|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
30-01-2007, 15:37 | #71 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| PORTAKAL JÖLESİ MALZEMELER: -10 bardak portakal suyu -2,5 su bardağı şeker -2,5 su bardağı su -15 yaprak jelatin YAPILIŞI: 1- 3- 4 portakal rendelenir. 3 kaşık şekerle ovulup 2,5 bardak su konur; karıştırılır ve süzülür. Şekerin geri kalanı ilave edilip bir taşım kaynatılır; üzerinde biriken köpük alınır. Ateşten çekilir. 2- Yıkanıp küçük parçalara ayrılmış jelatin ve portakal suyu konup karıştırılır. 3- Kaselere boşaltılır veya istenen pastalarda kullanılır. Not: 1) Diğer meyvelerin jöleleri de aynı şekilde yapılır. 2) İstenirse kaselere birkaç dilim meyve de konabilir. MEYVE SALATASI MALZEMELER: -Yarım kutu şeftali konserve -7 muz -3- 4 elma -2 portakal -2- 3 mandalin -1 su bardağı çekirdeksiz üzüm (taze) -1 paket vanilya -Yarım su bardağı pudra şeker -4 çorba kaşığı muz likörü -2 çorba kaşığı vermut -150 gr. krem şanti (hazırlanmış) -2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık YAPILIŞI: 1- Meyveler yıkanıp soyulur ve küçük küçük doğranır, karıştırılır. 2- Cam kaseye, bir kat meyve, bir kat pudra şeker konarak yerleştirilir. 3- Üzerine vermut ve likör karışımı gezdirilir. Buz dolabında soğutulur. 4- İkram edileceği zaman üzerine krem şanti sıkılır, kavrulmuş yeşil fıstık serpilir. KISA BİLGİ: Şeftali, yararlılık bakımından meyveler arasında ikinci sırayı alır, birincisi üzümdür. | ||
|
30-01-2007, 15:38 | #72 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KESTANE PÜRESİ MALZEMELER: -Yarım kg. kestane -1 su bardağı şeker -1 su bardağı süt -1 paket vanilya YAPILIŞI: 1- Kestanelerin dış kabukları soyulup sıcak su ile ateşe konur. 2- İç kabukları çıkmaya başlayınca ateşten alınıp soyulur. 3- Tekrar su konup ezilinceye kadar kaynatılır. 4- Püre makinesinden geçirilir. Şeker ve azar azar süt konarak pişirilir. 5- Tatlı olarak kullanılacağı zaman üzerine krem şanti ve kavrulmuş yeşil fıstıkla süs yapılır. Not: Kestane püresi pastalarda krema gibi de kullanılır. BÖLÜM 6 KEK, PASTA, TATLI VE TUZLU BİSKÜVİLER BÖREK -ÇÖREK VE KANEPELER KEK VE PASTA YAPARKEN 1- Önce yapacağınız kek veya pastayı okuyarak iyi öğreniniz. 2- Malzemeleri tam olarak ölçüp hazırlayınız. 3- Kalıbınızı yapacağınız pastaya göre seçip yağlayınız.(Yağı eritmeden yumuşak kullanınız.) 4- Yumurtaları daima bakır bir kapta çarpınız. (Aliminyum, yumurtanın rengini bozar. Cam veya çelik kap da kullanılabilir.) 5- Unu muhakkak 1 veya 2 kere eleyiniz. (Hem pürüzsüz olur hem daha iyi kabarır.) 6- Kek ve pastanıza un koymadan 1 çorba kaşığı limon suyu koyarsanız hem iyi kabarır hem de hafif ve güzel kokulu olur. 7- Elektrikli çarpacağınız yoksa, yumurta sarıları ile aklarını dikkatle ayırınız. a. Önce yumurta sarılarını şekerle porselen veya bir cam kapta karıştırınız (şeker eriyinceye kadar). b. Yumurta aklarını bakır bir kapta yalnız olarak çarpar ak katı kar haline getiriniz. c. Kar halindeki aklara, şekerli sarıları katıp biraz çarpınız. Sonra limon suyunu ve elenmiş unu koyunuz. 8- Un koyunca çarpmadan kaşıkla hafifçe karıştırınız. 9- Pastanızı yapmaya başlamadan fırınınızı ısıtınız. 10- Gaz fırınında, pastanızı tepsi içinde, fırının üst tarafına koyunuz, sıcaklığı ortaya getirip alttan veriniz. 30- 40 dakika sonra gerekiyorsa üzerinin kızarması için sıcaklığı çok az olarak üstten veriniz. (Fırınınızın özelliğini iyi tanıyınız.) 1- 2 dakika sonra alınız. 11- Elektrikli fırında ise, önce fırını alt ve üst ısıtınız. Pastayı tepsi içinde alta koyunuz. Üst sıcaklığı kesip yalnız ısıyı alttan eriniz. (Kabartması için) 20- 25 dakika sonra üstten de ısı verebilirsiniz. (Elektrikli fırın ısısı ayarlanamadığı için çok dikkatli olunuz ve fırınınızın özelliğini iyi tanıyınız). | ||
30-01-2007, 15:38 | #73 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| SADE KEK MALZEMELER: SADE KEK -6 yumurta -1,1/4 su bardağı şeker (1,5 bardaktan az) -2,5 su bardağı un -1 çorba kaşığı limon suyu -limon kabuğu rendesi -Vanilya YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanır. Fırın yakılır. 2- Bakır bir kapta şeker ile yumurta çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. 3- Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup 1- 2 kere daha çarpılır. 4- Elenmiş un ilave edilir. Çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılıp 35- 40 dakika orta hararetli fırında pişirilir. 5- Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir. Not: Kek, Limon suyu ve Limon kabuğu yerine portakal ve greyfurt ile de yapılabilir. ÜZÜMLÜ KEK MALZEMELER: -5 yumurta -1 su bardağı şeker -2 su bardağı un -1 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu rendesi -2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm -Vanilya YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın yakılır. Üzüm ayıklanıp yıkanır, kurulanır. 2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker çarpılır, koyu yoğurt kıvamına getirilir. (Yumurta telini kaldırdığınız zaman düşen damlalar bir an kaybolmamalıdır.) 3- Limon suyu, limon kabuğu rendesi, vanilya konup 1- 2 defa daha çarpılır. 4- Elenmiş un konup kaşıkla hafifçe karıştırılır. Üzümler ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir. 5- Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir. Not: 1) Fırın sıcaklığı orta olmalı, sıcaklık alttan verilmelidir. Son dakikalar üzerinin kızarması için sıcaklık üstten de verilebilir. 2) Kalıp, tepsi içinde ve fırının üst taraflarına konmalıdır. | ||
30-01-2007, 15:38 | #74 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KAKAOLU KEK MALZEMELER: -5 yumurta -1 su bardağı şeker -1 su bardağı + 3 çorba kaşığı ilave un -1- 2 çorba kaşığı kakao -1 çorba kaşığı limon suyu -Limon kabuğu rendesi -Yarım paket vanilya YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın yakılır. 2- Yumurtalar bakır bir tencerede şekerle birlikte koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. 3- Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılıp 1- 2 defa çarpılır. 4- Elenmiş un konup kaşıkla karıştırılır. Yarısı kalıba boşaltılır. 5- Tencerede kalana kakao elenir. Karıştırılıp kalıba ilave edilir. 6- Orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir. Not:Fırından çıktıktan sonra ılınınca kalıptan çıkarılır. Pudra şeker elenir ve dilimlenir. DÜDÜKLÜ TENCERE KEKİ MALZEMELER: -4 yumurta -1 su bardağı toz şeker -1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un -1 çorba kaşığı pirinç unu -1 çorba kaşığı kakao -1 paket kabartma tozu -1 fiske tuz -Limon kabuğu rendesi YAPILIŞI: 1- Düdüklü tencere yağlanıp unlanır. 2- Un, pirinç unu, kakao, kabartma tozu, bir fiske tuz karıştırıp elenir. 3- Yumurtalar, şeker, limon kabuğu rendesi aliminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır. 4- Un karışımı konup hafifçe karıştırılır, düdüklü tencereye boşaltılır. Kapak kapatılır. (Düdük kapatılmaz.) 5- En küçük ocakta, en kısık ateşte kapak açılmadan 45 dakika pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra 5 dakika dinlendirilir. Sonra kapak açılır. TAZE MEYVELİ KEK MALZEMELER: -3 yumurta -6 çorba kaşığı sıvı yağ -9 çorba kaşığı süt -12 çorba kaşığı toz şeker -15 çorba kaşığı un -2 çay kaşığı kabartma tozu -Yarım limon suyu -1- 1,5 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne veya küçük doğranmış kayısı, şeftali YAPILIŞI: 1- Kalıbın alt tarafına parşömen kağıdı yayılır ve her tarafı yağlanır, unlanır. 2- Şekere yumurta iyice çarpılır. 3- Yağ ve limon suyu ilave edilir, karıştırılır. 4- Süt konur, daha sonra da kabartma tozu ile elenmiş un ilave edilip çarpmadan karıştırılır. 5- Kalıba boşaltılıp üzerine hazırlanan meyveler yerleştirilir. Orta hararetli fırının üst tarafına konarak 35- 40 dakika pişirilir. 6- Fırından çıkarılıp sıcakken üzerine sosu kaşık kaşık dökülür. Soğuyunca kalıptan çıkarılır. SOS İÇİN MALZEMELER: -Yarım su bardağı toz şeker -Yarım su bardağı erimiş margarin veya tereyağ -2 Limon suyu -Yarım paket vanilya YAPILIŞI: Erimiş yağ, şeker, limon suyu ve vanilya karıştırılıp, çırpılır. | ||
30-01-2007, 15:38 | #75 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| YAĞLI KEK MALZEMELER: -5 yumurta -1 su bardağı pudra şeker -2 su bardağı tın -2- 3 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm -2- 3 adet meyve şekerlemesi (kiraz, portakal, incir vs.) -1 küçük paket margarin (125 gr.) -1 çorba kaşığı iç yeşil fıstık -Yarım paket vanilya -Limon kabuğu rendesi -1 çay kaşığı kabartma tozu -1 çorba kaşığı limon suyu YAPILIŞI: 1- Kek kalıbı parşömen kağıdı ile kaplanır. Fırın yakılır. 2- Yağ ile pudra şeker porselen veya cam bir kasede karıştırılıp krem haline getirilir. Buna birer birer yumurta sarıları katılır: 3- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp kar haline getirilir. Şekerli yağ ile karıştırılmış yumurta sarıları, kabartma tozu karıştırılarak elenmiş un, küçük doğranmış meyve şekerlemeleri, fıstık, üzüm, limon kabuğu rendesi, limon suyu birbirine katılıp dikkatle karıştırılır. 4- Hazırlanan kalıba boşaltılır. Orta sıcaklıktaki fırın da 40- 45 dakika pişirilir. Not: Kekin ortasının çatlaması makbuldür. GAZOZLU KEK MALZEMELER: -1 gazoz (meyveli) -5 yumurta -2 su bardağı şeker -3 su bardağı un -Yarım paket vanilya -Limon kabuğu rendesi YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır. 2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. 3- Limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un ve bir şişe gazoz konup yavaşça karıştırılır. 4- Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. | ||
30-01-2007, 15:39 | #76 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| 1- 2- 3- 4 KEKİ MALZEMELER: -1 su bardağı süt veya yoğurt -2 su bardağı şeker -3 su bardağı un -4 yumurta -1 küçük paket margarin (1- 25 gr.) -1 kahve kaşığı kabartma tozu -Limon kabuğu rendesi -Vanilya -1 çorba kaşığı limon suyu YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanıp unlanır, fırın yakılır. 2- Şekerle yumurtalar çarpılır. Yoğurt ve erimiş yağ ilave edilip karıştırılır. 3- Kabartma tozu ile elenmiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılır. Karıştırılıp kalıba boşaltılır. 4- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Not: 1) İstenirse kek hamuruna 3- 4 çorba kaşığı çekilmiş fındık ve 3- 4 çay kaşığı mahlep katılabilir. Daha nefis ve güzel kokulu olur. 2) Kalıp 35- 40 cm. çapında olmalıdır. PORTAKALLI KEK MALZEMELER: -3 yumurta -7 çorba kaşığı şeker -7 çorba kaşığı un -1 çay kaşığı kabartma tozu -1 portakal kabuğu ve suyu ŞURUBU İÇİN: -1 portakal kabuğu rendesi -2 portakal suyu -4- 5 çorba kaşığı şeker YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. 2- Üç yumurta ile 7 çorba kaşığı şeker ve portakal kabuğu rendesi, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. 3- İçine portakal suyu ve kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır. 4- Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 30- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır, tabağa alınır. 5- Portakal kabuğu rendesi ve iki portakal suyu ile 4- 5 çorba kaşığı şeker bir taşım kaynatılıp soğumuş kekin üzerine gezdirilerek dökülür. ELMA PÜRELİ KEK MALZEMELER: -2 yumurta -1,5 su bardağı şeker -2 su bardağı un -Yarım su bardağı erimiş margarin -1,5 su bardağı elma püresi (rendelenmiş) -Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm -Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz içi -1 çorba kaşığı kakao -1,5 çay kaşığı tarçın -1/4 çay kaşığı dövülmüş karanfil -1/4 çay kaşığı yenibahar -Yarım çay kaşığı tuz -1,5 çay kaşığı kabartma tozu YAPILIŞI: 1- 25 cm. çapında tepsi yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. 2- Un, kakao, tuz, tarçın, karanfil, yenibahar, kabartma tozu karıştırılıp elenir. İçine, çekilmiş fındık veya ceviz içi, üzüm konur. 3- Büyük bir kasede yağla şeker karıştırılır. Yumurtalar birer birer konur. 4- Un karışımı, elma püresi ilave edilerek karıştırılır. Kalıba boşaltılır. 5- Orta ısılı fırında 40- 45 dakika pişirilir. | ||
30-01-2007, 15:39 | #77 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| MEYVELİ YILBAŞI KEKİ (3 hafta buz dolabında saklanabilir.) MALZEMELER: -Yarım su bardağı ayva reçeli (tanesi) -Yarım su bardağı portakal kabuğu reçeli (küçük doğranmış) -1 su bardağı çekirdeksiz üzüm -1 su bardağı jöle şeker (küçük doğranmış) -Yarım su bardağı incir (küçük doğranmış) -1 su bardağı ceviz içi (doğranmış) -1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış) -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -Yarım çay kaşığı tuz -1 su bardağı margarin (erimiş) -1 su bardağı şeker -2,5 su bardağı un -5 yumurta -2 çorba kaşığı limon suyu -2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi YAPILIŞI: 1- Kek kalıbı yağlanır ve unlanır. Fırın yakılır. (Kalıp parşömen kağıdı ile de kaplanır.) 2- Üzüm ve kayısıların üzerine bir su bardağı kaynar su dökülüp 5 dakika bekletilir. Temiz bir bez ile kurulanır. 3- Üzüm ve kayısılara, doğranmış ceviz, incir, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır. 4- Un ile kabartma tozu karıştırılıp elenir. 5- Porselen bir kasede yağ ile şeker iyice çarpılır. Yumurtalar tek tek ilave edilip karıştırılır. Limon suyu katılır. 6- Yumurtalı yağa, meyve karışımı ve un konup karıştırılır. (3- 4- 5 nolu işlemler birlerine katılır.) 7- Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 1 saat 45 dakika pişirilir. | ||
30-01-2007, 15:45 | #78 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| SÜTLÜ-KAKAOLU KEK MALZEMELER: -2 yumurta -1,5 su bardağı toz şeker -2,5 su bardağı un -1 dolu çorba kaşığı kakao -4/5 paket margarin (yaklaşık 200 gr.) -1 1/4 su bardağı süt (1,5 su bardağından az) -2 çay kaşığı kabartma tozu -Yarım çay kaşığı tuz YAPILIŞI: 1- Kek kalıbı yağlanıp unlanır. 2- 2,5 bardak un, 1 kaşık kakao, tuz, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp elenir. 3- 200 gr. yumuşak margarin, 1,5 bardak şekerle karıştırılıp krem haline getirilir. 2 yumurta birer birer karıştırarak ilave edilir. 4- 1,5 bardaktan az süt konur; 1- 2 kere karıştırılır. Daha sonra kakao-tuz-kabartma tozu-vanilya karıştırılmış un ilave edilir. Yavaşça karıştırılıp yağlanmış kalıba boşaltılır. 5- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp vanilyalı pudra şeker elenir. Not: İstenirse kakaoya yarım çorba kaşığı dövülmüş nestcafe de ilave edilebilir. TARÇINLI KARANFİLLİ KEK (Köşk'ten) MALZEMELER: -6 yumurta -6 kahve fincanı şeker -6 kahve fincanı un -1 kahve fincanı kakao -1 küçük paket margarin (125 gr.) -Yarım kahve kaşığı dövülmüş karanfil -1 kahve kaşığı tarçın -1 kahve kaşığı limon suyu ve rendesi -1 kahve kaşığı kabartma tozu YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. 2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave edilir. 3- Elenmiş un, kakao, karanfil, tarçın, kabartma tozu, erimiş yağ konup çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılır. 4- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. 5- Soğuyunca kalıptan çıkarılır. Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir. | ||
30-01-2007, 15:45 | #79 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| LİKÖRLÜ KEK MALZEMELER: -1 su bardağı süt -1 büyük paket margarin (erimiş, 250 gr.) -2 su bardağı şeker -2,5 su bardağı un -2- 3 çorba kaşığı kakao -2 çorba kaşığı likör (muz, portakal veya mandalina) -4 yumurta -1 kahve kaşığı kabartma tozu -Yarım paket vanilya YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanır unlanır. Fırın yakılır. 2- Erimiş yağ, 1,5 bardak şeker, kakao, likör, vanilya iyice karıştırılır. Yavaş yavaş süt katılır. Bu karışımla bir su bardağı ayrılır. 3- Geri kalana 4 yumurta, yarım su bardağı şeker ilave edilir. Biraz çarpılıp kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp fırında pişirilir. (25- 30 dakika). 4- Fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine ayrılan 1 bardak karışım krema gibi sürülür. PEYNİRLİ KEK MALZEMELER: -3 yumurta -1 su bardağı yoğurt -1 su bardağı margarin-zeytinyağı karışımı -3,5 su bardağı un -1,5 çay kaşığı kabartma tozu -150 gr. sert beyaz peynir (4- 5 kibrit kutusu kadar) -1 demet dereotu -1 çay kaşığı çörek otu -2,5 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: 1- 35- 40 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır. 2- Bir tencerede yumurta, yağ, yoğurt karıştırılır. Bu karışımdan 2 kaşık, üzerine sürmek için ayrılır. 3- Kabartma tozu ile elenmiş un, rendelenmiş peynir kıyılmış dereotu, tuz konup iyice karıştırılır. 4- Tepsiye boşaltılıp düzeltilir. Üzerine ayrılan yağlı yumurta sürülür. Çörek otu serpilip orta hararetli fırında pişirilir (30- 40 dakika). 5- Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır. | ||
30-01-2007, 15:47 | #80 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ZEYTİNLİ EKMEK (Kıbrıs'tan) MALZEMELER: -4 yumurta -1 su bardağının 3/4'ü zeytinyağ (zeytinyağ, yarıdan çok) -Yarım bardak yoğurt -1 su bardağı zeytin (çekirdeği çıkmış ve doğranmış) -3 su bardağı un -1 kahve kaşığı tuz -1 kahve kaşığı kuru nane -1 kahve kaşığı kabartma tozu -Yarım limon suyu YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanır unlanır. Fırın yakılır. 2- Bir tencereye yumurtalar, yoğurt, zeytinyağ, limon suyu, tuz, nane konup karıştırılır. 3- Kabartma tozu ile elenmiş un ve ayıklanmış zeytin ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılır. 4- Orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir. 5- Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır. Not: Zeytinli ekmeğe kuru nane yerine kekik de koyabilirsiniz. MARMELATLI PRATİK RULO PASTA MALZEMELER: -1,5 su bardağı şeker -3 yumurta -2 su bardağı + 2 çorba kaşığı ilave un -Yarım küçük paket margarin (65 gr.) -1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt -Limon kabuğu rendesi -1 kahve kaşığı kabartma tozu -1 çorba kaşığı limon suyu -6 çorba kaşığı marmelat YAPILIŞI: 1- Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır, yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. 2- Kabartma tozu karıştırılmış un elenir. Yağ eritilir. 3- Şekerle yumurtalar çarpılır. Erimiş yağ ve yoğurt katılır. 4- Kabartma tozu ile elenmiş un, limon kabuğu rendesi ve limon suyu ilave edilip, karıştırılır. 5- Kağıtlı tepsiye yayılır. Orta ısılı fırında 15- 20 dakika pişirilir. 6- Kurutmadan uzun kenar boyunca sarılıp, açılır. Marmelat sürülüp kağıt çıkarılarak rulo yapılır. 7- Soğuyunca üzerine vanilyalı pudra şeker serpilir. Not: İstenirse üzerine de marmelat sürülüp dövülmüş fındık yapıştırılır. | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
| |