Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Eğitim Öğretim > Dersler - Ödevler - Tezler - Konular > Gıda *

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31-01-2007, 08:58   #121
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KOKTEYL: GECE YARISI BOĞAZİÇİ
-1 fincan portakal likörü
-1 fincan konyak
-1 fincan limon suyu
-Buz
KOKTEYL: UZAY 1999
-1 fincan portakal likörü
-Yarım fincan greyfurt suyu
-Yarım fincan cin
-Buz
KOKTEYL: SİDE AKŞAMLARI
-2 fincan vermut
-2 fincan votka
-2 fincan muz likörü
-Yarım fincan limon suyu
-Buz
KOKTEYL: UÇAK KEYFİ
-Yarım fincan cin
-3- 4 çay kaşığı limon suyu
-4 çay kaşığı portakal likörü
-3- 4 damla nane likörü
KOKTEYL: SAFİNAZ
-Yarım fincan cin
-Yarım fincan sek vermut
-Üzerine bir yeşil zeytin
KOKTEYL: ANNE BUSESİ
-1 fincan cin
-1 çay kaşığı süzülmüş bal
-1/4 limon suyu
-Buz
  Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 08:58   #122
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KOKTEYL: MELEK VE ŞEYTAN
-1 fincan nar suyu
-1 fincan konyak
-1 fincan muz likörü
(Birbirine karışmayacak şekilde yavaş yavaş, kat kat konur. Kamışla verilir.)
KOKTEYL: ARMAĞAN
-Yarım fincan şeker
-1 fincan limon suyu
-1 fincan portakal suyu
-3 fincan viski
-Buz
KRAL İÇİN KOKTEYL:
-1 fincan krem şanti
-1 fincan kakao likörü
-1 fincan konyak veya cin
(Kadehe boşaltılır. Üzerine ince rendelenmiş çikolata serpilir. Kamışla verilir.)
BOL
MALZEMELER:
-2 portakal
-2 elma
-2 mandalina
-2 limon
-2 muz
-1 kahve fincanı portakal likörü
-1 kahve fincanı konyak
-1 şişe beyaz şarap
-1 çorba kaşığı şeker
-3 şişe soda
-Buz
YAPILIŞI:
1- Meyveler yıkanıp soyulur, küçük küçük doğranır.
2- Bol kabına konur. Üzerine şeker ve limon suyu serpilir.
3- Portakal, muz likörü ve konyak ilave edilip kapak kapatılır. 3- 4 saat bekletilir.
4- İkramdan önce soğuk şarap, soda ve buz katılıp karıştırılır.
Not: Şarap yerine şampanya da konabilir.
SOĞUK SÜTLÜ İÇECEKLER
Bütün malzemeler karıştırılıp çarpılır. (Elektrikli karıştırıcı ile daha kolay ve güzel olur.)
MUZLU SÜT
-2 bardak süt
-2 muz
-1 çorba kaşığı şeker
-4- 5 parça buz
KAHVELİ SÜT
-2 bardak süt
-1 porsiyon kaymaklı veya vanilyalı dondurma
-1 tatlı kaşığı nestcafe
-1 çorba kaşığı şeker
-4- 5buz
  Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 08:58   #123
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KAYISILI SÜT

-2 bardak süt
-Kabuğu ve çekirdeği çıkarılmış 4- 5 kayısı

-2 çorba kaşığı bal

-Üzerine 2 ince dilim limon

-4- 5 parça buz

ŞEFTALİLİ SÜT
(Çilek de aynı hazırlanır.)
-2 bardak süt
-2 taze veya konserve şeftali (çekirdeksiz ve kabuksuz)
-1 çorba kaşığı şeker
-4- 5 buz
ANANASLI SÜT
-2 bardak süt
-1 yumurta
-1 çorba kaşığı bal
-2 ananas dilimi (taze veya konserve)
-4- 5buz
ÇİKOLATALI SÜT
-2 bardak süt
-1 yumurta
-2 çorba kaşığı şeker
-1 çorba kaşığı kakao
-4- 5buz
KISA BİLGİ:
Süt sağlığın ve güzelliğin en büyük yardımcısıdır. Çiğ süt kaymağı cilde sürüldükten sonra 15 dakika rahatça uzanmalı, sonra limonlu su ile yüz yıkanmalıdır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 08:59   #124
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ALKOLSÜZ SOĞUK İÇECEKLER
LİMONLU SODA
-1 limon suyu
-1 çorba kaşığı şeker
-1 soda
-2 parça buz
VİŞNELİ SODA
-Yarım bardak vişne suyu
-Yarım bardak nar suyu
-1 -2 çorba kaşığı mandalin suyu
-1 soda
-2 parça buz
DONDURMALI SODA
-1 çorba kaşığı meyveli dondurma
-1 çorba kaşığı aynı dondurmanın likörü
-Kadeh doluncaya kadar soda
LİMONLU DOMATES SUYU
-1 kadeh domates suyu
-1 çorba kaşığı limon suyu
-Yarım çorba kaşığı kereviz suyu
-Tuz, karabiber
-Buz
FİZLER
AMERİKAN FİZ
-3 çorba kaşığı limon suyu
-3 çorba kaşığı konyak
-3 çorba kaşığı cin
-1 tatlı kaşığı nar suyu
-Kadeh doluncaya kadar soda
  Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 08:59   #125
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

CİN FİZ
-1 /4 kadeh cin
-1/4 limon suyu
-1 çay kaşığı şeker
-Kadeh doluncaya kadar soda
ROYAL FİZ
-1 yumurta sarısı
-1 tatlı kaşığı nar suyu
-1 kadeh cin
-Bardak doluncaya kadar soda
Not: Reçeteler bir dakika çarpılır. Viski kadehi ile servis yapılır.
FİLİPLER
BRANDY FİLİP
-2 parça buz
-1 yumurta sarısı
-1 çay kaşığı şeker
-Yarım kadeh konyak
-Hindistin cevizi rendesi (Çarpılıp kamışla servis yapılır.)
ŞOKOLA FİLİP
-2 parça buz

-1 yumurta sarısı

-2 tatlı kaşığı kakao

-1 tatlı kaşığı pudra şeker

-1/4 kadeh muz likörü

-3/4 kadeh elma şarabı
(Çarpılıp, kamışla servis yapılır.)
İNGİLİZ PUNÇ
-2 çay kaşığı şeker
-2 çorba kaşığı portakal likörü

-2 likör kadehi viski
-2 çorba kaşığı turunç likörü

-1- 2 ince portakal dilimi
(Hepsi iyice karıştırılır. Bardağın geri kalan kısmı kaynar su ile doldurulur. Kamışla servis yapılır.)
  Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 08:59   #126
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ŞURUPLAR
GÜL ŞURUBU
MALZEMELER:
-15- 20 adet kokulu pembe gül
-5- 6 kahve kaşığı limon tuzu
-5- 6 gelincik
YAPILIŞI:
1- Gülün beyaz, gelinciğin siyah dipleri kesilir, yıkanır.
2- Bir kavanoza doldurulup limon tuzu konur. Üzerine su doldurulur. Kapak kapatılıp 1- 1,5 ay bekletilir.
3- Kullanılacağı zaman: 1 bardak suya 1,5 çorba kaşığı esas olmak üzere şekerli su hazırlanır. İstenen oranda gül şurubu ilave edilir. Karıştırılıp buz atılır.
KIZILCIK ŞURUBU
(Vişne, Çilek, Nar, Böğürtlen, Koruk, Portakal)
yazlık-kışlık
MALZEMELER:
-1 kg. kızılcık
-1 kg. şeker
-2 limon
YAPILIŞI:
1- Kızılcık yıkanır ve ezilir. Suyu süzülür.
2- Şeker iki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu konup 12 taşım kaynatılır.
3- Ilıyınca kavanozlara konur.
4- Kullanılacağı zaman istenen oranda sulandırılır.
Not:
1) Şurup hemen ikram edilecekse kaynatılmaz. Meyve yıkanır, ayıklanıp ezilir. Süzgeçten geçirilir. Şeker ve limon suyu katılıp karıştırılır. İstenen oranda sulandırılıp ikram edilir.
2) Vişne, çilek, nar, böğürtlen, koruk, portakal gibi meyvelerin şurupları da aynı şekilde yapılır.
LİMONATA
MALZEMELER:
-1 su bardağı şeker
-7 bardak su
-4 limon
YAPILIŞI:
1- Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Şekerle iyice ovulup limon suyu ve su konup karıştırılır.
2- Süzülüp soğutulur.
3- Limonata, vitamin değerini kaybetmemesi için yapıldıktan sonra bekletilmeden içilmelidir.
Not: 1 bardak limonata için, 1,5 çorba kaşığı şeker, yarım limon hesap edilir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 08:59   #127
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BOZA
MALZEMELER:
-3 su bardağı bulgur
-2,5 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-1 çay bardağı boza (maya için)
YAPILIŞI:
1- Bulgur ayıklanıp yıkanır. Bol su ile bir gece veya 45 saat bekletilir.
2- Ezilinceye kadar haşlanıp kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir.
3- 4- 5 kaşık şeker ve maya olarak 1 çay bardağı boza karıştırılır. Ilık bir yerde 2- 3 gün mayalandırılır. (Boza koymadan da kendi kendine mayalanır; ancak süre daha uzun olur.)
4- Mayalanma süresince sık sık karıştırmak gerekir. Aksi halde tadında acıma olur.
5- Kokusu ve ekşiliği istenen duruma gelince şekerin tamamı ve vanilya konur, karıştırılıp buz dolabında muhafaza edilir.
6- Tarçın serperek ve tuzsuz sarı leblebi ile ikram edilir.
Not: Boza; porselen, cam veya emaye kapta mayalandırılmalı ve muhafaza edilmelidir.
KISA BİLGİ:
Boza B grubu vitamin kaynağıdır. B vitaminleri yağların hazmolmasını kolaylaştırdığı için ishallerin meydana gelmesini önler. Ayrıca sinirleri dinlendirir, cilt sağlığını ve tırnakların kırılmamasını sağlar.

TÜKENMEZ

MALZEMELER:
-3 Ayva
-3- 4 Elma
-3- 4 Armut
-1 kg. muşmula (döngel)
-1 kg. taze üzüm (veya 2- 3 avuç kuru üzüm)
-1- 5 bardak şeker
-20- 25 bardak su
YAPILIŞI:
1- Meyveler yıkanır. Muşmula ve üzüm taneleri bütün, ayva, elma ve armut kabuklu olarak dilim dilim kesilir. Hepsi karıştırılır.
2- Musluklu bir küp veya bidona bir kat meyve, bir kat şeker olarak yerleştirilir.
3- En üste tülbentle çıkılanmış küçük bir parça ekmek konur. 20- 25 bardak su doldurulur. Ağzı kapanır. Küp ara sıra sallanır. 15- 20 gün sonra içilebilir.
Not:
1) Tükenmezin olması, bulunduğu yerin ısısına göre değişir.
2) Suyu azaldıkça üzerine su ve şeker konur.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 08:59   #128
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KAYMAKLI DONDURMA
MALZEMELER:
-1 litre süt

-1 paket salep (10 gr.)
-1 kahve kaşığı patates nişastası
-1,5 su bardağı şeker
-2- 3 parça damla sakızı
YAPILIŞI:
1- Bakır bir tencereye şeker, salep, nişasta, dövülmüş sakız konur. Yavaş yavaş süt katarak karıştıra karıştıra pişirilir.
2- Ara sıra karıştırarak soğutulur ve 10- 15 dakika çarpılır.
3- Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta ara sıra karıştırarak dondurulur. (Buzdolabını en soğukta çalıştırmak gerekir.)
VANİLYALI DONDURMA
(Fındıklı, Fıstıklı, Kokteyl meyveli)
MALZEMELER:
-1 litre süt (kaynar)
-1- 5 su bardağı şeker
-3 yumurta
-1 çorba kaşığı patates nişastası
-Limon kabuğu rendesi
-Vanilya (1 paket)
YAPILIŞI:
1- Bakır bir tencereye yumurta, şeker, nişasta, limon kabuğu rendesi konup süt katarak ezilir. Sonra kaynar sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Çok kaynatılmaz, kesilir.)
2- Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. 10 dakika kadar çarpılır. Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur. (Ara sıra karıştırarak buzlaşması önlenmelidir.)
Not: Vanilyalı dondurmaya kavrulmuş ve dövülmüş fındık, iç yeşil fıstık, küçük doğranmış meyve şekerlemesi konarak lezzeti ve görünümü değiştirebilir.
ÇİKOLATALI DONDURMA MALZEMELER:
-1 litre süt
-1- 5 su bardağı şeker
-3 yumurta
-1 çorba kaşığı nişasta
-1- 2 çorba kaşığı kakao
-Limon kabuğu rendesi
-1 paket vanilya
-1 dilim sütsüz çikolata (50 gr.)
YAPILIŞI:
1- Bakır bir tencerede şeker, yumurta, nişasta, kakao, limon kabuğu rendesi karıştırılır.
2- Kaynar süt yavaş yavaş ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Çok kaynatılmaz kesilir.)
3- Karıştırarak soğutulur. Vanilya ve rendelenmiş çikolata konur. 10 dakika kadar çarpılır.
4- Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur. Ara sıra karıştırılır. (Buz dolabını en soğukta çalıştırmak gerekir.)
KAVUN DONDURMASI
MALZEMELER:
-1 kg. kokulu kavun
-Yarım su bardağı şeker
-4 yumurta akı
-Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
1- Kavun kesilip kabuk ve çekirdekleri çıkarılır. Küçük küçük doğranır. Şeker, yumurta akı, limon suyu ile iyice ezilir, çarpılır. (Elektrikli karıştırıcı ile daha kolay olur.) Buz kalıplarına boşaltılıp buz dolabının en soğuk ayarında ve buzlukta dondurulur. (Ara sıra karıştırmak gerekir.)
  Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 09:00   #129
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

MUZLU DONDURMA
MALZEMELER:
-7- 8muz
-Yarım limon suyu
-4 yumurta akı
-1 paket vanilya
-Yarım su bardağı şeker
YAPILIŞI:
1- Muz soyulup, küçük doğranır. Şeker, yumurta akı, limon suyu ve vanilya ile iyice ezilir. 10 dakika kadar çarpılır.
2- Buz kalıbına boşaltılıp buz dolabının buzluğunda ve en soğuk ayarda dondurulur. (Ara sıra karıştırılır.)
Not: Muzlu dondurma yalnız ikram edildiği gibi, üzerine krem şanti sıkılarak ve pastaların yanında da sunulur.
VİŞNELİ DONDURMA
(Çilek, Kayısı, Şeftali)
MALZEMELER:
-2 su bardağı şeker
-500 gr. vişne
-3 yumurta akı
-2 bardak su
YAPILIŞI:
1- Vişne yıkanıp ayıklanır. İyice ezilip kaşıkla bastırılarak tel süzgeçten geçirilir.
2- Şeker ile yumurta akı ovulup vişne suyu ve su konup karıştırılır.
3- Buz kalıplarına boşaltılıp buzdolabının buzluğunda dondurulur. (Buzdolabını en soğukta çalıştırmalı ve ara sıra karıştırmalıdır.)
Not: Çilek, kayısı, şeftali dondurmaları da aynı şekilde yapılır.
LİMONLU DONDURMA
(Portakallı Dondurma)
MALZEMELER:
-2 su bardağı şeker
-5 limon
-3 yumurta akı
-3 bardak su
YAPILIŞI:
1- Limonlar yıkanır, ince rendelenir. Limon kabukları şeker ve yumurta akı ile iyice ovulup limon suyu ve su konup karıştırılır.
2- Kaşık ile bastırılarak tel süzgeçten geçirilir. Buz kalıplarına boşaltılıp, buzdolabının buzluğunda dondurulur. (Ara sıra karıştırılır.)
Not:
1) Buz dolabının en soğuk ayarını açmalıdır.
2)Pastane dondurmaları özel dondurma makinesinde (soğutucu ve karıştırıcı) yapıldığı için başarılıdır.

3) Portakal dondurması da aynı şekilde yapılır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 09:00   #130
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

FRİGO
MALZEMELER:
-Yarım su bardağı pudra şeker
-1 küçük paket margarin (yumuşak-125 gr.)
-2 çorba kaşığı kakao
-4 yumurta akı
-200 gr. krem şanti
YAPILIŞI:
1- Margarin ile kakao iyice karıştırılır.
2- Yumuşak akları çarpılıp kar haline getirilir. Kaşık kaşık kakaolu yağa ilave edilir.
3- Krem şanti pudra şekerle karıştırılır. (Fazla karıştırılmaz; çünkü bozulur.)
4- Hepsi birine karıştırılıp ıslak buz kalıbına boşaltılır. Buzdolabında dondurulur. İstenen biçimde dilimlenir.
Not: İçine dövülmüş fındık, fıstık da konabilir.
LOKUM
MALZEMELER:
-1 kg. şeker (5 su bardağı)
-90 gr. nişasta (3,5 dolu çorba kaşığı)
-1 kahve kaşığı krem tartar
-1 su bardağı kavrulmuş fındık
-1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
YAPILIŞI:
l-Şeker, 4 su bardağı ile kaynatılıp köpükleri alınır.
2- Nişasta 1 bardak su ile ezilip kaynayan şekerli suya ilave edilir. Karıştırarak pişirilir, koyulaştırılır.
3- Lokumun kıvamı şöyle anlaşılır: İçine temiz bir kaşık batırılıp soğutulur. Sakız gibi uzuyorsa ol muştur.
4- Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye boşaltılıp yayılır. Üzerine biraz nişasta serpilir ve bir gün bekletilir.
5- Ertesi gün nişastalar temizlenir. Yüzeyi kuru ise biraz su ile ıslatılır.
6- Tam kenarına sıra halinde fındık konur. Sarılarak silindir yapılır. Kenarları yapıştırılır.
7- İki parmak eninde dilimlere kesilip hindistan cevizi ile kaplanır.
KESTANE SEKERİ
MALZEMELER:
-1 kg. kestane
-750 gr. toz şeker (3,5- 4 su bardağı)
-2,5 bardak su
-1 paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Kestanelerin dış kabukları soyulur. Parçalanmayacak şekilde biraz haşlanıp iç kabukları çıkarılır.
2- Bir tencerede şeker ve su kaynatılır. Kestaneler içine atılıp 3 saat çok hafif ateşte pişirilir.
3- Ateşten alınıp ertesi güne kadar şurubunda bekletilir.
4- Ertesi gün daha hafif ateşte 3 saat daha pişirilir.
5- Vanilya konur. Soğuyunca kestaneler birer birer yaldızlı kağıtlara sarılır.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 12:00 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580