|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
30-01-2007, 15:20 | #51 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| İÇ PİLAV MALZEMELER: -2 su bardağı pirinç (3,5 bardak et suyu) -2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ -2 çorba kaşığı çam fıstığı -2 çorba kaşığı kuş üzümü -1 havuç (haşlanmış) -Yarım su bardağı iç bezelye -Yarım kuzu ciğeri -Tuz ve karabiber YAPILIŞI: 1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu su ile ıslatılır (30- 40 dakika). 2- Az yağda fıstık pembeleştirilir. Buna çok küçük doğranmış ciğer konup kavrulur. Bezelye ve havuç ilave edilip bir kaç kere çevrilir. Tuz ve karabiber atılır. 3- Pilav tenceresinde yağ eritilir. Süzülmüş pirinç konup pirinçlerin kırılmamasına dikkat ederek karıştırılır. Sıcak, et suyu, tuz ve karabiber serpilip kapak kapatılır. 4- Önce harlı ateşte, sonra orta ve en son hafif ateşte pişirilir. Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. 20 dakika kendi halinde dinlendirilir. 5- Pilava hazırlanan ciğer, fıstık, havuç, bezelye karışımı ile ayıklanıp yıkanmış kuş üzümü konup karıştırılır. PERDE PİLAV Siirt'ten MALZEMELER: -2 su bardağı pirinç -1 piliç veya keklik (haşlanmış) -2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ -1 çorba kaşığı çam fıstığı, 2 çorba kaşığı üzüm -2 çorba kaşığı badem (kabuğu haşlanarak çıkarılmış) -3,5 su bardağı piliç suyu, tuz ve karabiber HAMURU İÇİN: -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.) -2 yumurta, 1,5 çay kaşığı tuz, 2,5 su bardağı un YAPILIŞI: 1- Pirinç ayıklanıp yıkanır, ılık tuzlu suda yarım saat bırakılır. 2- Badem ve fıstık, yağda pembeleştirilip alınır. 3- Aynı yağda süzülmüş pirinç birkaç kere çevrilir. Sıcak piliç suyu konup pişirilir (önce harlı, sonra orta, en son hafif ateşte). 4- 20 dakika kapak açılmadan demlenir. Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır. 5- Kavrulmuş fıstık, badem ve kuş üzümü, küçük parçalara ayrılmış piliç eti, tuz, karabiber, pilava ilave edilir. 6- HAMURUN YAPILIŞI: 1 küçük paket margarin ile 2 yumurta ve tuz ezilir; 2,5 bardak un ile yoğrulur. Merdane ile 2- 3 mm. kalınlıkta açılıp yağlanmış, yuvarlak dipli bir tencereye yerleştirilir. (Kenarlarından hamur sarkmalıdır.) 7- Hazırlanan iç pilav hamurun üzerine boşaltılıp kaşık ile bastırılarak sıkıştırılır. (Pilav sıcak olmalıdır.) 8- Sarkan hamurlar üzerine kapatılır. Orta hararetli fırında, kızartılıp servis tabağına ters çevrilir. | ||
|
30-01-2007, 15:20 | #52 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| PİLAVLI TAS KEBABI MALZEMELER: -Yarım kg. koyun kuşbaşı et -2 kaşık yağ -1 soğan -1- 2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için) -Tuz ve karabiber YAPILIŞI: 1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat). 2- Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Gerekirse azar azar sıcak su konur.) 3- Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir. 4- Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır. Pilav tenceresine süzülür. 5- Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir. 6- Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır. DOMATES SOSLU MAKARNA MALZEMELER: -1 paket makarna -3 olgun domates veya 1 kaşık salça -1 soğan -2 diş sarımsak -4- 5 dal kereviz veya maydanoz -1 havuç -2 kaşık yağ -1,5 kaşık un -2- 3 bardak et suyu (su da olabilir) -Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı şeker YAPILIŞI: 1- Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur. 2- Küçük doğranmış havuç, kereviz, sarımsak konur. 3- Un ilave edilip biraz karıştırılır. 4- Rendelenmiş domates veya salça ile 2- 3 bardak et suyu veya su konup pişirilir. 5- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tuz, karabiber ve şeker atılır. 6- Makarna bol tuzlu suda haşlanır. 7- Soğuk su ile yıkanır, süzülür. 8- Servis tabağına alınıp üzerine hazırlanan sos, sıcak olarak dökülür ve karıştırılır. 9- İstenirse üzerine kaşar rendesi serpilir. Not: Makarnayı haşlarken, kaynar tuzlu suya 1 çorba kaşığı sıvı yağ konursa yapışmaz ve daha parlak olur. | ||
30-01-2007, 15:21 | #53 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ŞARAPLISOS MALZEMELER: -2 kaşık yağ -1,5 kaşık un -1 soğan -2 diş sarımsak -3- 4 dal kereviz veya maydanoz -1 havuç -3 olgun domates veya 1 kaşık salça -2 bardak et suyu veya su -Yarım bardak kırmızı şarap -1 çay kaşığı şeker, karabiber ve tuz YAPILIŞI: 1- Rendelenmiş soğan yağ ile kavrulur. 2- Küçük doğranmış havuç, kereviz ve sarımsak konur. 3- Un ilave edilip biraz karıştırılır. 4- Rendelenmiş domates veya salça, et suyu ve şarap konup pişirilir. 5- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tuz, kara biber ve şeker atılır. Not: Bu sos, et makarna ve haşlama sebzelerde kullanılır. FIRINDA MAKARNA GRATEN MALZEMELER: -1 paket çubuk makarna (fırında makarna için özel kalın makarna) -2 kaşık yağ -2 kaşık un -Yarım litre süt -2 yumurta -4- 5 çorba kaşığı rende kaşar YAPILIŞI: 1- SOSU: Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt konup muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta tuz ve karabiber konup karıştırılır. 2- Tepsi yağlanır. Hazırlanan sostan biraz konup yayılır, kaşar rendesi serpilir. 3- Haşlanarak soğuk sudan geçirilmiş makarna sosun üzerine yayılır. Bastırılarak sıkıştırılır. Biraz erimiş yağ gezdirilir. 4- Geri kalan sos makarnanın üzerine dökülür. Üzerine kaşar rendesi serpilir ve fırında kızartılır. 5- Dilimlenip servis tabağına alınır. | ||
30-01-2007, 15:21 | #54 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| MANTI MALZEMELER: -250 gr. kıyma -1 soğan -Yarım demet maydanoz -Tuz ve karabiber HAMURU İÇİN: -3 su bardağı un, 1 yumurta -Yarım kg. yoğurt, 2 kaşık margarin -3 diş sarımsak -1 çay kaşığı kırmızı biber YAPILIŞI: 1- Un elenir, ortasına 1 yumurta, tuz ve su ilavesiyle sert bir hamur yoğrulur. Özleştirilip üzeri kapalı olarak dinlendirilir. 2- Hamur iki parçaya ayrılıp oklava ile 2 mm inceliğinde açılır. İki parmak genişliğinde karelere kesilir. 3- Parçaların ortasına kıymalı iç konup üçgen şeklinde kapatılıp sıkıca bastırılır. 4- Hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yağ sürülür. Fırında hafif pembe kızartılır. 5- Üzerine 6- 7 bardak sıcak et suyu veya su konup tepsi çevrilerek pişirilir. 6- Tabağa alınıp sarımsaklı yoğurt dökülür, sonra da kırmızı biberli yağ gezdirilir. Not: Mantı fırında kızartılmadan, kaynar suda haşlanarak da yapılabilir. KISA BİLGİ: Kayserili hanımlar mantıyı bir kaşığa 40 tane gelebilecek kadar küçük yaparmış. PEYNİRLİ OMLET 1 kişi için MALZEMELER: -2 yumurta -5- 6 dal maydanoz -1 kibrit kutusu kadar peynir -Yarım kibrit kutusu kadar yağ YAPILIŞI: 1- Yıkanıp doğranmış maydanoz yaprakları ile yumurta iyice çarpılır. 2- Yağ tavada eritilir. Maydanozlu yumurta dökülüp tava sağa sola eğilir. Kızarınca ters çevrilir. 3- Omletin üzerine rendelenmiş peynir konup diğer yarısı üzerine kapatılır. Not: Yukarıdaki omlet esas olmak üzere yumurtaya hangi malzeme katılırsa, omlet onun adını alır (patatesli, kaşarlı, sucuklu, mantarlı v.s.). KISA BİLGİ: Yumurta, yaz mevsimini sütü, karaciğer, balık yağı, istiridye en çok D vitamini bulunan yiyeceklerdir. D vitamini kemik sağlığı için çok gereklidir. | ||
30-01-2007, 15:21 | #55 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| MENEMEN MALZEMELER: -2- 3 soğan -3- 4 sivri biber -3- 4 domates -Yarım demet maydanoz -4 yumurta -2 kaşık yağ -Tuz, karabiber YAPILIŞI: 1- Soğan ve biber ince doğranıp yağla hafif kavrulur. 2- Kabuğu soyulup küçük doğranmış domates konup pişirilir. 3- Maydanoz doğranır; tuz, karabiber serpilir. 4- Çatalla çarpılmış yumurtalar ilave edilip karıştırılır. Yumurtalar pişince ateşten alınır. Not: İstenirse; yumurtalar çarpılmadan bütün olarak da pişirilebilir. KISA BİLGİ: Çok yemek pişirmek ve defalarca yemeği ısıtıp sofraya getirmek, doğru değildir. Çünkü beklemek ve ısınmakla yemek besin değerini kaybeder. YUMURTALI DOMATES DOLMASI MALZEMELER: -6 kırmızı sert ve irice domates -6 yumurta -1,5 çorba kaşığı tereyağ veya margarin -2- 3 sivri biber -Tuz, karabiber YAPILIŞI: 1- Domatesler yıkanıp üst kısımlarından yarım kapak kaldırılır. İçi kaşıkla boşaltılıp biraz tereyağ konur. 2- İçlerine birer yumurta kırılıp kenarlarına ince doğranmış sivri biber konur. Tuz, karabiber serpilir. 3- Fırında yumurtalar yumuşak pişinceye kadar tutulur. Not: İstenirse yumurtaların üzerine biraz rende kaşar da serpilir. KISA BİLGİ: Çok ilaç almak ve az yürümek, böbrek hastalıklarına istidadı çoğaltır. | ||
30-01-2007, 15:21 | #56 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| FIRINDA SALAMLI YUMURTA MALZEMELER: -6 dilim tost ekmeği -6 dilim salam -6 yumurta -1 paket küçük margarin (125 gr.) -1 şişe ketçap -Tuz-karabiber YAPILIŞI: 1- Ekmeklerin iki tarafına yağ sürülür. 2- Tepsiye yerleştirilip üzerlerine salam konur, birer yumurta kırılır. Tuz, karabiber serpilir. 3- Kızgın fırında yumurtalar katılaşmadan pişirilir. 4- Ketçapla servis yapılır. Not: Yumurtaları yağda pişirip spatülle salamlı ekmeklerin üzerine koyarak da servis yapabilirsiniz. KISA BİLGİ: Çocukların her gün bir yumurta yemesi gerekir. 40 yaşından sonra ancak haftada 1- 2 yumurta yemelidir. BÖLÜM 5 TATLILAR TEL KADAYIF MALZEMELER: Sütlü -750 gr. tel kadayıf -4- 5 su bardağı şeker -2 su bardağı süt -1,5- 2 su bardağı ceviz veya fındık içi -1 büyük paket margarin (250 gr.) YAPILIŞI: 1- Şeker iki bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır. Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak üzere ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.) 2- 35- 40 cm. çapında tepsi yağlanır. Biraz erimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir. Dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir. 3- Geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır. Biraz bastırarak sıkıştırılır. 4- Kalan yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak kızartılır. 5- Fırından çıkar çıkmaz, üzerine daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurubu dökülür. Kapak kapatılır. Ilınınca dilimlenir. Not: İstenirse, kadayıf çay fincanına, arası cevizli olarak doldurulur. Sıkıştırılarak tepsiye ters çevrilir ve öyle pişirilir. | ||
30-01-2007, 15:22 | #57 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| AŞURE MALZEMELER: -3 su bardağı aşurelik buğday -Yarım su bardağı pirinç -Yarım su bardağı fasulye -Yarım su bardağı nohut -1/4 su bardağı çekirdeksiz üzüm -5- 6 tane incir -2- 3 dilim portakal kabuğu -1 kahve fincanı gül suyu -1 paket vanilya -2- 3 avuç fındık veya ceviz içi ve tarçın -2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi -5- 6 su bardağı şeker YAPILIŞI: 1- Akşamdan, buğday, fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır. Ayrı ıslatılır. 2- Buğday, pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu beraber haşlanır. 3- İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur. Bir müddet beraber kaynatılır. 4- Şeker konur. Sonra yıkanmış üzüm ilave edilir. 5- Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel küçük doğranmış incir, gül suyu ve vanilya konur. 6- Kaselere boşaltılıp dövülmüş fındık, tarçın, hindistan cevizi ile süslenir. Not: Aşureye, kaselere koymadan önce, haşlanıp soyulmuş kestane de konabilir. Kısa Bilgi: Nuhun gemisinde, erzak azalınca Aşure yapıldığı rivayet edilir. | ||
30-01-2007, 15:22 | #58 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| REVANİ MALZEMELER: -6 yumurta -1 su bardağı un -1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı irmik -4,5 su bardağı şeker -Limon kabuğu rendesi -2 çorba kaşığı limon suyu -1 çay kaşığı kabartma tozu YAPILIŞI: 1- 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır. 1 kaşık limon suyu katılır. 2- Yumurtalar ile yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon suyu konup bir-iki kere daha çarpılır. 3- Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır. 4- Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir (25- 35 dakika). 5- Daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür. Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir. Böylece revani, 1,5 misli büyümüş olur. YOĞURT TATLISI MALZEMELER: -4 yumurta -1,5 su bardağı yoğurt -4,5 su bardağı şeker (1 bardak hamura; 3,5 bardak şuruba) -1 su bardağı un -1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı ilave irmik -Yarım küçük paket margarin (65 gr.) -Yarım limon suyu -1 kahve kaşığı kabartma tozu YAPILIŞI: 1- 3,5 bardak şeker 3,5 bardak su ile kaynatılır. Köpüğü alınıp 1/4 limon suyu konur. 2- Yumurta sarıları, 1 bardak şeker, yoğurt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, elenmiş un, irmik, erimiş yağ, kabartma tozu bir kasede karıştırılır. 3- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılarak kar haline getirilir. Her ikisi birbirine karıştırılır. 4- Yağlanmış tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında 40- 50 dakika pişirilir. 5- Fırından çıkar çıkmaz şurup dökülüp kapak kapatılır. Hafif ateşte çevirerek şurup çektirilir. Not: Başka bir terkip: 3 yumurta, 1 bardak şeker ile çarpılır. 1 bardak yoğurt, limon kabuğu rendesi, yarım limon suyu, 1 çay aşığı kabartma tozu koyup karıştırılır. Elenmiş 2,5 bardak un ilave edilir. Yağlanmış tepsiye boşaltılır. Orta ısılı fırında pişirilir. Üzerine hemen 4,5 bardak şeker, 4,5 bardak su ve 1/4 limon suyu ile hazırlanmış sıcak şurup dökülür ve kabarması için kapak kapatılır. | ||
30-01-2007, 15:24 | #59 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| HANIM GÖBEĞİ MALZEMELER: -2,5 su bardağı un -1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr.) -4 yumurta -3 su bardağı şeker -1 /4 limon suyu -1 tutam tuz -2 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için) YAPILIŞI: 1- Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır. Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır. 2- Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. İyice karıştırılır. 3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir. 4- Isıtılmış yağa konur. Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır. 5- Sonra şuruba atılır. Birkaç kere çevrilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır. Not: 1) Hazırlanan hamur hurma şeklinde yapılabilir. 2) Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir. 3) Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır. TULUMBA TATLISI MALZEMELER: -2,5 su bardağı un -1 çorba kaşığı ince irmik -1 çorba kaşığı nişasta -5 yumurta -1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr.) -3 su bardağı şeker -2 su bardağı kızartma için zeytinyağı veya ayçiçek yağı. -1 /4 limon suyu YAPILIŞI: 1- Şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınıp, limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır. 2- Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. 1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır. 3- Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur. Isıtılmış yağa 4- 5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir. 4- Tava sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. 5- Sonra şuruba atılıp karıştırılır. 5 dakika sonra tabağa alınır. ŞEKERPARE MALZEMELER: -2,5 su bardağı un -1 küçük paket margarin (125 gr.) -1 çorba kaşığı pudra şekeri -2 su bardağı şeker (şurup için) -2 yumurta -Limon kabuğu rendesi -Yarım paket vanilya -1 tatlı kaşığı limon suyu -10 adet iç badem -1 kahve kaşığı kabartma tozu YAPILIŞI: 1- Şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır ve köpükleri alınır. Limon suyu konup biraz koyulaşınca ateşten alınır. 2- Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırarak beyazlatılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konup yoğrulur. 3- Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır. 4- Yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir. 5- Sıcakken üzerine şurup dökülür. Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir. Not: Hamura 1 kaşık irmik de konabilir. (Un ölçüsünü 1 kaşık azaltmalıdır.) | ||
30-01-2007, 15:25 | #60 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ETİMEK TATLISI MALZEMELER: -1 paket tuzsuz etimek -1- 5 su bardağı şeker -2 su bardağı sıcak su KREMA İÇİN: -Yarım büyük paket margarin (125 gr.) -6 çorba kaşığı un -1 su bardağı şeker -1 litre süt -1 paket vanilya YAPILIŞI: 1- ŞURUP: 1- 5 su bardağı şeker yarım bardak su ile kaynatılıp hafif karamel rengine dönünce ateşten alınıp 2 bardak sıcak su konur. Tekrar ateşe alınarak kaynatılıp kıvamlı bir şurup yapılır. 2- Etimekler cam bir kaba dizilir. Hazırlanan karamel rengindeki şurup kaşık kaşık üzerlerine dökülür. 3- KREMANIN YAPILIŞI: Yarım paket margarin ile 6 çorba kaşığı un hafif ateşte karıştırarak sarartılır. 1 su bardağı şeker ve 1 litre sıcak süt konup karıştırarak pişirilir. Biraz sulu olarak ateşten alınır. Vanilya konur. 5- 6 dakika mikserle çarpılıp etimeklerin üzerine dökülür. 4- İyice soğuyunca buzdolabında 1 gece veya 5- 6 saat saklanır. Dilimlenerek servis yapılır. UN HELVASI MALZEMELER: -1 küçük paket margarin (125 gr.) -2 su bardağı un -1,5 su bardağı şeker -1 su bardağı süt -1 su bardağı su -1 çorba kaşığı çam fıstığı YAPILIŞI: 1- Yağ eritilip, elenmiş un konur. Orta ateşte karıştırarak koyu pembe kavrulur. Fıstıklar konur. Bir iki kere daha çevrilir. 2- Süt, su ve şeker ilave edilir. Karıştırarak pişirilir. 3- Tencereye yapışmayacak koyuluğa gelince kaşık kaşık alınarak tabağa yerleştirilir. İRMİK HELVASI MALZEMELER: -1,5 su bardağı irmik (orta kalınlıkta) -1 küçük paket margarin (125 gr.) -1 su bardağı şeker (ayrıca 2 çorba kaşığı demlendirme için) -1 çorba kaşığı çam fıstık -1 su bardağı süt -1 su bardağı su YAPILIŞI: 1- Yağ eritilip irmik konur. Hafif ateşte pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir. Birkaç kere daha çevrilir. 2- Su, süt, şeker konup karıştırılır. Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir. 3- 15- 20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 2 çorba kaşığı şeker serpilir. Demlenmesi için kapak kapatılır. | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |