Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 17:01   #112
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KOLAY BÖREK
MALZEMELER:
-2 su bardağı yoğurt
-3 yumurta
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-Küçük bir kalıp beyaz peynir
-2- 3 çay kaşığı tuz
-Aldığı kadar un
-Kızartmak için ayçiçek veya zeytinyağ (2 su bardağı)
YAPILIŞI:
1- Rendelenmiş peynir, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozu karıştırılır.
2- Aldığı kadar elenmiş un ile çok yumuşak bir hamur yapılır.
3- Bolca unlanıp 1 cm. kalınlığında açılır. Üç parmak genişliğinde karelere kesilir.

4- Kızgın yağda hafif sallanarak kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
PATATES SUFLESİ
MALZEMELER:
-3- 4 patates (haşlanmış), 2 su bardağı un
-1 çorba kaşığı margarin, tuz
-Kızartmak için ayçiçek veya zeytinyağ (1,5 bardak)
YAPILIŞI:
1- Haşlanmış patatesler püre makinesinden geçirilir.
2- Elenmiş un, tuz, margarin patates, püresi ile katı yoğrulur.
3- Biraz dinlendirilip unlanarak 3cm. kalınlığında açılır.
4- Çay bardağı ile kesilip kızgın yağda kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
EKMEK SUFLESİ
MALZEMELER:
-1 tost ekmeği (dilimlenmiş)
-3 yumurta
-Yarım litre süt
-Yarım su bardağı erimiş yağ
-4- 5 çorba kaşığı rende kaşar
-1 çay kaşığı tuz-karabiber
YAPILIŞI
1- Yumurta, yağ, süt, tuz, karabiber iyice karıştırılır.
2- Ateşe dayanıklı dikdörtgen bir kap yağlanır. Bir sıra ekmek dilimi dizilir. Sütlü karışım kaşık kaşık dökülür, kaşar serpilir.
3- Ekmek ve sütlü karışım kat kat yerleştirilir. En üste bolca kaşar serpilip fırınlanır.
  Alıntı ile Cevapla