Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 15:33   #67
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KREMELI ELMA
MALZEMELER:
-8 elma
-1,5 su bardağı şeker (yarısı elmalar, yarısı krema için)
-1 yumurta
-1 çorba kaşığı nişasta
-Yarım litre süt
-1 avuç fındık (dövülmüş)
-2 çay kaşığı tarçın
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Elmaların ortaları bütün iken elma oyacağı ile çıkarılır, soyulup yıkanır.
2- Yarım bardak su ile şekerin yarısı elmalara konup kaynatılır. Suyu koyulaşınca elmalar kaselere alınır. Ortalarına fındık, tarçın doldurulur.
3- Bakır bir tencereye 1 yumurta, şekerin diğer yarısı, nişasta konup süt ile ezilir. Sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir.
4- Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. Elmaların üzerine dökülür.
KISA BİLGİ:
Bir elma ortalama 65 kalori verir.

TÜRBANLI ELMA
MALZEMELER:
-8 elma
-1,5 su bardağı şeker
-3- 4 yumurta akı
-1 avuç fındık içi (dövülmüş)
-1 kahve kaşığı tarçın ve yenibahar
-1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Elmalar, bütün iken ortaları (elma oyacağı ile) çıkarılır. Soyulup yıkanır.
2- Bir bardak sı: ve 1,5 bardak şeker ile elmalar pişirilir.
3- Şurup koyulaşınca elmalar süzülerek bir tepsiye alınır.
4- Ortalarına fındık, üzüm, tarçın, yenibahar, vanilya karışımı doldurulur.
5- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp kar haline getirilir. Kaynar elma şurubu dökülüp hızla karıştırılır.

6- Bu krema, krema pompasına doldurularak elmaların üzerine türban gibi sıkılır. (Kaşıkla da konabilir.)
7- Hafif hararetli fırında pembe renkte kızartılır.
KISA BİLGİ:
Elma sindirim sisteminin iyi çalışmasında, cildin sağlıklı ve güzel olmasında çok etkilidir.
  Alıntı ile Cevapla