Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-01-2007, 15:23   #45
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

MIDYE DOLMA

MALZEMELER

60 adet midye (büyük boy)
600 gr zeytinyağı
8 su bardağı su
250 gr kuş üzümü
1.5 kilo soğan
1 demet dereotu
200 gr. beyaz fıstık
4 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı toz şeker
karabiber
yenibahar
tarçın
tuz


HAZIRLANIŞI

Midyeleri temizleyip, bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımı ile kenarlarından açın. İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarın. Tekrar bol suda yıkayın ve bir süçgeçte süzün. Soğanları ufak ufak doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında sararıncaya dek kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye dek kavurun. 4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve toz şeker ilave edin. Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye dek bekletin. Tencerenin kapağı kapatıp soğumaya bırakın. İnce ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldurun. Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişinceye dek kaynatın. Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüp servis yapın.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla