Konu: Vitaminler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 10:18   #24
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

B-12 Vitaminin Tedavide Kullanımı
Değişik nedenlere yönelik olarak oldukça yaygın kullanımı vardır. Bu kullanımlarının bir çoğunun etkisi tartışmalıdır.
Bazı ilaç ve alkol kullanımında destek olarak,
Click the image to open in full size. Eksikliği sonucu oluşan kansızlık tedavisinde,
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Sinir sistemi hastalıkları ve ruhsal hastalıkların tedavisine ek olarak,
Hızlı büyüme dönemlerinde yardımcı olarak kullanılmaktadır.

C VİTAMİNİ

Askorbik Asit denilen maddedir. Üzerinde çok durulan, günümüzde herhalde en çok bilinen ve hakkında sürekli bir şeyler söylenilen vitamindir. Hatta C Vitamini üzerine internette siteler yapılmakta, çılgınlık derecesine varan bağımlıları bulunmaktadır. Bitkiler ve bir çok hayvan bu vitamini kendileri üretebilmektedir. Kimyasal yapısı aslen bir tür şekerdir. Dış ortam koşullarında ve pişirme esnasında, diğer maddelerle etkileşerek kolaylıkla bozulabilir. Taze sebzeler buharda pişirildiğinde C Vitamini de korunmuş olur.Besinlerle alınan vitamin 2 saat içersinde kullanılır ve 4 saat sonunda kandan uzaklaşır. Kullanıldığı organlarda bir miktar birikime uğrar.
C Vitaminin Etkileri
Üzerinde durulan bir çok etkileri vardır. Bazıları kesin olmakla birlikte bazı yönlerden de abartıldığı izlenimi oluşmaktadır.
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Güçlü bir indirgeyicidir. Canlılardaki önemli rolü bu özelliğinden kaynaklanır.
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Destek dokuları için kollajen proteinlerinin yapımında etkisi vardır. Bu kollajen dokular deride, adale ve eklem bağlarında, damar duvarında, kemik ve dişlerde bulunur.
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Tirozin maddesinin yıkılmasını ve vücuttan atılmasını sağlar.
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Böbrek sütü bezlerinden salınan bir çok hormon için gereklidir. Bunlar genellikle stres ile ilgili hormonlar olup, stres anında C Vitamini tüketimi artmaktadır.
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Barsaklardan demirin emilimine etkilidir.
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Besinlerdeki folik asitin dayanıklı kalmasını sağlar.
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Triptofandan beyin için gerekli olan serotonin elde edilmesine etkilidir.
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Suda eriyen güçlü bir antioksidandır. Yağda eriyen diğer bir güçlü antioksidan olan E vitamininin, ayrıca A ve B Vitaminlerinin de yapısının korunmasına ve etki gösterebilmesine katkı sağlar.
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Nitrit gibi karsinojen maddelerin etkilerini önler.
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Yaraların iyileşmesini, damarların sağlıklı olmalarını sağlar.
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Kortizon, aspirin, insulin gibi ilaçlarla kurşun, civa, arsenik gibi ağır metallerin olumsuz etkilerini giderir.
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Vücudun savunma sistemini arttırıcı etkisi vardır. Bu etkisini nötrofil hücrelerini ve interferon denilen maddeyi arttırmak yoluyla gerçekleştirir.
(Vitaminler)Click the image to open in full size. Histamin yapımını azaltarak allerjik olayların şiddetini düşürür.
  Alıntı ile Cevapla