Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 15:47   #80
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ZEYTİNLİ EKMEK (Kıbrıs'tan)
MALZEMELER:
-4 yumurta
-1 su bardağının 3/4'ü zeytinyağ (zeytinyağ, yarıdan çok)
-Yarım bardak yoğurt
-1 su bardağı zeytin (çekirdeği çıkmış ve doğranmış)
-3 su bardağı un
-1 kahve kaşığı tuz
-1 kahve kaşığı kuru nane
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
-Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanır unlanır. Fırın yakılır.
2- Bir tencereye yumurtalar, yoğurt, zeytinyağ, limon suyu, tuz, nane konup karıştırılır.
3- Kabartma tozu ile elenmiş un ve ayıklanmış zeytin ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılır.
4- Orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.
5- Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır.
Not: Zeytinli ekmeğe kuru nane yerine kekik de koyabilirsiniz.

MARMELATLI PRATİK RULO PASTA
MALZEMELER:
-1,5 su bardağı şeker

-3 yumurta
-2 su bardağı + 2 çorba kaşığı ilave un

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
-1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
-Limon kabuğu rendesi

-1 kahve kaşığı kabartma tozu
-1 çorba kaşığı limon suyu
-6 çorba kaşığı marmelat
YAPILIŞI:
1- Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır, yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
2- Kabartma tozu karıştırılmış un elenir. Yağ eritilir.
3- Şekerle yumurtalar çarpılır. Erimiş yağ ve yoğurt katılır.
4- Kabartma tozu ile elenmiş un, limon kabuğu rendesi ve limon suyu ilave edilip, karıştırılır.
5- Kağıtlı tepsiye yayılır. Orta ısılı fırında 15- 20 dakika pişirilir.
6- Kurutmadan uzun kenar boyunca sarılıp, açılır. Marmelat sürülüp kağıt çıkarılarak rulo yapılır.
7- Soğuyunca üzerine vanilyalı pudra şeker serpilir.
Not: İstenirse üzerine de marmelat sürülüp dövülmüş fındık yapıştırılır.
  Alıntı ile Cevapla