Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-01-2007, 15:22   #41
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

LEVREK ŞIŞ

MALZEMELER

1 kg levrek filatosu, kuşbaşı doğranmış
12 domates
12 arpacık soğanı
yarım su bardağı aycicek yağı
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı kekik
12 yeşil biber
1/4 su bardağı bira
1 diş sarmısak, ince kıyılmış

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Yağı, baharatları, sarmısağı ve birayı karıştırıp, balığın üzerine döktükten sonra 2 saat kadar dinlendirin. Az haşladığınız soğan ve biberleri, balık ve domateslerle birlikte şişe dizip, ızgarada pişirin.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:22   #42
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

MAYDANOZLU ALABALıK

MALZEMELER

2 adet büyük boy alabalık
1 tatlı kaşığı şeker
1 demet maydanoz
3 adet limon
zeytinyağ
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI

Alabalıkları iyice yıkayıp, süzgeçte süzün. Sonra buzdolabına koyup, etlerinin biraz sertleşmesi için 60 dakika kadar bekletin. İnce ince kestiğiniz alabalık dilimlerini servis tabağına dizin. Diğer yanda, bir kasede 2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı zeytin yağ, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, bir tutam karabiber ve maydanoz ile bir bulamaç yapın ve alabalığın üzerine dökün. 8-9 saat kadar dinlendirin, maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:22   #43
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

MAYONEZLI BALıK SALATASı

MALZEMELER

1 çorba kaşığı tuz
1 kg kefal, levrek veya kırlangıç
1 soğan
10 dal maydanoz
4 tane kornişon
8 çorba kaşığı mayonez

5 kişilik


HAZIRLANIŞI

Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra parçalara ayırarak tencereye yerleştirin. Balıkların arasına da soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğanla maydanoz dallarını yerleştirin.Tencereye balıkların üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Su kaynadıktan sonra tuzunu katıp 15 dakika kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp balıkları sudan çıkarın. Balıklar soğuduktan sonra deri ve kılçıklarını çıkarıp küçük parçalara ayırın. Mayonezin yarısını balıkla karıştırıp bir tabağa yayın. Mayonezin kalan kısmını da üzerine döküp kornişonla süsleyerek servis yapın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:23   #44
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

MAYONEZLI LEVREK

MALZEMELER

1.5 kg levrek balığı
500 gr zeytinyağ
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
6 adet yumurta
2 adet limon
mayonez
4 adet patates
1 adet yeşil salata
150 gr siyah zeytin
2 demet kırmızı turp
250 gr salatalık turşusu


HAZIRLANIŞI

Balıkları temizleyip, yıkayın. Üzerlerini örtecek kadar kaynar su, defne yaprağı, tuz, tane karabiber, maydanoz kökü, yarım limonun suyu ve kabuğunu ilave edip 30 dakika kadar kaynatıp, pişirin. Balıklar soğuduktan sonra derilerini ve kılçıklarını çıkarın, etlerini ufak parçalara ayırın. Patatesleri haşlayıp, küp küp doğrayın. Taze soğanın beyaz kısmı çok ince kıyın. Salatalık turşusunu ufak karelere bölün, maydanozu ve dereotunu kıyın, hepsini beraberce mayonezin yarısı ve biraz tuzla karıştırın.
Servis tabağına balık şekli vererek yerleştirin. Kalan mayonezin bir kısmı ile üzerini kapatın. Katı pişmiş yumurta, kırmızı turp, siyah zeytin, salatalık turşusu ve mayonezin geri kalanı ile servis tabağını süsleyip, servis yapın
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:23   #45
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

MIDYE DOLMA

MALZEMELER

60 adet midye (büyük boy)
600 gr zeytinyağı
8 su bardağı su
250 gr kuş üzümü
1.5 kilo soğan
1 demet dereotu
200 gr. beyaz fıstık
4 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı toz şeker
karabiber
yenibahar
tarçın
tuz


HAZIRLANIŞI

Midyeleri temizleyip, bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımı ile kenarlarından açın. İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarın. Tekrar bol suda yıkayın ve bir süçgeçte süzün. Soğanları ufak ufak doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında sararıncaya dek kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye dek kavurun. 4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve toz şeker ilave edin. Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye dek bekletin. Tencerenin kapağı kapatıp soğumaya bırakın. İnce ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldurun. Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişinceye dek kaynatın. Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüp servis yapın.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:23   #46
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

MIDYE PILAVı

MALZEMELER

Amerikan pirinci 350 gr
Soğan 200 gr
Midye 1.2 lt
Toz şeker 50 gr
Soya yağı 100 ml
Fındık içi 100 gr
Kuru üzüm 50 gr
Kaynamış su 1.3 lt
Tuz
Kuru nane
Yenibahar
Karabiber
Limon


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 12 gr
Yağ 26 gr
Karbonhidrat 50 gr
= 2218 Kj
530 kcal


HAZIRLANIŞI

Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:23   #47
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

MIDYE TAVA

MALZEMELER

1/4 ayçiçek yağı
3/4 su bardağı bira
1.5 su bardağı un
30 iri midye

5 kişilik


HAZIRLANIŞI

Ayıklanıp siyah sakalları alınmış midyeleri iyice yıkayıp süzün. Mutfak kağıdının üzerine yayın, kalan suyunu da çeksin. Bir tepsiye bir su bardağı unu yayın. Midyeleri açarak iki tarafını da unlayın.
Yarım su bardağı un ile 3/4 su bardağı birayı karıştırıp bir bulamaç elde edin. Unlanmış midyeleri bulamaça batırıp bol kızgın yağa atın. Her iki tarafını altın sarısı renk alıncaya dek çevirerek kızartın. Kızarmış olanları, kağıt havlu serilmiş bir kaba alıp fazla yağlarını çekmesini sağlayın. Midyelerin üzerine tuz serperek yanında tarator ile sofraya getirin.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:23   #48
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PALAMUT KÖFTESI

MALZEMELER

1 adet palamut balığı
1 adet soğan
1 dilim ekmek içi
2 adet limonun suyu
1 su bardağı zeytinyağ
3 çorba kaşığı galeta unu
çam fıstığı
kuş üzümü
tarçın
karabiber
maydanoz
tuz


HAZIRLANIŞI

Balığın içini temizleyip, bol suda yıkayın. Kılçıklarından kolayca ayrılacak kadar haşlayın ve tencereden çıkarıp, süzün. Siyaha etlerini, kılçıklarını ve derisini temizleyin. Kalan eti bir kaba koyun. Soğanı rendeleyin, ekmek içini hafifçe ıslatın yoğurup, ufalayın, yumurtayı biraz çırpın bunları karabiber, tuz, tarçın, üzüm ve fıstıkla berberce balığa katın. Maydanozu ince ince kıyıp, ilave edin. Karışımı iyice yoğurup, küçük köfteler yapın. Zeytinyağını kızdırın, balık öftelerini galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Limon ve maydanozla süsleyip servis yapın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:24   #49
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PAZıLı BALıK

MALZEMELER

2 kg beyaz etli balık, fileto (*)
1 su bardağı beyaz şarap
1/2 kg iri boy karides
1 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
1 demet pazı

beşamel sos (balık suyu ile) malzemesi :

1 avuç kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı balık suyu
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı un

(*) levrek, mezgit, kırlangıç vs.


HAZIRLANIŞI

Balık ve karidesleri, bir su bardağı beyaz şarap, bir demet maydanoz, bir defne yaprağı ve tuz kattığınız suda haşlayın. Suya bir kahve kaşığı karbonat atın, pazıları dirice haşlayıp, süzün. Malzemeyi hazırladıktan sonra, iki adet pazı yaprağını çarpraz koyun, içine, alta bir adet karides, ortaya bir dilim balık, üste tekrar bir adet karides gelecek şekilde, bohçalayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra, payreks bir kabı yağlayın, bohçaları içine düzgün olarak dizin.
Diğer yanda balık suyu, bir miktar süt ve bir avuç kaşar peyniriyle, sulu bir beşamel sos yapın ve bu sosu bohçalann üzerine dökün. Her bohçanın üzerine bir dilim cheddar peyniri koyun ve kızgın fırında biraz pişirip, servis yapın.

Beşamel sos (balık suyu ile) :

Bir tencerede bir kaşık yağ eritin, içinde un pembeleşinceye dek, kanştırarak kavurun. Buna iki bardak balık suyunu, azar azar ve devamlı kanştırarak ilave edin. Bir çorba kaşığı süt ve kaşar peyniri koyup, sulu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırıp, pişirin.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:24   #50
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PEYNIR SOSLU BALıK ıZGARA

MALZEMELER

1kg morina yada mersin balığı yada kılıç filetosu
ayçiçek yağı
peynir sosu
3 su bardağı rendelenmiş ekmek kırıntısı
peynir sosu için:
200 gr ince kesilmiş kaşar peyniri
2 çay kaşığı hardal
2 çay kaşığı acısız kırmızı biber
4 çay kaşığı acılı sos
1 su bardağı bira



HAZIRLANIŞI

Sos malzemelerini bir tencerede peynir eriyene kadar karıştırarak pişirin. Balık filetolarını küçük parçalara ayırın. Her iki tarafına da yağ sürün. Ekmek kırıntılarına bulayın. 15 dakika ızgarada pişirin. Peynir sosu ile birlikte servis yapın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 07:57 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580