Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 15:21   #56
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

FIRINDA SALAMLI YUMURTA
MALZEMELER:
-6 dilim tost ekmeği
-6 dilim salam
-6 yumurta
-1 paket küçük margarin (125 gr.)

-1 şişe ketçap
-Tuz-karabiber
YAPILIŞI:
1- Ekmeklerin iki tarafına yağ sürülür.
2- Tepsiye yerleştirilip üzerlerine salam konur, birer yumurta kırılır. Tuz, karabiber serpilir.
3- Kızgın fırında yumurtalar katılaşmadan pişirilir.
4- Ketçapla servis yapılır.
Not: Yumurtaları yağda pişirip spatülle salamlı ekmeklerin üzerine koyarak da servis yapabilirsiniz.
KISA BİLGİ:
Çocukların her gün bir yumurta yemesi gerekir. 40 yaşından sonra ancak haftada 1- 2 yumurta yemelidir.

BÖLÜM 5
TATLILAR
TEL KADAYIF
MALZEMELER:
Sütlü
-750 gr. tel kadayıf
-4- 5 su bardağı şeker
-2 su bardağı süt
-1,5- 2 su bardağı ceviz veya fındık içi
-1 büyük paket margarin (250 gr.)
YAPILIŞI:
1- Şeker iki bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır.
Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak üzere ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.)
2- 35- 40 cm. çapında tepsi yağlanır. Biraz erimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir. Dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir.
3- Geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır. Biraz bastırarak sıkıştırılır.
4- Kalan yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak kızartılır.
5- Fırından çıkar çıkmaz, üzerine daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurubu dökülür. Kapak kapatılır. Ilınınca dilimlenir.
Not: İstenirse, kadayıf çay fincanına, arası cevizli olarak doldurulur. Sıkıştırılarak tepsiye ters çevrilir ve öyle pişirilir.
  Alıntı ile Cevapla