Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 15:38   #74
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KAKAOLU KEK
MALZEMELER:
-5 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı + 3 çorba kaşığı ilave un
-1- 2 çorba kaşığı kakao
-1 çorba kaşığı limon suyu
-Limon kabuğu rendesi
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın yakılır.
2- Yumurtalar bakır bir tencerede şekerle birlikte koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.
3- Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılıp 1- 2 defa çarpılır.
4- Elenmiş un konup kaşıkla karıştırılır. Yarısı kalıba boşaltılır.
5- Tencerede kalana kakao elenir. Karıştırılıp kalıba ilave edilir.
6- Orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.
Not:Fırından çıktıktan sonra ılınınca kalıptan çıkarılır. Pudra şeker elenir ve dilimlenir.

DÜDÜKLÜ TENCERE KEKİ
MALZEMELER:
-4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un
-1 çorba kaşığı pirinç unu
-1 çorba kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 fiske tuz
-Limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
1- Düdüklü tencere yağlanıp unlanır.
2- Un, pirinç unu, kakao, kabartma tozu, bir fiske tuz karıştırıp elenir.
3- Yumurtalar, şeker, limon kabuğu rendesi aliminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.
4- Un karışımı konup hafifçe karıştırılır, düdüklü tencereye boşaltılır. Kapak kapatılır. (Düdük kapatılmaz.)
5- En küçük ocakta, en kısık ateşte kapak açılmadan 45 dakika pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra 5 dakika dinlendirilir. Sonra kapak açılır.
TAZE MEYVELİ KEK
MALZEMELER:
-3 yumurta
-6 çorba kaşığı sıvı yağ
-9 çorba kaşığı süt
-12 çorba kaşığı toz şeker
-15 çorba kaşığı un
-2 çay kaşığı kabartma tozu
-Yarım limon suyu
-1- 1,5 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne veya küçük doğranmış kayısı, şeftali
YAPILIŞI:
1- Kalıbın alt tarafına parşömen kağıdı yayılır ve her tarafı yağlanır, unlanır.
2- Şekere yumurta iyice çarpılır.
3- Yağ ve limon suyu ilave edilir, karıştırılır.
4- Süt konur, daha sonra da kabartma tozu ile elenmiş un ilave edilip çarpmadan karıştırılır.
5- Kalıba boşaltılıp üzerine hazırlanan meyveler yerleştirilir. Orta hararetli fırının üst tarafına konarak 35- 40 dakika pişirilir.
6- Fırından çıkarılıp sıcakken üzerine sosu kaşık kaşık dökülür. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
SOS İÇİN MALZEMELER:
-Yarım su bardağı toz şeker
-Yarım su bardağı erimiş margarin veya tereyağ
-2 Limon suyu
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI: Erimiş yağ, şeker, limon suyu ve vanilya karıştırılıp, çırpılır.
  Alıntı ile Cevapla