Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 11:08   #7
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Güney Amerika

Bu yünler genelde, Avustralya ve Güney Afrika kadar iyi bir kalitede değildir. güney Amerika yünlerinin çoğu, bu kıtadaki imalatçılar tarafından kullanılır. Güney Amerika7daki en kaliteli yünler montesides, Bueros Aires’den gelir. Melez koyunlardan gelen Punta Arenos yünleri büyük hacimli bir yündür ve çoğunlukla trikotaj yapmakta kullanılır.
Avrupa

Almanya, Fransa, İspanya ve Diğer Avrupa şehirlerinde ve UsS.’de merinos yetiştirilir ve sık sık yüksek bir kalitede yün sağlar. Örneğin Saxony ve Silesion merinos yünleri dünyadaki en ince yün olma ününe sahiptir. French Rombovillet yüksek kalitedeki yünü ile ünlüdür.
Melez Yün

Melez yün Britanya’ya L. George tarafından ithal edildi. Diğer bazı şehirlerde yetiştirilen diğer koyunlarla merinos koyununu çaprazlamak oldukça başarılıydı, et ve yün üreticileri gibi, çaprazlama yetiştiriciliğinin önemi ortaya çıkmıştır. Örneğin Yeni Zelanda koyun sayısının bölgelerinde, koyun eti ve yünü sağlamak için çaprazlamalar temel alınmıştır. Avustralya ve Güney Amerika da melez koyunlardan üretilen bir sürü yün ihracat eder.
Britanya Yünü

Britanya yünleri 4 ana türde sınıflandırılır. Lustre, demi lustre, down and movntoin yünleri olmak üzere.
Lustre Yün: Parlak yünler Lincoln, Romney Morsh, Cotswold ve Leicester koyunlarından elde edilir. 30,5 cm uzunluktadır, parlak sistorlar ve parlak elbise kumaşlarında kullanılır.
Demi – lustre Yün: Yarı parlak yün daha kısa ve daha az parlaklıktadır. Elbiselik kumaşlar ve perdeler için kullanılır.
Down Yünler: Ortalama 75-100 mm şitapel uzunluktadır, lif kıvrımlıdır, sert bir dokunuşa sahiptir. Susser veya Soutudown koyunları İngiliz yününün en incelerini verir, bayan çorapları, takımlar, flancller ve cheviat’lar yapılır bu yünden.
  Alıntı ile Cevapla