Konu: Pilavlar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2007, 13:17   #14
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

DEREOTLU BAKLALı PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı jasmin pirinç
3 su bardağı su
1 demet dereotu
1 su bardağı taze iç bakla (az haşlanmış)
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı



HAZIRLANIŞI

Su, margarini, tuz derin bir tencerenin içine koyun ve kaynatın. Kaynayınca içine ince ince kıydığınız dereotu ve daha önceden az haşladığınız taze iç baklayı ekleyin. Su tekrar kaynayınca önceden yıkanan pirinci içine ilave edin. Kaynayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Dibinde çok az miktarda su kaldığında tencerenin üstüne bir bez koyup kapağını sıkıca kapatın ve 10-15 dakika çok hafif ateşte demini almasını bekleyin. Daha sonra altını kapatıp, yarım saat ağzını kapalı olarak dinlendirin. Yanında haşlanmış et ile servis yapın.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla