Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 16:38   #99
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

UN KURABYESİ
MALZEMELER:
-1 su bardağı erinmiş yemeklik margarin
-1 su bardağı pudra şeker
-2,5- 3 su bardağı un
-Yarım paket vanilya
-1 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
1- Porselen veya cam bir kasede yağ ile pudra şeker iyice karıştırılıp krem haline getirilir.
2- Elenmiş un, vanilya, kabartma tozu konup, sertçe bir hamur yapılır.
3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanır. Tepsiye dizilip orta hararetli fırında beyaz olarak pişirilir.
4- Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
5- Kurabiyeler ertesi güne kadar bekletilirse daha iyi olur.
Not: Kurabiyeleri pişirmeden, üzerine kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırabilirsiniz.
KAYISI BİSKÜVİ
MALZEMELER:
-2,5 su bardağı un
-1 küçük paket margarin ve 1 parmak ilave (150 gr.)
-1 yumurta
-1/4 su bardağı pudra şeker
-Limon kabuğu rendesi
-Vanilya
-2- 3 çorba kaşığı marmelat
ÜZERİ İÇİN:
-Yarım su bardağı şeker

-1 fiske kırmızı şeker boyası
-1 fiske sarı şeker boyası
YAPILIŞI:
1- Un elenir. Ortasına yağ, yumurta, pudra şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
2- Küçük parçalara ayrılıp avuç içinde yuvarlanır. Tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir.

3- Tepsiye değen kısımlarına marmelat sürülüp iki tanesi birbirine yapıştırılır.
4- Kırmızı ve sarı şeker boyaları ayrı ayrı kaselere konur. İkişer kaşık su ile eritilir.
5- Bisküvinin bir yüzü kırmızı, bir yüzü sarı boyaya batırılıp, toz şekerle kaplanır.
6- Tabağa yerleştirilip yıkanmış yapraklar takılır.
Not: Yağlı hamurlar çabuk pişer. Onun için fırında fazla bırakmamalıdır. Hamura 2- 3 çorba kaşığı çekilmiş fındık koyarsanız daha nefis olur.
SABLE BİSKÜVİ
MALZEMELER:
-4,5 su bardağı un
-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
-1 su bardağı Pudra şeker
-3 yumurta (1 tane yumurta akı üzeri için ayrılacak)
-Limon kabuğu rendesi
-1 paket vanilya
-1 su bardağı iç fındık
-1 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
1- Un elenir. Ortasına yağ, pudra, şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
2- Merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir.
3- Bisküvilerin birer yüzleri yumurta akına, sonra da kıyılmış fındığa batırılıp tepsiye dizilir.
4- Orta hararetli fırında pişirilir. Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
  Alıntı ile Cevapla