarak.
3. kez görüştük, Marco'nun dışında başkaların da Türk yapılacabileceğini söyledi. Ben de başta türk yapacak oyuncumuz olmadığıını söyledim.
Geçen hafta Sayın Nihat Özdemir bir konuşma yaptı. İnsanlar da hiç konuşmayan Fenerbahçe niye konuştu dedi. Çünkü geçen haftadan önceki perşembe Tahir Kıran ve Bülent Demirlek bir gece kulübünde beraberdi. sonra da maça Demirlek atandı ve maçı nasıl yönettiği de ortada.
Tabi bu komplonun içinde Tahir Kıran dışında başka hain fenerliler de var. Aziz Yıldırım düşmanlığı uğruna bunu yapanlar da var.
Bu konular, Futbol federayonu'na bırakılmadan Başbakanlık tarafından araştırılmalıdır. Mahkelerde 2-3 seneye de bırakılmasın. Bir kaç haftada çözülmelidir. At çamur izi kalsın politikası burada geçerli olmamalı.
Biz bu konuya muhakkak bir çözüm getirilmesi gerektiğine inanıyorum.
Ellerindeki kaset, Futbol Fededarsoyun başkanı ve yöneticileri tarafından izlendi. Elinizde böyle bir kaset var neden gerekeni yapmıyorsunuz? Bir kuruluşa gidiylorlar bunu yayınlamıyor kuruluş. Bir kanala gidiyor para istiyor. devletüin acilen bu işe el koymaları lazım. Savcıların bsu olmayla el koyması lazım. bu adamın korumaya alınması lazım. Korkuyorum bir şey olacak o da benim üstüme kalacak.
Bir yönetici birini arıyor. O aradığı kişi de bunun (Serhat ulueren)in kankası. kim olduğunu anladınız siz. Onlar da yayına koyuyor.
AZİZ YILDIRIM: "FENERBAHÇE İLE AZİZ YILDIRIM AYRILAMAZ"
Bu komplo geçen sene başlamıştır. Bilinçli saldırılardır. Bundan sonra da olacaktır. Biz hazırız. Her türlüsüne göğüs gereriz.
Herkes ne biliyorsa söylesin. Fenerbahçe'nin son on senesi araştırılsın. Diğer kulüpler de araştırılsın. Bugün ne varsa bilinen açıklansın. Temiz bir toplumk istiyorsak herkesi görevce çağırıyorum. Bunu çözecek olan devlettir. bu kadar pisliğe batan bir ortamda fedarsyon çözemez. çünkü onlar da işin içindedir. onların olduğu yerde temizlik olmaz.
Buradan da tekrar iki gündür bu şahsın nasıl biri olduğunu ortaya koyan medyaya teşekkür ediyorum. çünkü olmayan bir hadiseyi bedel karşılığında bu hale getrimişlerdir.
Burada amaç sadece aziz yıldırımı yıpratmak değil kulübü de yıpratmaktır. Ama çağrılarında yıpratmak istediklerinin aziz yıldırım olduğunu söylüyorlar ama Fenerbahçe ile Aziz Yıldırım ayrılamaz.
Onlara çağrı yapıyorum. bu ülkede ülke menfaati için çarpışan ama hapis yatan insanlar var. Onlar bu çcok ince mesajı aldılar.

ŞEKİP MOSTUROĞLU: "HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKSÜN"
"Son derece iyi organize edilmiş bir olay var. Bunun arkasında destek sağlayanlar ile adalet önünde hesaplaşacağız. Taraftarımız da sosyal olarak örgütlenmektedir. RTÜK nezninde de hepimiz gereken başvuruları yapacağız. Manevi tazminat davalarını hem biz hem de taraftarımız açacak. İzin telefon kaydı için de dava açılacak.

ALİ KOÇ: "SİZİN DE BAŞINIZA GELEBİLİR..."
Gösterimin ardından tekrar söz alan ve teknik aksaklıklar nedeniyle özürdileyen Ali Koç, Türkiye'de bulunan tüm yöneticilerin bu toplantıya katıldığını söyledi. Koç sözlerini şöyle sürdürdü: "Fenerbahçe'nin şampiyonluğu hakkında 5 saat boyunca asılsız iddialarda bulunulmuştur. Ben programla ilgili, Şekip Mosturoğlu hukuki süreçle ilgili, Aziz Başkan da iddialarla ilgili açıklamalar yapacaktır. Telegol programında "Asrın olayı, maskeler düştü" gibi sansasyonel sözlerle Fenerbahçe camiası lekelenmeye çalışılmıştır. Bu asılsız iddialardan çok konunun ve konunun kaynağının kullanılış şekli tüm camiamızı derinden sarsmıştır. Hiçbir etiğe riayet edilmemiştir. Programın yayınlandığı tarih de programın içeriği kadar sansasyoneldir. takımımızın ligde lider olduğu, UEFA'da ülkemizi başarıyla temsil ettiği, üstüste derbiler oynadığı ve federasyon seçimlerinin konuşulduğu bir döneme denk gelmiştir. Kişi ve kuruluşların haysiyetine umarız bu kadar kolay saldırılar gerçekleşmez. Bugün bizim başımıza gelen yarın da sizin başınıza gelebilir."
ALİ KOÇ: "AZİZ YILDIRIM'A SÖZ HAKKI VERİLMEMİŞTİR"
Cihan Oskay adlı şahsın söyledikleri, programda kayıtsız şartsız kabul edilmiştir. Tanıyanlar tarafından psbikoloöjik ve maddi sorunlar yaşadığı belirtilen bu kişi hakkında karşılıksız çek suçlaması vardır. tehdit nedeniyle yakalama mri mevcuttur. İş ortaklarını dolandırmıştır. Ortağının çek defterini alıp ortadan kaybolan bu kişi hakkında ailesi kayıp ilanı vermiştir. Yakın zamana kadar kendi köşesinde Aziz Yıldırım'a övgüler düzen Oskay, Telegol programını aynı köşede eleştirmiştir.
Kulübümüze ihbarlar yağıyor. Özgeçmişi böyle olan bir kişinin Star TV'nin kapısında devlet adamı gibi karşılanmasını hayretler içinde izledik. Aziz Yıldırım'a bir kez dahi söz hakkı verilmedi. Program günü iligili kanalın üst düzey yöneticileriyle görüştüğümüzde, bu programın nelere yol açacağını söylediğimizde program sunucu programa 3 saat kala Başkanımızı aramıştır. Sürekli olarak ilgili kişileri yayına alacaklarını söylemesine rağmen, başta Cihan Oskay hakkında ciddi iddiaları olan Ahmet Çakar başta olmak üzere adı geçenler saatlerce bekletilmiş ve yıldırılmıştır. Şekip Mosturoğlu dahi progreama bağlanabilmek için araya şirketin üst düzey yöneticilerini koymak zorunda kalmıştır...
ALİ KOÇ: "DİMDİK AYAKTA OLUN"
Cihan Oskay gibi bir kişinin sözlerinden hareket ederek, asrın olayı diye nitelendirdiği bir yayın yapılmıştır. Yayında sunucunun ilk kez duyduğunu iddia ettiği kayıtlar, daha önceden alt yazıları dahi hazırlanarak yayına sunulmuştur. Söylenecekleri biz de bilmiyoruz diyen program yorumcularının, konuyla ilgili gazete kupürlerini getirdikleri dikkat çekmiştir. Aynı şekilde pazartesi saat 03.00'te sona eren programın tüm ayrıntılarının ertesi günkü gazetelerde yer alması dikkat çekmiştir. Cihan Oskay'ın telefon kayıtlarındaki ses seviyesindeki sabitlik ve seslerin temizliği, kayıtların stüdyoda alındığı izlenimini yaratmaktadır. Ayrıca Serhat Ulueren, Tamer Tuna'nın telefonunu Cihan Oskay'a kendisinin verdiğini söylemiştir. Ayrıca Cihan Oskay da kayıtları beraber yaptık demiştir. Cihan Oskay'ın özellikle telefon kayıtları sırasında iddialır çürütüldükçe gerginleştiği görülmüş ve mimiklerine yansıdığı görülmüştür. Zaten böyle bir kişinin bunu tek başına tezgahlaması da düşünülemez.
Şike olduğu söylenen maçta para aldığı söylenen Ali Akdeniz bize gol atmış, teşvik aldığısöylenen Oktay da boş kaleye gol atamamıştır. Zaten bu telefon kayıtları da o zaman değil, sadece bir kaç ay önce yapılmıştır.
Sonuç olarak Telegol yapımcı ve sunucuları tarafımızca bir komplo olarak algılanan bu olayın baş aktörleridir. Ahlaki olmayan ve tek yanlı yayın yapılmış, objektif yayıncılığın tüm kuralları ihlal edilmiştir. Sadece biz değil, şerefi ve namusuyla görevini yapan tüm gazetecileri göreve çağırıyoruz. Habercilik mesleği pazartesi akşamı zan altına alınmıştır. Bugün bunları yapan zihniyetin yardın nelerle geleceğini düşünmek bile istemiyorum. Camiamıza ve taraftarımızdan dimdik ayakta olmalarını istiyor, futbolcularımızla da sahada kimsenin direnemeyeceğini hatırlatırım.

Samsunspor-Fenerbahçe maçına ilişkin olarak ve yine TFF yöneticisi Tahir Kıran'ın 2005/06 sezonuna ilişkin iddiaları hakkında başvurular yapmıştık. Ne kadar şaşırtıcıdır ki TFF bu meczup şahsın sözleri için soruşturma açarken, kendi yöneticisi Tahir Kıran'ın sözlerinden dolayı araştırma açılmıştır. Kulübümüz zan altındadır ve derhal soruşturma açılarak sonuçlar kamuoyuna duyurulmalıdrır. Bağımsız ve güvenilir bir kurul oluşturulsun. Tüm iddialar araştırılsın. ve sonucu ne olursa olsun cezalar verilsin. herkes eteğindeki taşları döksün. Bu olay ne ilktir ne sondur. Taraftarımız uyanık olsun. Bu gibi meczupların Fenerbahçe'yei karalama kampanyalarının takipçisi olsun.
Basınımıza da 48 saattir gösterdiği sağ duyulu duruştan ötürü teşekkür ederim
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-11-2006, 15:39   #113
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

“Bu belgelerden birşey çıkmaz“


Türk Futbolu'da damgasını vuran şike iddialarını duayen spor adamı Şansal Büyüka yorumladı. Ercan TANER 'in sorularını yanıtlayan Büyüka yorumlarıyla birçok konuya ışık tuttu.
İşte 'Şansal Büyüka ile Dobra Dobra' programında konuşulanların tam metni:
Ercan TANER: Yaklaşik olarak 40 yil bu meslektesiniz. Bir haber adamisiniz. Objektif gazeteciliği anlatir misiniz?
Şansal BÜYÜKA: Objektif gazetecilik eline gelen belgeyi, yansız bir şekilde, taraflarla konuşarak ortaya koymaktır. Çünkü çeşitli tanıklari olabilir. Olay farklı boyutlara gidebilir.

E.T: Şansal Büyüka bir habere nasıl ulaşir. Daha önemlisi habere ulaştıktan sonra nasıl bir yol izler?
Ş.B: İstihbaratı var tabii ki. Çok iddialı haber ise belgeye ulaşmaya calışırsınız. Bilgi yetmiyor böyle bir durumda ve kesin olan bir şey var ki taraflara söz hakkı vermek gerekiyor. Son yıllarda buna özen göseteriliyor. Eskiden hiç yoktu. Eskiden yeterli değildi ama ciddi aşama var bu konu hakkında.
E.T: Avrupa'dan örnek gösterecek olursak... Avrupa'da özellikle yakın zamanda İtalya'da böyle durumlar yaşandı. Devlet kapsamlı bir araştırma yapıp önemli cezalar verdi. Türkiye'de devlet bu olaya el koyabilir mi?
Ş.B: Kabul etmek gerekir ki özellikle son dönemlerde futbol dışı kurallar olabiliyor. Masa dışı olaylar olabiliyor. İtalya'da yargı ciddi biçimde bu işin üzerine gitti. Dokunulamazlar denen büyük kulüplere devlet önemli cezalar verdi. Birini İkinci lige düşürdü, diğerine de önemli bir ceza verdi. Son yıllarda bu durum Türkiye'de de ciddi biçimde gündemde. Özellikle şike teşvik konusunda iddiaların hiç birinde somut bir sonuç elde edilemedi. Teşviğin de şikenin de belgesini yakalamakta zorlanılıyor bu ülkede.
"DAHA DA NETLEŞECEK"
Samsunspor-Fenerbahçe maçı cok duyarlı bir konu. Ortada bir iddia var. İddia sahibi var, onun hakkında bazı iddialar var. Bence tarafları dinlemek gerekiyor bu konuda. Bana göre bu konuda Fenerbahçe'nin, Samsunspor'un ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun girişimleri olacaktır. Fenerbahçe bu konuda Başbakana mektup yazmış. Çok yararlı olur konunun açıklığa kavuşması adına. Bu konu sadece Şike Tahkik Kurulu ile olacak bir durum değil. Başbakanlığın da kuracağı bir kurumla bu konunun üzerine gitmesi lazım. Aldığım duyumlara göre Fenerbahçe bir basın toplantısı yapacakmış. Taraflar kendi haklılıklarını belgeler ve bilgilerle ortaya çıkaracaklardır. Böylece olay daha da netleşecek.
Ben Fenerbahçe'nin yerinde olsam sadece Futbol Federasyonu'nun incelemeleriyle yetinmem, devlet merciiileri tarafından da bu konunun üzerine gidilmesini talep ederim. Böylece hem daha sağlam verilere dayanan ve daha güvenli sonuçlara ulaşabilirim.
"SIRADAN KOMİSYONLA ÇÖZÜLMEZ"
Dün bir programda Ahmet Çakar konuştu. Ben ona çok güvenirim. O Cihan Oskay'ın yanına geldiğini söyledi ve tanıkları da gösterdi. Şimdi herkesin birbirini suçladığı bir ortamda olaylar sıradan bir komisyonla çözülmez.
"YAĞMUR GİBİ TEŞVİK YAĞIYOR"
Şimdi Federasyonun ve Fenerbahçe'nin tutumunu görelim. Bunun yanı sıra kamuoyuna yansıyaman iddialar da var. Türkiye'de yıllardan bu yana teşvik için şike için çantaların oradan oraya dolaştığı anlatılır. Ama belgeni ortaya koy dediğinizde bunu bugüne kadar yapan olmadı. Şikenin çok fazla olduğuna inanmıyorum ama teşvik yağmur gibi yayıyor. Ama zaman zaman şike de olabiliyor. Bunları yasaya bağlamak lazım. Başkanlar, medya, futbolcular çok dürüst olmalı emeğin çalınmaması konusunda. Ama Türkiye'de güven ortamı o kadar iflas etti ki ananın ak sütü gibi helal olan bir şampiyonluğa bile kulp takılabiliyor.
Kanıtlanmamış ve ciddi belgelerin ortaya koyulmadığı bir dönemde belki de masum olan kişilerin ülkenin önüne koyulması hiç hoş değil. Ama Avrupa'da bu hareketi yapsan adamı bir dakikada bitirirler. Çünkü orada İnsan Hakları denen bir mekanizma var. Bunun Türkiye'de karşılığı yok. Ama masum insanları henüz birşey belli değilken bu kadar şerefleriyle oynamak kolay değil.

E.T: Türkiye'de bunun soruşturmaları 4-5 yıl sürüyor...
Ş.B: Bir hasta raporunu bile açıklamaya hakkın yok. İzinsiz hiçbir şeyi açıklayamazsın. Gazetecilerin işi de kolay değil. Haberciliğini yaparken riske de girebiliyorsun. Camianın tepkisini alıyorsun. Bu işler hiç de sanıldığı gibi kolay değil.
"İŞİN İÇİNE HUKUK GİRMELİ"
E.T: Önemli olan basın toplantısı tabii ki...
Ş.B: Aziz Yıldırım'ın duyduğum kadarıyla ciddi suçlamalar yapacağı ve bazı telefon kayıtlarını ortaya koyacağı söyleniyor. Burada iddia sahibinin nereye kadar gidip nerede duracağı çok önemli. Ama baktığınızda belgeler birşey getirir mi bana göre getirmez. Çok daha ileri derecede belgeler ortaya kondu ama Türkiye'de birşey yapılamadı. Sağından solundan dolaşmalar var ama kesin bir bilgi yok. O zaman bu futbolun kuralları içinde kalmasın. Adli mercii girsin işin içine, hukuk girsin... Sonuç adli bir süreçten geçirilirse herkesin işine yarar bu. Kendine güvenen insanlar bunu isteyeceklerdir. Fenerbahçe çok isyan ediyor. Kolay değil böyle büyük bir kurumu bu şekilde karalamak. Şekip Mosturoğlu'nun açıklamalarından anlıyabiliyorum bunu. Fenerbahçe olayın kanıtlanması için bunları söyledi. Hukuki süreç sapla samanı birbirinden ayırır.
E.T: Cumhuriyet Savcıları dün izleyip, gelin bir de sizle konuşalım diyeceklerdir...
Ş.B: Savcılar demese bile sonuçta Fenerbahçe Başbakana bir mektup yollamış. Ama şu ortamda aşırı tepkiye, mantık dışı hareketlere hiç gerek yok. Herkes soğuk kanlı olmalı. Maalesef Türk Futbolu'nda kötülerin, yanlışların egemen olduğu bir süreci yaşıyoruz. Tribünler boşalıyor, insanlar futboldan uzaklaşıyor. Futbolu el birliği ile tüketiyoruz. Ama böyle olaylar varsa bunlara kesinlikle müdahale edip temizleştirmliyiz. bunlar için Futbol Federasyonu'nun yetkileri yetmez.
"KONU KAPANMAMALI"
E.T: Şike varsa bunların temizlenmesi lazım dediniz ama bunun belgesi nasıl olacak?
Ş.B:İşin içinde öyle şeyler var ki... Herşey olabilir. Kuşkular var, riskler var. Onun için derin ve ayrıntılı olmalı. Bu konu kapanmaz. Bu konunun kapanacak bir yanı yok. Eğer kökten bir temizlik olacaksa konu zaten kapanmamalı. Ama bunların altında futbol ezilmesin
BU BELGELERLE HİÇBİR ŞEY ÇIKMAZ"
E.T: Buradan birşey çıkar mı?
Ş.B: Bugünü ölçü alacak olursam hiçbir şey çıkmaz. Bugünkü iddialarla, belge denen evraklarla hiçbir şey çıkmaz. Bugün itibariyle o belgelerden hiçbir şey yansımıyor ama bunlara ilerleyen zamanlarda ekler gelebilir. Başka belgeler eklenebilir. O zaman da herşey değişebilir. Hem suçlayanın hem de suçlananın adımlarını beklemek gerekiyor. Samsunspor'un hiç sesi çıkmıyor. Koca Samsunspor Kulübü'nü maç sattığı gerekçesiyle karşı karşıya getiriyorlar. Başbakanlık Teftiş Kurulu bu ise karışmalı. Zaten artık pek de yabancı değiller.
"FENERBAHÇE GALİBİYETE DAHA YAKIN"
E.T: Peki Fenerbahçe - Galatasaray derbisi ne olur?

Ş:B: Birinci ile ikincinin maçı olacak. Kabul etmeli ki bizi çok heyecanlandıracak bir maç ama görünen o ki keyfini yaşamayacağız. Avrupa maçları var, bu iddialar var bir bakacaksınız Pazar gelmiş. Derbide eğer Appiah, Aurelio, Deniz ve Tuncaylı bir orta saha hemen önünde Alex ve Kezmanlı bir kadro çıkarsa Fenerbahçe maça daha yakın olan taraf olur. Ama orta sahaya daha az koşan futbolcular koyarsa şans Galatasaray lehine döner. Fenerbahçe'nin saha ve seyirci avantajı var. Genelde Galatasaray Ali Sami Yen'de rahat olamıyor. Galatasaray'ın da kilit adamları var. Fenerbahçe kenarları daha iyi kullanıyor. Song ve Tomas bana göre çok iyi oynayacak. Bu arada şaka bigi gelebilir ama Mondragon'un da köpeği ağır bir şekilde hastalanmış. Kanser olmuş ve iğneyle öldüreceklermiş. Ama bunu sahaya yansıtacağını düşünmüyorum.
"HASAN ŞAŞ ÇOK ÖNEMLİ"
Ümit Karan bildiğimiz gibi değil. Necati sakatlıklarla uğraşıyor. Bana göre Galatasaray'ın kilit adamı Hasan Şaş olacak. Ama o aşırı hırsıyla gücünü iyi dengelerse. Yoksa Hasan karta da gidebilir. Arda da çok iyi, İnamoto'da düzelme var. Ayhan da iyi durumda. Kıran kırana bir maç olacak. Ama kişisel değerler önemli rol oynayacak. Alex iyi oynarsa sonu değiştirebilir.
Volkan'ın formsuz olduğunu kabul etmiyorum ama konsantrasyon eksikliği var. Daha önce de dediğim gibi Volkan'ın kilo sorunu var ve bu da reflesklerini çok etkiliyor bana göre. Acaba vermek istiyor da veremiyor mu orasını bilmiyorum.
"KAFA ATAN ALKIŞLANMAZ"
E.T: Biraz da Arda'yı konuşalım. Arda çok konuşuluyor. Zamanında Metin Tekin Kocaelispor'dan geldiği zaman 10 gün sonra milli takıma alındı. Trabzonspor'da Hami de öyleydi. Şımardılar diye yorumlanıyor. Arda'nın üzerine çok mu gidiliyor. Yoksa onun açıklamaları kızdırıyor mu?

Ş.B: Şimdi bu kafa olayına kadar medya Arda'nın hakkını çok verdi. Karşı duruş olsa medya Arda ile bu kadar yakından ilgilenmezdi. Keşke Arda gibi 8-10 yıldız adayı çıkabilse de medya konu zenginliğine ulaşabilse. Medya o kadar arzulu ki yeni yıldızlar çıkması için. Kafa olayından sonra sert eleştiriler aldı. Ben bu kafa olayından sonra Arda'ya karşı maksatlı birşeyler görmedim. Bu kafayı atarsan zaten alkışlanma şansın olmaz. Arda çok genç. Bu işin psikolojisi, yaptığı tepeden tırnağa yanlış ama oluyor bunlar futbolun içinde. Ama medya Arda'yı yok etmek amacında değil zaten olsa da yapamaz. Ama ben üzerine çok gidildiğine inanmıyorum. Arda eleştirilere hoşgörüyle karşılamalı, daha sakin olmalı...
E.T: 18 yaşında bir futbolunun üzerine büyük bir yük biniyor ve zor durumda kalıyor...
Ş.B: İnsanın çini ısıtıyor. Herkes Arda'yı çok seviyor. Arda ile olumsuz birşey yok hemen hemen. Herkes Arda'yı benimsemiş durumda. Mesela İbrahim Akın bunu yapamadı. İbrahim Akın sahneden çekildi. Şimdi Türk Futbolu'nun yeni yıldızı Arda. Bu yaşın sıkıntıları oluyor. İnsanlar devamlı vuralım, kıralım mantığıyla yaklaşıyor. Birbirimizi dinlemeyi öğrenelim. Çok çok yakınım geçen gün maça gitti ve "İnsanlar delirmiş. Bu kadar fanatizm görmedim. her pozisyonda küfür ediyorlar" dedi. Nereye gidiyoruz... Avrupa'da herkes son dakikada penaltı kaçırıyor ama taraftardan ufak bir tepki bile yok. Mesela Vestel Manisa Başlanı Haluk Çubukcu Konyaspor takımını alkışladı. Hemen ardından taraftardan tepki aldı. Bursaspor maçının devre arasında Rune kendisine golü atan Sinan'ın elini sıktı. Bu noktaya ulaşmamız lazım.
E.T:Sosyolojik anlamda baktığınızda kulağınıza geliyor. Biz küfürle konuşan bir toplum haline geldik...
Ş.B: Orası doğru. Bu kadar küfür etmemeliyiz. Bakıyoruz maçlara bir kişi üzerine yarım saat küfür ediliyor. Olmaz böyle...

"BEYAZ BİR SAYFA AÇIN"
E.T: Filmin sonunu merak ediyor musunuz...

Ş.B: Ben bunu bir kere Kulüpler Birliği'ne söylemiştim. Herkese söyledim. Kulüpler Birliği'ne Fenerbahçe'yi de çağırın. Kucaklaşın. İçeride ne yaparsanız yapın ama beyaz bir sayfa açın. Çok çantalar getrip götürdünüz. Bir araya gelin çok ciddi biçimde. Teşviği, şikeyi, buna bulaşacak olan futbolcuları ortadan kaldıracağınıza dair birleşin. Bırakın iki sene şampiyon olmayın. Bırakın ligden düşün... Ne olacak? Bunları kim yapıyor? Başkanlar, yöneticiler... İsteseler bıçak gibi keserler. Bu konuda bize düşen görev varsa biz de her zaman görevdeyiz.
Bu müdahaleyi yapacak mercii ne olmalı, nasıl hareket etmeli... Aslında bir futbol şuraası yapacaksın. Başkanları, kaptanları, spor müdürlerini toplayacaksın. Çok yaptırımlar uygulayacaksın. Biz de her türlü yanlışlık var. 250-300 profedyonel kulüp var 1300 teknik direktör var. Hep terslik. Ama birinin canını yakacaksa, olsun. Şu milad başlasın.
E.T: Umutlu musunuz?
Ş.B: Umudum yok şu an. Yayıncı olarak da ızdırap çekiyorum. Futbol konuşalım istiyorum ama çok az konuşabiliyoruz. Futbol konuşmaya fırsat vermiyorlar. Başka olaylar da gelişiyor ki futbolun iyi yanlarını da alıp götürüyorlar. Mesela Ali Tandoğan'ın golündeki pasları konuşmadık, Kleberson'u, Tuncay'ın golünü konuşmadık. Tribünler boş kaldı. Başkanlar! Böyle giderse yakında reklam alamayacaksınız, maçlarını yayınlatacağınız bir televizyon bulamayacaksınız... Bir araya gelmeniz lazım.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-11-2006, 15:39   #114
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Olay maç LİG TV'de!


Türkiye bu maçı konuşuyor. 2000-01 sezonunun son haftasında oynanan ve şike iddialarıyla gündeme oturan Samsunspor - Fenerbahçe maçı futbolseverler için bir kez daha ekranlara taşınıyor.
LİG TV, Fenerbahçe'nin deplasmanda Samsunspor'u 3-1 yendiği ve şike iddialarıyla bir kez daha gündeme gelen olay maçı sizlerle buluşturuyor.
Samsunspor-Fenerbahçe karşılaşması bugün (Çarşamba) saat 20:00'de sadece LİG TV'de...
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-11-2006, 15:53   #115
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Stari ve serhat uluerini fb ali koc ile vurmaya calisiyor ates olmayan yerden duman cikmaz adam cikipta neden gs veya besiktas yapti demedi bunlarida gozonunde tutmak lazim eger spora siyasiler ve buyuk is patonlari gucunu bu tip olaylarda kullanacaksa o zaman bir daha neden futbol bu ulkede irelemiyor demesin kimse
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-11-2006, 15:58   #116
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bu sefer devlet bakanı bile el koymalı sadece federasyon hiçbir şey yapamaz
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-11-2006, 16:41   #117
Forumun Basketçisi
 
AyTeK54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

azizin açılamalarına bişey derdim ama banlanmaya değmez
__________________
вιzє єğℓєηмєуι уαηℓış öğяєттιℓєя çüηкü σηℓαя нιç "ραѕ¢αℓ ησυмα" ιℓє ∂ιѕ¢σуα gιтмє∂ιℓєя...
AyTeK54 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-11-2006, 13:34   #118
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bu ne kardesim adam almis yonetime ali kocu kim onlarla ilgili bir belge yayinlarsa bak reklami keserim demek istiyor haberturktede ayni seyler olmustu iyi BJK veya gs da yonetimine bir zengin alir oda onlarla ilgili belge yayinlayanlara bak reklam ha derse o zaman ne olur bu gidisle kabak serhat uluerenin basina patlayacak belki yaptigi programa kizanlar olur o ayri ama burda yapilmak istenen bir susturma operasyonudur belki turkiyede birilerini bu yolla susturulabilir ama ya avrupdaki maclar ne olacak durum ortada
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/haberler/14098-fenerbahce-nasil-mac-satin-aldi/
Mesaj Yazan For Type Tarih
Untitled document This thread Refback 14-03-2008 22:35

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 17:09 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580