Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2007, 12:33   #2
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sakaryaspor'da neler oluyor?

Süper Lig'de 17. sırada bulunan ve kümede kalma mücadelesi veren Sakaryaspor'da kazan kaynıyor. Devre arasında göreve getirilen teknik direktör Giray Bulak'ın henüz resmi bir maç bile yapmadan karşılıklı sözleşmesinin feshedilmesi Sakaryaspor camiasında neler oluyor sorularını gündeme getirdi.

Superspor.com olarak Sakarya yerel medyasından görüştüğümüz Metin Çerlik ve Oktay Sarı, Yeşil-Siyahlı kulüpte yaşanan perde arkası gelişmeleri ve Giray Bulak'ın istifası ile ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptılar.

Ergün Özkan da bıraktı...
Giray Bulak'ın istifasının ardından, son olarak da Futbol Şube Sorumlusu Ergün Özkan da görevinden istifa etti.

İşte Yönetim ile Giray Bulak arasında yaşanan görüş ayrıklıkları;

- Transferler

Giray Bulak kümede kalabilmek için takıma takviye istedi. İstediği oyuncular doğu bloku ülkelerinde oynayan disiplinli, sisteme uyabilecek futbolculardı. Çünkü Bulak, Arjantin ve Brezilyalı futbolcuları disiplinsiz buluyor ve pek sıcak bakmıyordu. Ancak yönetim bu transferde ağır davrandı. Ya da bilerek gerçekleştirmedi. Daha ucuz bulabilecekleri Latin Amerika kökenli futbolculara yöneldi. Bu da iki tarafta görüş ayrılığa neden oldu.

- Basına verilen açıklamalar

Bulak hoca, transferlerin gecikmesi ve istediği oyuncuların alınmaması üzerine basına ve medyaya Sakarya Yönetimi'ni eleştiren sitem dolu açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar Yönetim ile Bulak arasını iyice açtı.

- Ekonomik nedenler

Sakaryaspor'un en gözde futbolcusu olan kaleci Martinez'e verilen çeklerin karşılıksız çıkması ve birçok futbolcunun paralarını alamaması nedeniyle Antalya kampı oldukça gergin geçti. Bu da Giray Bulak'ın takımı istediği gibi hazırlayamamasına ve Yönetim ile olan gerginliğin tırmanmasına neden oldu.

- Futbolcuların kaçması

Congolu tecrübeli oyuncu Marcel M'Bayo'nun Antalya kampına gelmemesi, Erdinç'in sözleşmesini feshedip Trabzonspor'a gitmesi takım içinde yaşanan sorunların artık bardağı taşıran son noktasıydı.

- Turnuva krizi

Yönetim ve Giray Bulak arasında yaşanan diğer görüş ayrılığı ise Antalya kampında oynanan hazırlık maçları idi. Yönetim Bilyoner'in düzenlediği 'paralı' turnuvalara katılmayı arzu ediyordu ancak Bulak bu turnuvadaki rakiplerin güçsüz olduğunu belirterek takımı daha dişli ve güçlü ekiplerle hazırlık maçı yaptırmak istiyordu.

Şimdi ne olacak?

Giray Bulak ile Sakaryaspor'un yollarının ayrılmasından sonra camiiada konuşulan isimlerin başında daha önce Sakaryaspor'da başarılı işlere imza atmış olan Şaban Yıldırım ve Hikmet Sevil var. Sakarya kökenli bu isimlerin Sakaryaspor'u bu kaostan kurtarıp kurtaramayacağı ise meçhul. Sakaryaspor taraftarları ve camia yaşanan bu kaostan her zamanki gibi en fazla endişe duyan kesim.

Kılıç: "Karşılıklı olarak feshedildi"

Bulak ile yolların ayrılmasının ardından hoca arayışını sıklandıran ekipte takımın Futbol Şube Sorumlusu Fevzi Kılıç, Superspor.com'a açıklamalarda bulundu.

Kılıç Giray Bulak olan sözleşmelerinin karşılıklı olarak feshedildiğini ve Bulak'ın görevine tek taraflı son verilmediğini söyledi. Takımın yeni hocası konusunda arayışlarının sürdüğünü belirten Kılıç, transfer komitesinin yakında bir açıklama yapacağını belirtti.
Giray Bulak'ın Sakaryaspor ile olan anlaşması sezon sonuna kadar devam ediyordu. Öte yandan Sakaryaspor'un teknik direktörlüğü için Sivasspor'un eski hocası Werner Lorant'ın adı geçiyor.
Önemli Not: Giray Bulak'ın istifa etmeden önce Superspor.com Antalya ekibe yaptığı son röportaj saat 14:00'de yayında olacak.


18.01.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : SuperSpor.com
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla