Konu: Pilavlar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2007, 13:18   #18
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

DOMATESLI PILAV 2

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 adet olgun domates
½ paket tereyağ
2.5 bardak su


HAZIRLANIŞI

Ayıklanıp, yıkanmış pirinç üzerini örtecek kadar ılık suda iki saat kadar bekletilir. Daha sonra bir tencerede rendelenmiş domates, tereyağ ile öldürülür ve süzülen pirinç ilave edilir. Bir iki defa tahta kaşıkla çevrilip üzerine 2.5 bardak su boşaltılır. Arzu edildiği kadar tuz konulur ve orta hararetli ateşte 15 dakika pişirilir.

Not : Suyunu çeken pilavın altı kapatıldıktan sonra üzerine bir havlu örtülürse pilav daha güzel demlenir
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla