Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 15:26   #64
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

TEZ PİŞTİ
MALZEMELER:
-1 litre süt
-1 su bardağı şeker
-3 çorba kaşığı pirinç unu
-2 yumurta akı
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Süt şekerle kaynatılır.
2- Yarım bardak soğuk süt ile ezilmiş pirinç unu şekerli süte karıştırılıp pişirilir. Vanilya konur.
3- Bu muhallebinin yarısı kaselere boşaltılır.
4- Geri kalanı hafif ateşte iken, iki yumurta akı çarpılır, kar haline getirilir.
5- Ateşteki muhallebi aklara ilave edilip karıştırılır.
6- Kaselerin üzerine doldurulur. (Kaselerin ateşe da yanıklı olması gerekir.)
7- İçinde su bulunan tepsiye dizilir. Fırında üstleri kızartılır. (Isının üstten verilmesi gerekir.)

Not: Muhallebileri fırına koymadan, üzerlerine biraz pudra şekeri elerseniz daha güzel kızarır.
KAZAN DİBİ
MALZEMELER:
-1 litre süt
-4 çorba kaşığı pirinç unu + 3 çorba kaşığı patates nişastası (silme)
-1,5 su bardağı toz şeker
-Yarım paket vanilya
-3- 4 çorba kaşığı pudra şeker
YAPILIŞI:
1- Süt şekerle kaynatılır.
2- Bir bardak su ile pirinç unu ve nişasta ezilip şekerli süte ilave edilir. Karıştırarak koyu bir muhallebi pişirilir. Vanilya konur.
3- Karıştırılarak soğutulur. 25- 30 cm2 bir tepsi bolca pudra şeker ile kaplanır. Ateşe tutularak yakılır. Sonra tekrar şeker elenir.
4- Muhallebi boşaltılıp yayılır. Sıcak fırında altı kızartılır.
5- Tepsi fırından çıkar çıkmaz soğuk suya batırılır. (Kazan
dibinin tepsiden kolay çıkması için).
6- Soğuyunca dilimlenip pasta küreği ile alınır. Yanık taraf
üste gelmek üzere tabaklara konur.
  Alıntı ile Cevapla