|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
27-01-2007, 13:16 | #11 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | 2. Domatesli Pilav : MALZEMESİ : 1 çay bardağı Amerikan Pirinç 1 tane tavuk budu 2 adet domates 0,5 yemek kaşığı salça 1 tane kırmızı biber 4-5 adet tane karabiber 4-5 adet tane yenibahar 1 adet küçük soğan 2 yemek kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI : Tavuk haşlanır ve didiklenir. Üzerine yenibahar, karabiber (parçalanmış) ilave edilir. Küp doğranmış soğan tereyağında pembeleştirilir. Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesler, salça, küp doğranmış kırmızı biberler eklenir. Tavuklar ilave edilir. Pirinç de üzerine konur. 1 çay bardağı kaynar tavuk suyu ilave edilir. Pişirilip, demlendirilir.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
27-01-2007, 13:17 | #12 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | 3. Sebzeli Pilav : MALZEMESİ : 1 çay bardağı Amerikan Pirnici 1 tane tavuk budu 3-4 tane karabiber 3-4 tane top yenibahar 1 yemek kaşığı iç bakla 1 yemek kaşığı bezelye 1 yemek kaşığı şam fıstığı 1 yemek kaşığı kuru nane 2 yemek kaşığı tereyağ 5-6 dal dereotu 1 tane küçük kuru soğan HAZIRLANIŞI : Tavuk haşlanır, didiklenir, parçalanmış yenibahar ve karabiber eklenir. Küp doğranmış soğan tereyağında kavrulur. İç bakla yarı haşlanır. Kabuğu soyulur. Bezelye de yarı haşlanır. İç bakla, bezelye ve tavuk soğanın üzerine eklenir. Süzülmüş pirinçler de eklenir. 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyu eklenir. Pişirilir, doğranmış dereotu eklenir ve demlendirilir. Üç çeşit pilav dinlendikten sonra, servis tabağına 1 küçük kase safranlı pilav alınır. Ters çevrilir. Aynı şekilde domatesli pilavdan alınır, ters çevrilir. Sebzeli pilavdan da alınır. Ters çevrilir. Domatesli pilav kiraz domates ile, safranlı pilav haşlanmış nohut ile, sebzeli pilav haşlanmış bezelye ile süslenir. Üzüm hoşafı ile servis yapılır. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 13:17 | #13 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | ÇIN USÜLÜ PILAV MALZEMELER 1 adet dilimlenmiş orta boy soğan 2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates 2 adet dilimlenmiş havuç 1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam) Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir) 1 porsiyon pişirilmiş pirinç HAZIRLANIŞI Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek / mısırözü yağı koyun. Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın. Eti başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana ekleyin. Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın. Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin. Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın. Pilavla karıştırarak servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 13:17 | #14 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | DEREOTLU BAKLALı PILAV MALZEMELER 2 su bardağı jasmin pirinç 3 su bardağı su 1 demet dereotu 1 su bardağı taze iç bakla (az haşlanmış) 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı HAZIRLANIŞI Su, margarini, tuz derin bir tencerenin içine koyun ve kaynatın. Kaynayınca içine ince ince kıydığınız dereotu ve daha önceden az haşladığınız taze iç baklayı ekleyin. Su tekrar kaynayınca önceden yıkanan pirinci içine ilave edin. Kaynayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Dibinde çok az miktarda su kaldığında tencerenin üstüne bir bez koyup kapağını sıkıca kapatın ve 10-15 dakika çok hafif ateşte demini almasını bekleyin. Daha sonra altını kapatıp, yarım saat ağzını kapalı olarak dinlendirin. Yanında haşlanmış et ile servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 13:17 | #15 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | DEREOTLU PILAV MALZEMELER 1 adet bezelye konservesi (küçük boy) 2 su bardağı pirinç 1 demet dereotu 1 adet havuç 1 baş soğan sıvı yağ karabiber HAZIRLANIŞI Küçük parçalar halinde kestiğiniz havuç ve soğanı sıvı yağda kavurun. İki bardak yıkanmış pirinçle çevrip, pişirin. Piştiğinde bezelye, kıyılmış dereotu ve karabiber katıp, dinlenmeye bırakın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 13:17 | #16 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | DIBLE (FASULYELI PILAV) MALZEMELER 1 kg fasulye 1 su bardağı pirinç 3 adet orta büyüklükte soğan 1 çay bardağı zeytinyağ 1 adet küçük domates 1 çorba kaşığı tereyağ pul biber karabiber HAZIRLANIŞI Taze fasulye küçük küçük doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur. Faulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul biber konur. Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır. Pişme süresince ara sıra karıştırılır. Pirince tavada zeytinyağ iyice yakılır, üstüne dökülür. Pilav gibi demlenmeye bırakılır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 13:18 | #17 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | DOMATESLI PILAV MALZEMELER 3 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı pirinç 2 domates 3 bardak su tuz HAZIRLANIŞI Pirinçleri ayıklayıp bir tepsiye koyun, üzerlerinde ılık su gezdirin. Bir çorba kaşığı tuz serpin, ununu salıncaya, şişinceye kadar dinlenmeye bırakın. Su soğuyuncaya kadar geçen sürede yağı eritip rende domatesi pişirin. Domates yoksa, salça da kullanabilirsiniz. Tuzunu ve suyunu koyup kaynatın bu arada pirinci bol suyla, yıkayıp süzün ve kaynayan suya katın, biraz karıştırın. Daha sonra ateşin altını kısın, suyunu çekinceye kadar, dibini tutturmadan pişirin. Bir havlu peçete geçirdğiniz tencere kapağını kapayıp çok kısık ateşte 2o-25 dakika demlenmeye bırakın. Karıştırıp servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 13:18 | #18 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | DOMATESLI PILAV 2 MALZEMELER 2 su bardağı pirinç 2 adet olgun domates ½ paket tereyağ 2.5 bardak su HAZIRLANIŞI Ayıklanıp, yıkanmış pirinç üzerini örtecek kadar ılık suda iki saat kadar bekletilir. Daha sonra bir tencerede rendelenmiş domates, tereyağ ile öldürülür ve süzülen pirinç ilave edilir. Bir iki defa tahta kaşıkla çevrilip üzerine 2.5 bardak su boşaltılır. Arzu edildiği kadar tuz konulur ve orta hararetli ateşte 15 dakika pişirilir. Not : Suyunu çeken pilavın altı kapatıldıktan sonra üzerine bir havlu örtülürse pilav daha güzel demlenir
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 13:18 | #19 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | DOMATESLI PIRINÇ PILAVI MALZEMELER 2 Su bardağı pilavlık pirinç 3Adet orta boy domates 100 gr tereyağ 3 su bardağı sıcak su 1 tablet tavuk suyu (isteğe bağlı) veya et suyu HAZIRLANIŞI Domatesleri kalın dipli bir tencereye rendeleyin. Sıcak su,tereyağı,tuz ve tavuk tabletini ilave edin. Kaynayınca önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci koyup karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine temiz bir peçete koyup 15-20 dakika dinlendirin. Üzerini taze çekilmiş karabiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın. NOT: Türkiyenin her bölgesinde pişirilen bir yemektir. Et ve sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak servis yapılır. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 13:18 | #20 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | DOMATESLI SEBZE BÖREĞI MALZEMELER 4 kişilik 750 gr pırasa 50 gr tereyağı 200 gr salam 250 gr pirinç 250 gr peynir 1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı galeta unu tuz 1 kg domates HAZIRLANIŞI Pırasaları ayıklayıp temizleyin ve ince halkalar halinde kesin. Eritilmiş tereyağına atın ardından pirinci de ekleyin. ve 1/2 litre tuzlu su bulunan bir tencerede haşlayın. Salamları ince şerit şeklinde kesin. Maydanozu doğrayın ve peyniri de rendeleyin. Salamları ve peynirin bir kısmını pirinçle karıştırın ardından bunu bir kaba yerleştirin. Kalan peyniri maydanoz ve galeta unu ile karıştırın. Domatesleri ince dilimleyin ve karışımın üzerine koyun ardından peynir karıuşımını da üzerine serpin. 225 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |