Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-01-2007, 09:33   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Protesto için beyaz oy atın-Kazım KANAT

Protesto için beyaz oy atın

Meslekte 40 yılıma geldim.40 yılımı da spor yazarı olarak Beşiktaş'ın içinde geçirdim. 40 yıl içinde ilk kez başıma gelen şu: Başkan Sayın Yıldırım Demirören'in, Divan'a verdiği 18 kişilik listedeki isimlerden 11 tanesini tanımıyorum.
Kim bunlar?
Ne zaman Beşiktaşlı oldular da Beşiktaş'ı 3 yıl nasıl yönetecekler? Para verirler mi? Yoksa iki ay sonra kaçarlar mı?
Sözün özü şudur efendim:
Başkan Demirören bu yönetimle Beşiktaş'ı 3 yıl yönetemez bu bir... Başkan Demirören bu yönetimle 3 ay sonra olağanüstü kongreye gider bu iki... Başkan Demirören, kongreye tek liste ile rakipsiz giden ama kazanamadan evine dönen başkana olarak tarihe geçecektir.
Çünkü; ben bu kongrede şunu yapacağım. Bu yönetimde hiç tanımadığım 11 yöneticiyi sileceğim. Hatta beyaz oy atacağım. Tarihte ilkleri yazan Beşiktaş kongresi bu tarihi misyonu üstlenecektir


Beşiktaş'ın sistemi 3-5-2'dir

Mösyö Tigana'nın şu bir haftada değişen futbol felsefesine bakmak lazım. Ankaragücü maçında "Beşiktaş 3-5-2 oynadı. Yani hücum futboluna döndü" dedim. Bu yoruma ilk müdahale müdürümüz Serdar Çelikler'den geldi: Beşiktaş 4'lü savunma ile oynuyor.
Bu görüşe saygı duyarım. Ama Beşiktaş'ın üçlü savunma yaptığına da itiraz ettirmem. Israrım şudur:
1 - Beşiktaş sadece 4-4-2 taktiği ile santra yapar. 90 dakika içinde sistem o kadar değişir ki bazen bakarsınız orta blok bir merdiven gibi ikili oyunculardan oluşur. Bazen tek santrfora (Nobre ortaya gelir) dönersin, bazen de 3'lü hatta, 4'lü forvetle oynarsın.
2 - Elinizde İbrahim Üzülmez gibi bir sol kanat (aslında hücumcu) bir oyuncunuz varsa. Bu oyuncunun da önüne Rico Paşa (Bazen de İbrahim Akın) oynuyorsa bu takım asla 4'lü savunma oynayamaz. Düşünün lütfen; Üzülmez çakılı oynamıyor ki. O ileri çıkıyor, Rico Paşa ortaya kayıyor o zaman 4'lü sistem çöküyor. Sistem sistemsiz oluyor.
3 - Elinizdeki kadroda iki çizgi oyuncunuz varsa, 4'lü defans yaparsınız. Beşiktaş'ta sağda sorun yok. İdeal ikili İbrahim Toraman-Ali Tandoğan ikilisidir. Sol tarafta bu ikili asla olmadı. Bu yüzden Juanfran gitti. Bu konuda Samet Aybaba'nın yorumu ise en mantıklısıydı. "Beşiktaş 4-4-2'yi hayal eden ama asla oynamayan bir takımdır" dedi. Ali Gültiken "Hedefimiz 4'lü savunma. Ama bu henüz sahaya yansımadı"
diyor. Bu soruyu bir gün Scala'ya sordum. Cevap entresandı: "Bir torbanın içine sistemleri koy. Hepsi birbirine karışır. Antrenör takımını sistemle başlatır ama maç başlayınca sistemi futbolcular belirler!"
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla