Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2007, 08:59   #128
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KAYMAKLI DONDURMA
MALZEMELER:
-1 litre süt

-1 paket salep (10 gr.)
-1 kahve kaşığı patates nişastası
-1,5 su bardağı şeker
-2- 3 parça damla sakızı
YAPILIŞI:
1- Bakır bir tencereye şeker, salep, nişasta, dövülmüş sakız konur. Yavaş yavaş süt katarak karıştıra karıştıra pişirilir.
2- Ara sıra karıştırarak soğutulur ve 10- 15 dakika çarpılır.
3- Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta ara sıra karıştırarak dondurulur. (Buzdolabını en soğukta çalıştırmak gerekir.)
VANİLYALI DONDURMA
(Fındıklı, Fıstıklı, Kokteyl meyveli)
MALZEMELER:
-1 litre süt (kaynar)
-1- 5 su bardağı şeker
-3 yumurta
-1 çorba kaşığı patates nişastası
-Limon kabuğu rendesi
-Vanilya (1 paket)
YAPILIŞI:
1- Bakır bir tencereye yumurta, şeker, nişasta, limon kabuğu rendesi konup süt katarak ezilir. Sonra kaynar sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Çok kaynatılmaz, kesilir.)
2- Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. 10 dakika kadar çarpılır. Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur. (Ara sıra karıştırarak buzlaşması önlenmelidir.)
Not: Vanilyalı dondurmaya kavrulmuş ve dövülmüş fındık, iç yeşil fıstık, küçük doğranmış meyve şekerlemesi konarak lezzeti ve görünümü değiştirebilir.
ÇİKOLATALI DONDURMA MALZEMELER:
-1 litre süt
-1- 5 su bardağı şeker
-3 yumurta
-1 çorba kaşığı nişasta
-1- 2 çorba kaşığı kakao
-Limon kabuğu rendesi
-1 paket vanilya
-1 dilim sütsüz çikolata (50 gr.)
YAPILIŞI:
1- Bakır bir tencerede şeker, yumurta, nişasta, kakao, limon kabuğu rendesi karıştırılır.
2- Kaynar süt yavaş yavaş ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Çok kaynatılmaz kesilir.)
3- Karıştırarak soğutulur. Vanilya ve rendelenmiş çikolata konur. 10 dakika kadar çarpılır.
4- Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur. Ara sıra karıştırılır. (Buz dolabını en soğukta çalıştırmak gerekir.)
KAVUN DONDURMASI
MALZEMELER:
-1 kg. kokulu kavun
-Yarım su bardağı şeker
-4 yumurta akı
-Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
1- Kavun kesilip kabuk ve çekirdekleri çıkarılır. Küçük küçük doğranır. Şeker, yumurta akı, limon suyu ile iyice ezilir, çarpılır. (Elektrikli karıştırıcı ile daha kolay olur.) Buz kalıplarına boşaltılıp buz dolabının en soğuk ayarında ve buzlukta dondurulur. (Ara sıra karıştırmak gerekir.)
  Alıntı ile Cevapla