|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
30-01-2007, 16:26 | #91 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KAKAOLU ELMALI PUDİNG MALZEMELER: -3 yumurta -1 su bardağı şeker -1 su bardağı un -2 elma (soyulup küçük doğranmış) -1 çorba kaşığı kakao -Yarım su bardağı ceviz içi (doğranmış) -1 çay kaşığı kabartma tozu YAPILIŞI: 1- Yumurtalarla şeker iyice çarpılıp koyulaştırılır. 2- Kabartma tozu, kakao, un karıştırarak elenir. Küçük doğranmış elma ve ceviz içi konup karıştırılır. 3- Yağlanmış kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir. 4- Soğuyunca kalıptan çıkarılıp yarım kahve fincanı şekerli likörlü su gezdirilir. 5- Hazırlanan krema, Pastanın üzerine kaşık kaşık dökülüp yayılır. KREMA MALZEMESİ -1 yumurta -2 kahve fincanı şeker -1 çorba kaşığı nişasta -1 çorba kaşığı kakao -2 su bardağı süt -Vanilya KREMANIN YAPILIŞI: 1- Yumurta, şeker, nişasta kakao biraz süt ilavesi ile karıştırılır. Sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir. 2- Ara sıra karıştırarak soğutulur. Vanilya katılır. | ||
|
30-01-2007, 16:31 | #92 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| HOPPA PUDİNG (Fırınsız) MALZEMELER: -1 su bardağı kırık bisküvi -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.) -Yarım su bardağı pudra şeker -2 yumurta -2 su bardağı fazla suyu alınmış meyve (sertleri pişirilir) -3- 4 çorba kaşığı dövülmüş fındık veya ceviz YAPILIŞI: 1- Bisküvi kırıntılarının yarısı kalıba yerleştirilir. 2- Yağ ile şeker karıştırarak krem haline getirilir. Yumurta sarıları ilave edilir. 3- Yumurta akları çarpılıp kar haline getirilir. Buna, yumurta sarıları karıştırılmış şekerli yağ, doğranmış meyveler, dövülmüş fındık konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp yayılır. 4- Kalan bisküvi kırıkları, üzerine konup bastırılır. Bir gece veya 4- 5 saat buzlukta bekletilir. 5- Dilimlenip tabağa alınır. ORALETLİ PASTA (Amonyaklı pasta) MALZEMELER: -2 yumurta, 1 kahve fincanı süt -1 kahve fincanı şeker, 1 tatlı kaşığı amonyak soda -1 kahve fincanı erimiş margarin, aldığı kadar un HAMURUN YAPILIŞI: 1- Yukarıdaki malzeme karıştırılır. Aldığı kadar unla orta yumuşaklıkta hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. 2- Dört eşit parçaya ayrılır. 2 mm. İnceliğinde yuvarlak açılıp, fırında birer veya ikişer pişirilir. 3- Sıcakken üzerlerine krema sürülüp üst üste kapatılır. En üste dövülmüş fındık, ceviz veya hindistan cevizi serpilir. Yumuşak kalması için üzeri büyük bir tencere ile örtülür. | ||
30-01-2007, 16:31 | #93 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KREMA: -15 çorba kaşığı şeker, 3çorba kaşığı oralet -4 çorba kaşığı pirinç unu, 1 çorba kaşığı nişasta -Yarım küçük paket margarin (65 gr.) -3 su bardağı su, 1 yumurta BAŞKA BİR KREMA: -2 yumurta -1 su bardağı şeker -2 kaşık nişasta -750 gr. süt (3,5 su bardağı) -1 küçük paket margarin (125 gr.) (Yapılışı oraletli krema gibidir.) KREMANIN YAPILIŞI: Bir tencereye yumurta, oralet, şeker, pirinç unu, nişasta konup karıştırılır. Yavaş yavaş su ilavesi ile karıştırılarak pişirilir. Ateşten alınınca yağ konur. Sıcak olarak kullanılır. ŞUALA KREM -EKLER PASTASI MALZEMELER: HAMUR İÇİN: -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.) -2 1/4 su bardağı un (2,5 bardaktan az) -4 yumurta -2 tatlı kaşağı şeker -2 tutam tuz -2 su bardağı su KREMA İÇİN: -1 yumurta -1 su bardağı şeker -3 çorba kaşığı un -Yarım litre süt -Yarım paket küçük margarin (65gr.) -Limon kabuğu rendesi ve vanilya YAPILIŞI: 1- KREMA: Bakır bir kaba yumurta, şeker, un, limon kabuğu rendesi konur. Yavaş yavaş süt ilave edilip karıştırarak pişirilir. Ilıyınca yağ ve vanilya konur. 2- HAMUR: Bakır bir tencereye 2 bardak su, yağ, şeker, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak Pişirilir. (Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır.) 3- Ilıyınca yumurtalar birer birer kırılır, karıştırılır. Ucuna geniş huni takılmış krema torbasına doldurulup yağlanmış tepsiye yuvarlak veya uzun sıkılır. (Ceviz büyüklüğünde veya bir parmak uzunluğunda.) 4- Orta hararetli fırında gevrek olarak yavaş yavaş pişirilir (içinin boşalması için). 5- İçlerine krema pompası ile krema doldurulur. 6- Üzeri çikolata ile kaplanır veya pudra şeker elenir. Not: Üzeri için: 50 gr. sütsüz çikolata ile 50 gr. margarin kaynar su bulunan bir kabın üzerinde eritilip iyice karıştırılır. Pastaların üzeri bir çikolataya batırılıp ters çevrilir. | ||
30-01-2007, 16:31 | #94 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| SAVAYER BİSKÜVİ MALZEMELER: -6 yumurta -1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şeker -1 su bardağı un -Limon kabuğu rendesi -Yarım paket vanilya YAPILIŞI: 1- Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır, yağlanır, unlanır. 2- Yumurta sarıları ile pudra şeker porselen bir kasede kabarıncaya kadar karıştırılır. 3- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir. 4- Önce şekerli sarıları ile kar haline gelmiş yumurta akları, sonra elenmiş un, vanilya, limon kabuğu rendesi birbirine katılıp çarpılmadan karıştırılır. 5- Ucuna bir parmak genişliğinde huni takılmış krema torbasına dondurulup tepsiye 6- 7 cm. uzunluğunda sıkılır. 6- Üzerine biraz Pudra şeker elenir. Hafif hararetli fırında gevrek pişirilir. KEDİ DİLİ MALZEMELER: -3 yumurta -1 su bardağından 1 parmak eksik Pudra şeker -2 su bardağı ve 2 çorba kaşığı ilave un -1 küçük paket ve 1 parmak ilave margarin (150 gr.) -Limon kabuğu rendesi -Yarım paket vanilya YAPILIŞI: l-Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. 2- Porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırılıp krem haline getirilir. 3- Yumurtalar birer birer kırılır. Limon kabuğu rendesi vanilya ve elenmiş un konup karıştırılır. 4- Ucuna kalem çapında düz huni takılmış krema torbasına doldurulup tepsiye 5- 6 cm uzunluğunda sıkılır. 5- Orta hararetli fırında pişirilir. Kağıttan kırmadan dikkatli çıkarılır. Not: Kedi dili, dondurma ile ikram edildiği gibi krema ve meyvelerle pratik pastalar da yapılır. | ||
30-01-2007, 16:33 | #95 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ELMALI KURABİYE MALZEMELER: -3 su bardağı un -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.) -1 çorba kaşığı yoğurt -1 kahve kaşığı kabartma tozu -Limon kabuğu rendesi -1 kahve fincanı pudra şeker -Yarım paket vanilya MARMELAT İÇİN: -3 ekşi elma -1 çay bardağı şeker -Tatlı kaşığı tarçın -1 avuç ceviz içi veya fındık (dövülmüş) YAPILIŞI: 1- Elmalar soyulup rendelenir. Şeker konup karıştırılır. Su koymadan hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca dövülmüş fındık, tarçın katılır. 2- Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt, pudra şeker limon kabuğu rendesi, kabartma tozu konup yoğrulur. 3- 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. 9- 10 cm. çapında açılıp hazırlanan marmelat konur. Sarılır, kat yeri alta gelmek üzere ay şekli verilir ve tepsiye dizilir. 4- Orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir. 5- Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir. Not: Kurabiyenin içine elma yerine, ceviz, toz şeker, tarçın karışımı da koyabilirsiniz. 8 MAYALI ELMALI ÇÖREK MALZEMELER: -2 su bardağı un -Dörtte bir büyük paket margarin (65 gr.) -2 yumurta (1 yumurta, 1 yumurta akı hamura, 1 yumurta sarısı üzerine) -Yarım çay bardağı ılık süt -1 tatlı kaşığı kuru maya -1 çay bardağı pudra şeker ELMALI HARÇ: -2 elma -1 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm -1 tatlı kaşığı tarçın YAPILIŞI: 1- Elmalar yıkanıp dört parçaya kesilir. Ortaları çıkarılıp soyulur. Küçük küçük doğranır. Yıkanmış üzüm, tarçın ilave edilip 8 kümeye ayrılır. 2- Tencerede ılık süt içinde maya eritilir. Pudra şeker, 1 bütün yumurta, 1 yumurta akı ve margarin konup karıştırılır. 3- Elenmiş 2 bardak un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde iki misli kabarıncaya kadar mayalandırılır. 4- Hafif unlanarak merdane ile 3 mm. açılıp 8 parçaya kesilir. Üçgen parçaların alt kısmına elmalı harç konur. Yan kısımlar ortaya doğru kıvrıldıktan sonra sarılır. Tepsiye dizilir. 5- 15 dakika kadar daha mayalandırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında Pişirilir. | ||
30-01-2007, 16:37 | #96 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ELMALI TART MALZEMELER: -8 kahve fincanı un -1,5 küçük paket margarin (yumuşak, 200 gr.) -1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt -1 kahve kaşığı kabartma tozu, limon kabuğu rendesi -1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura) -3 ekşi elma, 1 çay bardağı şeker, yarım paket tarçın YAPILIŞI: 1- Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır. 2- Sonra un ile yoğrulur. Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır. 3- Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25- 30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir. Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür. 4- Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir. Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir. 5- Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır. Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir. 6- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır. 7- İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir. Not: Hamur şöyle hazırlanabilir. 1) 15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı Pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır. 2) 250 gr. margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (3- 4- 5- 6- 7 nolu işlem aynen yapılır.) | ||
30-01-2007, 16:38 | #97 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| LOR PEYNİRLİ KEK MALZEMELER: HAMUR İÇİN: -1 yumurta -Üçte bir büyük paket margarin (85 gr.) -2- 5 çorba kaşığı şeker -1- 5 su bardağı un KEKİN ÜZERİ İÇİN: -3 yumurta -5 çorba kaşığı şeker -400 gr. tuzsuz lor peyniri -1 çay bardağı yoğurt -1 limon suyu ve kabuğunun rendesi -Yarım çay kaşığı kabartma tozu -Üzeri için: 3 çorba kaşığı pudra şeker YAPILIŞI: 1- Çemberli pasta kalıbı veya 20- 25 cm. çapında bir tepsi yağlanır. Fırın ısıtılır. 2- HAMUR: Bir tencerede un, şeker, margarin ve yumurta karıştırılarak, kısa sürede bir hamur yapılır. Serin bir yerde 15- 20 dakika dinlendirilir. 3- ÜZERİ İÇİN: Lor peyniri, yoğurt, şeker, limon suyu ve kabuğunun rendesi, kabartma tozu kaşıkla harmanlanır. Daha sonra yumurta sarıları konur ve iyice karıştırılır. 4- Yumurta akları çarpılarak katı kor haline getirilir. Şekerli peynir karışımına katılarak yavaşça altüst edilir. 5- Dinlenen hamur hafif unlanarak merdane ile kalıbın çapından daha büyük açılır. Kenarlar yüksek olarak kalıba yerleştirilir. 6- Üzerine lor peynirli karışım dökülüp yayılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir. 7- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır ve pudra şeker elenir. PASKALYA ÇÖREĞİ MALZEMELER: -4,5 su bardağı un -3 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılacak) -1,5 su bardağı pudra şeker -Yarım küçük paket margarin (65 gr.) -2 tatlı kaşığı yaş bira mayası -2- 3 tatlı kaşığı mahlep -2- 2,5 kahve fincanı süt -1 çorba kaşığı fındık içi -Yarım kahve kaşığı tuz YAPILIŞI: 1- Un elenir. Ortasına ılık sütle ezilmiş bira mayası, yağ yumurta, pudra şeker, tuz, mahlep konur yumuşak bir hamur yoğrulur. 2- Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır. 3- Hamur iki misli kabarınca dokuz parçaya ayrılır. Her parça, ortası şişkin kenarları ince çubuklar halinde yuvarlanır (20 cm). 4- Üç tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır. Yağlanmış tepsiye konup biraz daha mayalandırılır. 5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp kıyılmış fındık serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir. 6- Yumuşak kalması için bir tencereye alınır, üzerine ünce bir peçete, sonra da kapağı örtülür. Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez koyarsanız daha güzel kızarır. | ||
30-01-2007, 16:38 | #98 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| AY ÇÖREĞİ MALZEMELER: -3 su bardağı un -2/5 paket margarin (100 gr.) -2- 3 çorba kaşığı Pudra şeker -1 kahve fincanı süt -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası -2 yumurta (1 tanesi hamura 1 yumurta sarısı üzerine) -Limon kabuğu rendesi İÇİNİN MALZEMESİ -1 su bardağı ceviz veya fındık içi -Yarım su bardağı toz şeker, yarım kahve fincanı süt -1 kahve kaşığı yenibahar, 1 kahve kaşığı tarçın -3 çorba kaşığı dövülmüş krik krak veya bayat ekmek içi -2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm YAPILIŞI: 1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, pudra şekeri, yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. Üzeri örtülüp mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.) 2- İÇİN HAZIRLANMASI: Sütün içine, çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yenibahar, üzüm konup karıştırılır. En son olarak toz şeker ilave edilir (sulanmaması için). 3- Mayalanan hamur 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. El ile 9- 10 cm. çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir. 4- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. ANASONLU SİMİT MALZEMELER: -2,5 su bardağı un -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.) -2,5 çorba kaşığı Pudra şeker -2 yumurta (1 yumurta akı üzeri için ayrılacak) -2 kahve kaşığı anason -Limon kabuğu rendesi -1 kahve kaşığı kabartma tozu -Susam -1 tutam tuz YAPILIŞI: 1- Anason ayıklanıp yıkanır. Bir fincan su ile kaynatılıp süzülür. (Suyu alınır.) 2- Un elenir. Ortası açılıp, anasonlu su, yağ, pudra şeker bir bütün yumurta, bir yumurta, sarısı, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, tuz konup yoğrulur. 3- Küçük simitler yapılır. Bu yüzleri önce yumurta akına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir. Not: Hamura, temizlenmiş tane anasondan 2- 3 tutam koyabilirsiniz. | ||
30-01-2007, 16:38 | #99 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| UN KURABYESİ MALZEMELER: -1 su bardağı erinmiş yemeklik margarin -1 su bardağı pudra şeker -2,5- 3 su bardağı un -Yarım paket vanilya -1 çay kaşığı kabartma tozu YAPILIŞI: 1- Porselen veya cam bir kasede yağ ile pudra şeker iyice karıştırılıp krem haline getirilir. 2- Elenmiş un, vanilya, kabartma tozu konup, sertçe bir hamur yapılır. 3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanır. Tepsiye dizilip orta hararetli fırında beyaz olarak pişirilir. 4- Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir. 5- Kurabiyeler ertesi güne kadar bekletilirse daha iyi olur. Not: Kurabiyeleri pişirmeden, üzerine kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırabilirsiniz. KAYISI BİSKÜVİ MALZEMELER: -2,5 su bardağı un -1 küçük paket margarin ve 1 parmak ilave (150 gr.) -1 yumurta -1/4 su bardağı pudra şeker -Limon kabuğu rendesi -Vanilya -2- 3 çorba kaşığı marmelat ÜZERİ İÇİN: -Yarım su bardağı şeker -1 fiske kırmızı şeker boyası -1 fiske sarı şeker boyası YAPILIŞI: 1- Un elenir. Ortasına yağ, yumurta, pudra şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.) 2- Küçük parçalara ayrılıp avuç içinde yuvarlanır. Tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir. 3- Tepsiye değen kısımlarına marmelat sürülüp iki tanesi birbirine yapıştırılır. 4- Kırmızı ve sarı şeker boyaları ayrı ayrı kaselere konur. İkişer kaşık su ile eritilir. 5- Bisküvinin bir yüzü kırmızı, bir yüzü sarı boyaya batırılıp, toz şekerle kaplanır. 6- Tabağa yerleştirilip yıkanmış yapraklar takılır. Not: Yağlı hamurlar çabuk pişer. Onun için fırında fazla bırakmamalıdır. Hamura 2- 3 çorba kaşığı çekilmiş fındık koyarsanız daha nefis olur. SABLE BİSKÜVİ MALZEMELER: -4,5 su bardağı un -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.) -1 su bardağı Pudra şeker -3 yumurta (1 tane yumurta akı üzeri için ayrılacak) -Limon kabuğu rendesi -1 paket vanilya -1 su bardağı iç fındık -1 çay kaşığı kabartma tozu YAPILIŞI: 1- Un elenir. Ortasına yağ, pudra, şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.) 2- Merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir. 3- Bisküvilerin birer yüzleri yumurta akına, sonra da kıyılmış fındığa batırılıp tepsiye dizilir. 4- Orta hararetli fırında pişirilir. Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir. | ||
30-01-2007, 16:39 | #100 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| DOSTLAR KURABİYESİ MALZEMELER: -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.) -2 su bardağı şeker -4- 5 su bardağı un -3 yumurta -1 su bardağı çekirdeksiz üzüm -1 su bardağı dövülmüş ceviz -1 çay kaşığı kabartma tozu -1 limon kabuğu rendesi YAPILIŞI: 1- Yağ, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice karıştırılır. 2- Yumurtalar birer birer ilave edilir. 3- Üzüm ve ceviz konur. 4- Kabartma tozu karıştırılmış un elenip yoğrulur. 5- Hamurdan ceviz büyüklüğünde ve muntazam olmayan parçalar koparılarak tepsiye dizilir. 6- Orta hararetli fırında pişirilir. 7- Bir tencereye konup kapak kapatılırsa yumuşak olur. İKİ RENKLİ BİSKÜVİ MALZEMELER: -2,5 su bardağı un -1 küçük Paket margarin ve 1 ince dilim ilave (150 gr.) -Yarım su bardağı Pudra şeker -1 yumurta -Limon kabuğu rendesi -Vanilya -1- 2 çorba kaşığı kakao YAPILIŞI: 1- Un elenir. Ortasına yağ, pudra şekeri, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.) 2- Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesine elenmiş kakao katılıp yoğrulur. 3- Hamurlar ayrı ayrı Parmak genişliğinde yuvarlanır. Sonra birbirine dolanıp iki parmak uzunluğunda kesilir. 4- Tepsiye dizilip, orta hararetli fırında pişirilir. (10 15 dakika.) Not: İstenirse, hamurlar merdane ile açılıp üst üste konarak sarılır ve dilimlenerek de pişirilir. | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |