Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Eğitim Öğretim > Dersler - Ödevler - Tezler - Konular > Gıda *

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-01-2007, 15:37   #71
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PORTAKAL JÖLESİ
MALZEMELER:
-10 bardak portakal suyu
-2,5 su bardağı şeker
-2,5 su bardağı su
-15 yaprak jelatin
YAPILIŞI:
1- 3- 4 portakal rendelenir. 3 kaşık şekerle ovulup 2,5 bardak su konur; karıştırılır ve süzülür. Şekerin geri kalanı ilave edilip bir taşım kaynatılır; üzerinde biriken köpük alınır. Ateşten çekilir.
2- Yıkanıp küçük parçalara ayrılmış jelatin ve portakal suyu konup karıştırılır.
3- Kaselere boşaltılır veya istenen pastalarda kullanılır.
Not:
1) Diğer meyvelerin jöleleri de aynı şekilde yapılır.
2) İstenirse kaselere birkaç dilim meyve de konabilir.
MEYVE SALATASI
MALZEMELER:
-Yarım kutu şeftali konserve
-7 muz

-3- 4 elma
-2 portakal
-2- 3 mandalin
-1 su bardağı çekirdeksiz üzüm (taze)
-1 paket vanilya
-Yarım su bardağı pudra şeker
-4 çorba kaşığı muz likörü
-2 çorba kaşığı vermut
-150 gr. krem şanti (hazırlanmış)
-2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık
YAPILIŞI:

1- Meyveler yıkanıp soyulur ve küçük küçük doğranır, karıştırılır.

2- Cam kaseye, bir kat meyve, bir kat pudra şeker konarak yerleştirilir.
3- Üzerine vermut ve likör karışımı gezdirilir. Buz dolabında soğutulur.
4- İkram edileceği zaman üzerine krem şanti sıkılır, kavrulmuş yeşil fıstık serpilir.
KISA BİLGİ:
Şeftali, yararlılık bakımından meyveler arasında ikinci sırayı alır, birincisi üzümdür.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:38   #72
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KESTANE PÜRESİ
MALZEMELER:
-Yarım kg. kestane
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı süt
-1 paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Kestanelerin dış kabukları soyulup sıcak su ile ateşe konur.
2- İç kabukları çıkmaya başlayınca ateşten alınıp soyulur.
3- Tekrar su konup ezilinceye kadar kaynatılır.
4- Püre makinesinden geçirilir. Şeker ve azar azar süt konarak pişirilir.
5- Tatlı olarak kullanılacağı zaman üzerine krem şanti ve kavrulmuş yeşil fıstıkla süs yapılır.
Not: Kestane püresi pastalarda krema gibi de kullanılır.

BÖLÜM 6
KEK, PASTA, TATLI VE
TUZLU BİSKÜVİLER
BÖREK -ÇÖREK
VE KANEPELER

KEK VE PASTA YAPARKEN
1- Önce yapacağınız kek veya pastayı okuyarak iyi öğreniniz.

2- Malzemeleri tam olarak ölçüp hazırlayınız.
3- Kalıbınızı yapacağınız pastaya göre seçip yağlayınız.(Yağı eritmeden yumuşak kullanınız.)
4- Yumurtaları daima bakır bir kapta çarpınız. (Aliminyum, yumurtanın rengini bozar. Cam veya çelik kap da kullanılabilir.)
5- Unu muhakkak 1 veya 2 kere eleyiniz. (Hem pürüzsüz olur hem daha iyi kabarır.)
6- Kek ve pastanıza un koymadan 1 çorba kaşığı limon suyu koyarsanız hem iyi kabarır hem de hafif ve güzel kokulu olur.

7- Elektrikli çarpacağınız yoksa, yumurta sarıları ile aklarını dikkatle ayırınız.
a. Önce yumurta sarılarını şekerle porselen veya bir cam kapta karıştırınız (şeker eriyinceye kadar).

b. Yumurta aklarını bakır bir kapta yalnız olarak çarpar ak katı kar haline getiriniz.

c. Kar halindeki aklara, şekerli sarıları katıp biraz çarpınız. Sonra limon suyunu ve elenmiş unu koyunuz.
8- Un koyunca çarpmadan kaşıkla hafifçe karıştırınız.
9- Pastanızı yapmaya başlamadan fırınınızı ısıtınız.
10- Gaz fırınında, pastanızı tepsi içinde, fırının üst tarafına koyunuz, sıcaklığı ortaya getirip alttan veriniz. 30- 40 dakika sonra gerekiyorsa üzerinin kızarması için sıcaklığı çok az olarak üstten veriniz. (Fırınınızın özelliğini iyi tanıyınız.) 1- 2 dakika sonra alınız.
11- Elektrikli fırında ise, önce fırını alt ve üst ısıtınız. Pastayı tepsi içinde alta koyunuz. Üst sıcaklığı kesip yalnız ısıyı alttan eriniz. (Kabartması için) 20- 25 dakika sonra üstten de ısı verebilirsiniz. (Elektrikli fırın ısısı ayarlanamadığı için çok dikkatli olunuz ve fırınınızın özelliğini iyi tanıyınız).
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:38   #73
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

SADE KEK
MALZEMELER:
SADE KEK
-6 yumurta
-1,1/4 su bardağı şeker (1,5 bardaktan az)
-2,5 su bardağı un
-1 çorba kaşığı limon suyu
-limon kabuğu rendesi
-Vanilya
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanır. Fırın yakılır.
2- Bakır bir kapta şeker ile yumurta çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir.
3- Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup 1- 2 kere daha çarpılır.
4- Elenmiş un ilave edilir. Çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılıp 35- 40 dakika orta hararetli fırında pişirilir.
5- Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir.
Not: Kek, Limon suyu ve Limon kabuğu yerine portakal ve greyfurt ile de yapılabilir.

ÜZÜMLÜ KEK
MALZEMELER:
-5 yumurta
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağı un
-1 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu rendesi
-2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
-Vanilya
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın yakılır. Üzüm ayıklanıp yıkanır, kurulanır.
2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker çarpılır, koyu yoğurt kıvamına getirilir. (Yumurta telini kaldırdığınız zaman düşen damlalar bir an kaybolmamalıdır.)
3- Limon suyu, limon kabuğu rendesi, vanilya konup 1- 2 defa daha çarpılır.
4- Elenmiş un konup kaşıkla hafifçe karıştırılır. Üzümler ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.
5- Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir.
Not:
1) Fırın sıcaklığı orta olmalı, sıcaklık alttan verilmelidir. Son dakikalar üzerinin kızarması için sıcaklık üstten de verilebilir.
2) Kalıp, tepsi içinde ve fırının üst taraflarına konmalıdır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:38   #74
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KAKAOLU KEK
MALZEMELER:
-5 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı + 3 çorba kaşığı ilave un
-1- 2 çorba kaşığı kakao
-1 çorba kaşığı limon suyu
-Limon kabuğu rendesi
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın yakılır.
2- Yumurtalar bakır bir tencerede şekerle birlikte koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.
3- Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılıp 1- 2 defa çarpılır.
4- Elenmiş un konup kaşıkla karıştırılır. Yarısı kalıba boşaltılır.
5- Tencerede kalana kakao elenir. Karıştırılıp kalıba ilave edilir.
6- Orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.
Not:Fırından çıktıktan sonra ılınınca kalıptan çıkarılır. Pudra şeker elenir ve dilimlenir.

DÜDÜKLÜ TENCERE KEKİ
MALZEMELER:
-4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un
-1 çorba kaşığı pirinç unu
-1 çorba kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 fiske tuz
-Limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
1- Düdüklü tencere yağlanıp unlanır.
2- Un, pirinç unu, kakao, kabartma tozu, bir fiske tuz karıştırıp elenir.
3- Yumurtalar, şeker, limon kabuğu rendesi aliminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.
4- Un karışımı konup hafifçe karıştırılır, düdüklü tencereye boşaltılır. Kapak kapatılır. (Düdük kapatılmaz.)
5- En küçük ocakta, en kısık ateşte kapak açılmadan 45 dakika pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra 5 dakika dinlendirilir. Sonra kapak açılır.
TAZE MEYVELİ KEK
MALZEMELER:
-3 yumurta
-6 çorba kaşığı sıvı yağ
-9 çorba kaşığı süt
-12 çorba kaşığı toz şeker
-15 çorba kaşığı un
-2 çay kaşığı kabartma tozu
-Yarım limon suyu
-1- 1,5 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne veya küçük doğranmış kayısı, şeftali
YAPILIŞI:
1- Kalıbın alt tarafına parşömen kağıdı yayılır ve her tarafı yağlanır, unlanır.
2- Şekere yumurta iyice çarpılır.
3- Yağ ve limon suyu ilave edilir, karıştırılır.
4- Süt konur, daha sonra da kabartma tozu ile elenmiş un ilave edilip çarpmadan karıştırılır.
5- Kalıba boşaltılıp üzerine hazırlanan meyveler yerleştirilir. Orta hararetli fırının üst tarafına konarak 35- 40 dakika pişirilir.
6- Fırından çıkarılıp sıcakken üzerine sosu kaşık kaşık dökülür. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
SOS İÇİN MALZEMELER:
-Yarım su bardağı toz şeker
-Yarım su bardağı erimiş margarin veya tereyağ
-2 Limon suyu
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI: Erimiş yağ, şeker, limon suyu ve vanilya karıştırılıp, çırpılır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:38   #75
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

YAĞLI KEK
MALZEMELER:
-5 yumurta
-1 su bardağı pudra şeker
-2 su bardağı tın
-2- 3 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

-2- 3 adet meyve şekerlemesi (kiraz, portakal, incir vs.)
-1 küçük paket margarin (125 gr.)
-1 çorba kaşığı iç yeşil fıstık
-Yarım paket vanilya
-Limon kabuğu rendesi
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
1- Kek kalıbı parşömen kağıdı ile kaplanır. Fırın yakılır.
2- Yağ ile pudra şeker porselen veya cam bir kasede karıştırılıp krem haline getirilir. Buna birer birer yumurta sarıları katılır:
3- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp kar haline getirilir. Şekerli yağ ile karıştırılmış yumurta sarıları, kabartma tozu karıştırılarak elenmiş un, küçük doğranmış meyve şekerlemeleri, fıstık, üzüm, limon kabuğu rendesi, limon suyu birbirine katılıp dikkatle karıştırılır.
4- Hazırlanan kalıba boşaltılır. Orta sıcaklıktaki fırın da 40- 45 dakika pişirilir.
Not: Kekin ortasının çatlaması makbuldür.
GAZOZLU KEK
MALZEMELER:
-1 gazoz (meyveli)
-5 yumurta
-2 su bardağı şeker
-3 su bardağı un

-Yarım paket vanilya
-Limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır.
2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.
3- Limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un ve bir şişe gazoz konup yavaşça karıştırılır.
4- Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:39   #76
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

1- 2- 3- 4 KEKİ
MALZEMELER:
-1 su bardağı süt veya yoğurt
-2 su bardağı şeker
-3 su bardağı un
-4 yumurta
-1 küçük paket margarin (1- 25 gr.)
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
-Limon kabuğu rendesi
-Vanilya
-1 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanıp unlanır, fırın yakılır.
2- Şekerle yumurtalar çarpılır. Yoğurt ve erimiş yağ ilave edilip karıştırılır.
3- Kabartma tozu ile elenmiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılır. Karıştırılıp kalıba boşaltılır.
4- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.
Not:
1) İstenirse kek hamuruna 3- 4 çorba kaşığı çekilmiş fındık ve 3- 4 çay kaşığı mahlep katılabilir. Daha nefis ve güzel kokulu olur.
2) Kalıp 35- 40 cm. çapında olmalıdır.

PORTAKALLI KEK
MALZEMELER:
-3 yumurta
-7 çorba kaşığı şeker
-7 çorba kaşığı un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 portakal kabuğu ve suyu
ŞURUBU İÇİN:
-1 portakal kabuğu rendesi
-2 portakal suyu
-4- 5 çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
2- Üç yumurta ile 7 çorba kaşığı şeker ve portakal kabuğu rendesi, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.
3- İçine portakal suyu ve kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır.
4- Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 30- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır, tabağa alınır.
5- Portakal kabuğu rendesi ve iki portakal suyu ile 4- 5 çorba kaşığı şeker bir taşım kaynatılıp soğumuş kekin üzerine gezdirilerek dökülür.
ELMA PÜRELİ KEK
MALZEMELER:
-2 yumurta
-1,5 su bardağı şeker
-2 su bardağı un
-Yarım su bardağı erimiş margarin
-1,5 su bardağı elma püresi (rendelenmiş)
-Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm
-Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz içi
-1 çorba kaşığı kakao
-1,5 çay kaşığı tarçın
-1/4 çay kaşığı dövülmüş karanfil
-1/4 çay kaşığı yenibahar
-Yarım çay kaşığı tuz
-1,5 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
1- 25 cm. çapında tepsi yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
2- Un, kakao, tuz, tarçın, karanfil, yenibahar, kabartma
tozu karıştırılıp elenir. İçine, çekilmiş fındık veya ceviz içi, üzüm konur.
3- Büyük bir kasede yağla şeker karıştırılır. Yumurtalar birer birer konur.
4- Un karışımı, elma püresi ilave edilerek karıştırılır. Kalıba boşaltılır.
5- Orta ısılı fırında 40- 45 dakika pişirilir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:39   #77
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

MEYVELİ YILBAŞI KEKİ
(3 hafta buz dolabında saklanabilir.)
MALZEMELER:
-Yarım su bardağı ayva reçeli (tanesi)
-Yarım su bardağı portakal kabuğu reçeli (küçük doğranmış)
-1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
-1 su bardağı jöle şeker (küçük doğranmış)
-Yarım su bardağı incir (küçük doğranmış)
-1 su bardağı ceviz içi (doğranmış)
-1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-Yarım çay kaşığı tuz
-1 su bardağı margarin (erimiş)
-1 su bardağı şeker
-2,5 su bardağı un
-5 yumurta
-2 çorba kaşığı limon suyu
-2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
1- Kek kalıbı yağlanır ve unlanır. Fırın yakılır. (Kalıp parşömen kağıdı ile de kaplanır.)
2- Üzüm ve kayısıların üzerine bir su bardağı kaynar su dökülüp 5 dakika bekletilir. Temiz bir bez ile kurulanır.

3- Üzüm ve kayısılara, doğranmış ceviz, incir, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır.
4- Un ile kabartma tozu karıştırılıp elenir.
5- Porselen bir kasede yağ ile şeker iyice çarpılır. Yumurtalar tek tek ilave edilip karıştırılır. Limon suyu katılır.
6- Yumurtalı yağa, meyve karışımı ve un konup karıştırılır. (3- 4- 5 nolu işlemler birlerine katılır.)
7- Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 1 saat 45 dakika pişirilir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:45   #78
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

SÜTLÜ-KAKAOLU KEK
MALZEMELER:
-2 yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı un
-1 dolu çorba kaşığı kakao
-4/5 paket margarin (yaklaşık 200 gr.)
-1 1/4 su bardağı süt (1,5 su bardağından az)
-2 çay kaşığı kabartma tozu
-Yarım çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1- Kek kalıbı yağlanıp unlanır.
2- 2,5 bardak un, 1 kaşık kakao, tuz, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp elenir.
3- 200 gr. yumuşak margarin, 1,5 bardak şekerle karıştırılıp krem haline getirilir. 2 yumurta birer birer karıştırarak ilave edilir.
4- 1,5 bardaktan az süt konur; 1- 2 kere karıştırılır. Daha sonra kakao-tuz-kabartma tozu-vanilya karıştırılmış un ilave edilir. Yavaşça karıştırılıp yağlanmış kalıba boşaltılır.
5- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp vanilyalı pudra şeker elenir.
Not: İstenirse kakaoya yarım çorba kaşığı dövülmüş nestcafe de ilave edilebilir.

TARÇINLI KARANFİLLİ KEK (Köşk'ten)
MALZEMELER:
-6 yumurta
-6 kahve fincanı şeker
-6 kahve fincanı un
-1 kahve fincanı kakao
-1 küçük paket margarin (125 gr.)
-Yarım kahve kaşığı dövülmüş karanfil
-1 kahve kaşığı tarçın
-1 kahve kaşığı limon suyu ve rendesi
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına
gelinceye kadar çarpılır. Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave edilir.
3- Elenmiş un, kakao, karanfil, tarçın, kabartma tozu, erimiş yağ konup çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılır.
4- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.
5- Soğuyunca kalıptan çıkarılır. Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:45   #79
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

LİKÖRLÜ KEK
MALZEMELER:
-1 su bardağı süt
-1 büyük paket margarin (erimiş, 250 gr.)
-2 su bardağı şeker
-2,5 su bardağı un
-2- 3 çorba kaşığı kakao
-2 çorba kaşığı likör (muz, portakal veya mandalina)
-4 yumurta
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanır unlanır. Fırın yakılır.
2- Erimiş yağ, 1,5 bardak şeker, kakao, likör, vanilya iyice karıştırılır. Yavaş yavaş süt katılır. Bu karışımla bir su bardağı ayrılır.
3- Geri kalana 4 yumurta, yarım su bardağı şeker ilave edilir. Biraz çarpılıp kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp fırında pişirilir. (25- 30 dakika).
4- Fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine ayrılan 1 bardak karışım krema gibi sürülür.
PEYNİRLİ KEK
MALZEMELER:
-3 yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı margarin-zeytinyağı karışımı
-3,5 su bardağı un
-1,5 çay kaşığı kabartma tozu
-150 gr. sert beyaz peynir (4- 5 kibrit kutusu kadar)
-1 demet dereotu
-1 çay kaşığı çörek otu
-2,5 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1- 35- 40 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır.
2- Bir tencerede yumurta, yağ, yoğurt karıştırılır. Bu karışımdan 2 kaşık, üzerine sürmek için ayrılır.
3- Kabartma tozu ile elenmiş un, rendelenmiş peynir kıyılmış dereotu, tuz konup iyice karıştırılır.
4- Tepsiye boşaltılıp düzeltilir. Üzerine ayrılan yağlı yumurta sürülür. Çörek otu serpilip orta hararetli fırında pişirilir (30- 40 dakika).
5- Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:47   #80
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ZEYTİNLİ EKMEK (Kıbrıs'tan)
MALZEMELER:
-4 yumurta
-1 su bardağının 3/4'ü zeytinyağ (zeytinyağ, yarıdan çok)
-Yarım bardak yoğurt
-1 su bardağı zeytin (çekirdeği çıkmış ve doğranmış)
-3 su bardağı un
-1 kahve kaşığı tuz
-1 kahve kaşığı kuru nane
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
-Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanır unlanır. Fırın yakılır.
2- Bir tencereye yumurtalar, yoğurt, zeytinyağ, limon suyu, tuz, nane konup karıştırılır.
3- Kabartma tozu ile elenmiş un ve ayıklanmış zeytin ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılır.
4- Orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.
5- Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır.
Not: Zeytinli ekmeğe kuru nane yerine kekik de koyabilirsiniz.

MARMELATLI PRATİK RULO PASTA
MALZEMELER:
-1,5 su bardağı şeker

-3 yumurta
-2 su bardağı + 2 çorba kaşığı ilave un

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
-1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
-Limon kabuğu rendesi

-1 kahve kaşığı kabartma tozu
-1 çorba kaşığı limon suyu
-6 çorba kaşığı marmelat
YAPILIŞI:
1- Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır, yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
2- Kabartma tozu karıştırılmış un elenir. Yağ eritilir.
3- Şekerle yumurtalar çarpılır. Erimiş yağ ve yoğurt katılır.
4- Kabartma tozu ile elenmiş un, limon kabuğu rendesi ve limon suyu ilave edilip, karıştırılır.
5- Kağıtlı tepsiye yayılır. Orta ısılı fırında 15- 20 dakika pişirilir.
6- Kurutmadan uzun kenar boyunca sarılıp, açılır. Marmelat sürülüp kağıt çıkarılarak rulo yapılır.
7- Soğuyunca üzerine vanilyalı pudra şeker serpilir.
Not: İstenirse üzerine de marmelat sürülüp dövülmüş fındık yapıştırılır.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 20:19 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580