MAYDANOZLU ALABALıK
MALZEMELER
2 adet büyük boy alabalık
1 tatlı kaşığı şeker
1 demet maydanoz
3 adet limon
zeytinyağ
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Alabalıkları iyice yıkayıp, süzgeçte süzün. Sonra buzdolabına koyup, etlerinin biraz sertleşmesi için 60 dakika kadar bekletin. İnce ince kestiğiniz alabalık dilimlerini servis tabağına dizin. Diğer yanda, bir kasede 2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı zeytin yağ, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, bir tutam karabiber ve maydanoz ile bir bulamaç yapın ve alabalığın üzerine dökün. 8-9 saat kadar dinlendirin, maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |