PORTAKAL JÖLESİ
MALZEMELER:
-10 bardak portakal suyu
-2,5 su bardağı şeker
-2,5 su bardağı su
-15 yaprak jelatin
YAPILIŞI:
1- 3- 4 portakal rendelenir. 3 kaşık şekerle ovulup 2,5 bardak su konur; karıştırılır ve süzülür. Şekerin geri kalanı ilave edilip bir taşım kaynatılır; üzerinde biriken köpük alınır. Ateşten çekilir.
2- Yıkanıp küçük parçalara ayrılmış jelatin ve portakal suyu konup karıştırılır.
3- Kaselere boşaltılır veya istenen pastalarda kullanılır.
Not:
1) Diğer meyvelerin jöleleri de aynı şekilde yapılır.
2) İstenirse kaselere birkaç dilim meyve de konabilir.
MEYVE SALATASI
MALZEMELER:
-Yarım kutu şeftali konserve
-7 muz
-3- 4 elma
-2 portakal
-2- 3 mandalin
-1 su bardağı çekirdeksiz üzüm (taze)
-1 paket vanilya
-Yarım su bardağı pudra şeker
-4 çorba kaşığı muz likörü
-2 çorba kaşığı vermut
-150 gr. krem şanti (hazırlanmış)
-2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık
YAPILIŞI:
1- Meyveler yıkanıp soyulur ve küçük küçük doğranır, karıştırılır.
2- Cam kaseye, bir kat meyve, bir kat pudra şeker konarak yerleştirilir.
3- Üzerine vermut ve likör karışımı gezdirilir. Buz dolabında soğutulur.
4- İkram edileceği zaman üzerine krem şanti sıkılır, kavrulmuş yeşil fıstık serpilir.
KISA BİLGİ:
Şeftali, yararlılık bakımından meyveler arasında ikinci sırayı alır, birincisi üzümdür. |