Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-2006, 03:09   #1
dicesare
Banned
 
dicesare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation bir bardak coladan ne olur demeyin..?

Büyük olasılıkla az sonra okuyacağınız bir çok şeyi, "Daha önceden biliyordum." ya da bilmeyenler "Hadi canım, saçma!" diyeceksiniz
Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız denemesi bir cola parasıdır. Yani bir kutu Coca-cola, Pepsi veya Cola Turka ücreti.
Gelelim bu masum gibi görünen, asrın vebası olan colanın ne gibi faydaları vardır.

TUVALETİ TEMİZLEMEK İÇİN:

Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve
sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit hela taşındaki lekeleri yok edecektir.

CROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK İÇİN :

Arabanın tamponunu Coca Cola''ya batırılmış bir sigara paketinin
içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz. Tertemiz olacaktır.

AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN :

Yeterli miktarda (yarım çay bardağı) colayı kutup başlarına dökün.Tüm çapaklar (güherçile) yok olsun. Bu işi 600 C ısıtılmış su ile de yapabilirsiniz. Bu durumda doğaya zarar vermez

PASLANMIŞ BİR CiVATAYI SÖKMEK İÇİN :

Coca-Colaya batırılmış bir bezi bir kaç dakika paslı cıvataya uygulayınız. Bir kaç dakika sonra rahatlıkla dönecek ve çıkacaktır.

ELBİSENİZDEKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN :

Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın,Deterjanı ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Coca-cola yağ lekelerinin yok olmasına yardım edecektir. Ayrıca araba ön camlarındaki her türlü kuş pisliği yapışan sinekler veya ağaçlardan dökülen toz,polen, yapışkan maddelerin çıkarılması en iyi madde COCA COLA, PEPSI ve COLA TURKA''dır. Peki nedir bu Cola''nin bu kadar etkileyici temizliklerde bile kullanılabilmesinin sebebi? Coca-Cola ve Pepsi''nin ortalama pH değeri 3.4 tur. Bu asidi de dişleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir. Temizliklerde bu kadar etkili olmasının sebebi budur. Aslına bakarsanız Cola ile dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği KARBONDİOKSİT içiyoruz.



2002 yılında Delhi Üniversite’nde “Kim daha fazla cola içecek?” diye bir yarışma yapılmıştı. Yarışmadan bir vatandaş 8 litre cola içerek birinciliği kazanmıştı. Zira bu onun son başarısıydı hayatında. Çünkü 10 dakika içinde bütün izleyenlerin gözleri önünde ölmüştü. Bu haberi daha önce duymuşsunuzdur. Peki bu vatandaş niye öldü? Cevabı gayet açık aşırı karbondioksit aldı ve damarlarındaki oksijen ise yetersizdi.



Mesela kırılmış dişinizi bir şişe colanın içine atın ve 10 gün bekletin. Sonuç korkutucu. Dişin büyük bir kısmı asit sebebiyle erimiz. Dişlerimiz ve kemikleriz öldükten sonra insan vücudunun en dayanıklı organlarıdır. O halde içtiğimiz bir şişe cola ile dişlerimize, midemize ve bağırsaklarımıza verdimiz sıkıntıyı düşünün.



Bu kadar zararlı bir içecek nasıl olur da bu kadar bilinçsizce tüketilebilir.
__________________
Beşik'den Mezar Taş'ına
dicesare Ofline   Alıntı ile Cevapla