|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
31-01-2007, 08:58 | #121 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KOKTEYL: GECE YARISI BOĞAZİÇİ -1 fincan portakal likörü -1 fincan konyak -1 fincan limon suyu -Buz KOKTEYL: UZAY 1999 -1 fincan portakal likörü -Yarım fincan greyfurt suyu -Yarım fincan cin -Buz KOKTEYL: SİDE AKŞAMLARI -2 fincan vermut -2 fincan votka -2 fincan muz likörü -Yarım fincan limon suyu -Buz KOKTEYL: UÇAK KEYFİ -Yarım fincan cin -3- 4 çay kaşığı limon suyu -4 çay kaşığı portakal likörü -3- 4 damla nane likörü KOKTEYL: SAFİNAZ -Yarım fincan cin -Yarım fincan sek vermut -Üzerine bir yeşil zeytin KOKTEYL: ANNE BUSESİ -1 fincan cin -1 çay kaşığı süzülmüş bal -1/4 limon suyu -Buz | ||
|
31-01-2007, 08:58 | #122 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KOKTEYL: MELEK VE ŞEYTAN -1 fincan nar suyu -1 fincan konyak -1 fincan muz likörü (Birbirine karışmayacak şekilde yavaş yavaş, kat kat konur. Kamışla verilir.) KOKTEYL: ARMAĞAN -Yarım fincan şeker -1 fincan limon suyu -1 fincan portakal suyu -3 fincan viski -Buz KRAL İÇİN KOKTEYL: -1 fincan krem şanti -1 fincan kakao likörü -1 fincan konyak veya cin (Kadehe boşaltılır. Üzerine ince rendelenmiş çikolata serpilir. Kamışla verilir.) BOL MALZEMELER: -2 portakal -2 elma -2 mandalina -2 limon -2 muz -1 kahve fincanı portakal likörü -1 kahve fincanı konyak -1 şişe beyaz şarap -1 çorba kaşığı şeker -3 şişe soda -Buz YAPILIŞI: 1- Meyveler yıkanıp soyulur, küçük küçük doğranır. 2- Bol kabına konur. Üzerine şeker ve limon suyu serpilir. 3- Portakal, muz likörü ve konyak ilave edilip kapak kapatılır. 3- 4 saat bekletilir. 4- İkramdan önce soğuk şarap, soda ve buz katılıp karıştırılır. Not: Şarap yerine şampanya da konabilir. SOĞUK SÜTLÜ İÇECEKLER Bütün malzemeler karıştırılıp çarpılır. (Elektrikli karıştırıcı ile daha kolay ve güzel olur.) MUZLU SÜT -2 bardak süt -2 muz -1 çorba kaşığı şeker -4- 5 parça buz KAHVELİ SÜT -2 bardak süt -1 porsiyon kaymaklı veya vanilyalı dondurma -1 tatlı kaşığı nestcafe -1 çorba kaşığı şeker -4- 5buz | ||
31-01-2007, 08:58 | #123 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KAYISILI SÜT -2 bardak süt -Kabuğu ve çekirdeği çıkarılmış 4- 5 kayısı -2 çorba kaşığı bal -Üzerine 2 ince dilim limon -4- 5 parça buz ŞEFTALİLİ SÜT (Çilek de aynı hazırlanır.) -2 bardak süt -2 taze veya konserve şeftali (çekirdeksiz ve kabuksuz) -1 çorba kaşığı şeker -4- 5 buz ANANASLI SÜT -2 bardak süt -1 yumurta -1 çorba kaşığı bal -2 ananas dilimi (taze veya konserve) -4- 5buz ÇİKOLATALI SÜT -2 bardak süt -1 yumurta -2 çorba kaşığı şeker -1 çorba kaşığı kakao -4- 5buz KISA BİLGİ: Süt sağlığın ve güzelliğin en büyük yardımcısıdır. Çiğ süt kaymağı cilde sürüldükten sonra 15 dakika rahatça uzanmalı, sonra limonlu su ile yüz yıkanmalıdır. | ||
31-01-2007, 08:59 | #124 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ALKOLSÜZ SOĞUK İÇECEKLER LİMONLU SODA -1 limon suyu -1 çorba kaşığı şeker -1 soda -2 parça buz VİŞNELİ SODA -Yarım bardak vişne suyu -Yarım bardak nar suyu -1 -2 çorba kaşığı mandalin suyu -1 soda -2 parça buz DONDURMALI SODA -1 çorba kaşığı meyveli dondurma -1 çorba kaşığı aynı dondurmanın likörü -Kadeh doluncaya kadar soda LİMONLU DOMATES SUYU -1 kadeh domates suyu -1 çorba kaşığı limon suyu -Yarım çorba kaşığı kereviz suyu -Tuz, karabiber -Buz FİZLER AMERİKAN FİZ -3 çorba kaşığı limon suyu -3 çorba kaşığı konyak -3 çorba kaşığı cin -1 tatlı kaşığı nar suyu -Kadeh doluncaya kadar soda | ||
31-01-2007, 08:59 | #125 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| CİN FİZ -1 /4 kadeh cin -1/4 limon suyu -1 çay kaşığı şeker -Kadeh doluncaya kadar soda ROYAL FİZ -1 yumurta sarısı -1 tatlı kaşığı nar suyu -1 kadeh cin -Bardak doluncaya kadar soda Not: Reçeteler bir dakika çarpılır. Viski kadehi ile servis yapılır. FİLİPLER BRANDY FİLİP -2 parça buz -1 yumurta sarısı -1 çay kaşığı şeker -Yarım kadeh konyak -Hindistin cevizi rendesi (Çarpılıp kamışla servis yapılır.) ŞOKOLA FİLİP -2 parça buz -1 yumurta sarısı -2 tatlı kaşığı kakao -1 tatlı kaşığı pudra şeker -1/4 kadeh muz likörü -3/4 kadeh elma şarabı (Çarpılıp, kamışla servis yapılır.) İNGİLİZ PUNÇ -2 çay kaşığı şeker -2 çorba kaşığı portakal likörü -2 likör kadehi viski -2 çorba kaşığı turunç likörü -1- 2 ince portakal dilimi (Hepsi iyice karıştırılır. Bardağın geri kalan kısmı kaynar su ile doldurulur. Kamışla servis yapılır.) | ||
31-01-2007, 08:59 | #126 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ŞURUPLAR GÜL ŞURUBU MALZEMELER: -15- 20 adet kokulu pembe gül -5- 6 kahve kaşığı limon tuzu -5- 6 gelincik YAPILIŞI: 1- Gülün beyaz, gelinciğin siyah dipleri kesilir, yıkanır. 2- Bir kavanoza doldurulup limon tuzu konur. Üzerine su doldurulur. Kapak kapatılıp 1- 1,5 ay bekletilir. 3- Kullanılacağı zaman: 1 bardak suya 1,5 çorba kaşığı esas olmak üzere şekerli su hazırlanır. İstenen oranda gül şurubu ilave edilir. Karıştırılıp buz atılır. KIZILCIK ŞURUBU (Vişne, Çilek, Nar, Böğürtlen, Koruk, Portakal) yazlık-kışlık MALZEMELER: -1 kg. kızılcık -1 kg. şeker -2 limon YAPILIŞI: 1- Kızılcık yıkanır ve ezilir. Suyu süzülür. 2- Şeker iki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu konup 12 taşım kaynatılır. 3- Ilıyınca kavanozlara konur. 4- Kullanılacağı zaman istenen oranda sulandırılır. Not: 1) Şurup hemen ikram edilecekse kaynatılmaz. Meyve yıkanır, ayıklanıp ezilir. Süzgeçten geçirilir. Şeker ve limon suyu katılıp karıştırılır. İstenen oranda sulandırılıp ikram edilir. 2) Vişne, çilek, nar, böğürtlen, koruk, portakal gibi meyvelerin şurupları da aynı şekilde yapılır. LİMONATA MALZEMELER: -1 su bardağı şeker -7 bardak su -4 limon YAPILIŞI: 1- Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Şekerle iyice ovulup limon suyu ve su konup karıştırılır. 2- Süzülüp soğutulur. 3- Limonata, vitamin değerini kaybetmemesi için yapıldıktan sonra bekletilmeden içilmelidir. Not: 1 bardak limonata için, 1,5 çorba kaşığı şeker, yarım limon hesap edilir. | ||
31-01-2007, 08:59 | #127 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| BOZA MALZEMELER: -3 su bardağı bulgur -2,5 su bardağı şeker -1 paket vanilya -1 çay bardağı boza (maya için) YAPILIŞI: 1- Bulgur ayıklanıp yıkanır. Bol su ile bir gece veya 45 saat bekletilir. 2- Ezilinceye kadar haşlanıp kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. 3- 4- 5 kaşık şeker ve maya olarak 1 çay bardağı boza karıştırılır. Ilık bir yerde 2- 3 gün mayalandırılır. (Boza koymadan da kendi kendine mayalanır; ancak süre daha uzun olur.) 4- Mayalanma süresince sık sık karıştırmak gerekir. Aksi halde tadında acıma olur. 5- Kokusu ve ekşiliği istenen duruma gelince şekerin tamamı ve vanilya konur, karıştırılıp buz dolabında muhafaza edilir. 6- Tarçın serperek ve tuzsuz sarı leblebi ile ikram edilir. Not: Boza; porselen, cam veya emaye kapta mayalandırılmalı ve muhafaza edilmelidir. KISA BİLGİ: Boza B grubu vitamin kaynağıdır. B vitaminleri yağların hazmolmasını kolaylaştırdığı için ishallerin meydana gelmesini önler. Ayrıca sinirleri dinlendirir, cilt sağlığını ve tırnakların kırılmamasını sağlar. TÜKENMEZ MALZEMELER: -3 Ayva -3- 4 Elma -3- 4 Armut -1 kg. muşmula (döngel) -1 kg. taze üzüm (veya 2- 3 avuç kuru üzüm) -1- 5 bardak şeker -20- 25 bardak su YAPILIŞI: 1- Meyveler yıkanır. Muşmula ve üzüm taneleri bütün, ayva, elma ve armut kabuklu olarak dilim dilim kesilir. Hepsi karıştırılır. 2- Musluklu bir küp veya bidona bir kat meyve, bir kat şeker olarak yerleştirilir. 3- En üste tülbentle çıkılanmış küçük bir parça ekmek konur. 20- 25 bardak su doldurulur. Ağzı kapanır. Küp ara sıra sallanır. 15- 20 gün sonra içilebilir. Not: 1) Tükenmezin olması, bulunduğu yerin ısısına göre değişir. 2) Suyu azaldıkça üzerine su ve şeker konur. | ||
31-01-2007, 08:59 | #128 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KAYMAKLI DONDURMA MALZEMELER: -1 litre süt -1 paket salep (10 gr.) -1 kahve kaşığı patates nişastası -1,5 su bardağı şeker -2- 3 parça damla sakızı YAPILIŞI: 1- Bakır bir tencereye şeker, salep, nişasta, dövülmüş sakız konur. Yavaş yavaş süt katarak karıştıra karıştıra pişirilir. 2- Ara sıra karıştırarak soğutulur ve 10- 15 dakika çarpılır. 3- Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta ara sıra karıştırarak dondurulur. (Buzdolabını en soğukta çalıştırmak gerekir.) VANİLYALI DONDURMA (Fındıklı, Fıstıklı, Kokteyl meyveli) MALZEMELER: -1 litre süt (kaynar) -1- 5 su bardağı şeker -3 yumurta -1 çorba kaşığı patates nişastası -Limon kabuğu rendesi -Vanilya (1 paket) YAPILIŞI: 1- Bakır bir tencereye yumurta, şeker, nişasta, limon kabuğu rendesi konup süt katarak ezilir. Sonra kaynar sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Çok kaynatılmaz, kesilir.) 2- Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. 10 dakika kadar çarpılır. Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur. (Ara sıra karıştırarak buzlaşması önlenmelidir.) Not: Vanilyalı dondurmaya kavrulmuş ve dövülmüş fındık, iç yeşil fıstık, küçük doğranmış meyve şekerlemesi konarak lezzeti ve görünümü değiştirebilir. ÇİKOLATALI DONDURMA MALZEMELER: -1 litre süt -1- 5 su bardağı şeker -3 yumurta -1 çorba kaşığı nişasta -1- 2 çorba kaşığı kakao -Limon kabuğu rendesi -1 paket vanilya -1 dilim sütsüz çikolata (50 gr.) YAPILIŞI: 1- Bakır bir tencerede şeker, yumurta, nişasta, kakao, limon kabuğu rendesi karıştırılır. 2- Kaynar süt yavaş yavaş ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Çok kaynatılmaz kesilir.) 3- Karıştırarak soğutulur. Vanilya ve rendelenmiş çikolata konur. 10 dakika kadar çarpılır. 4- Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur. Ara sıra karıştırılır. (Buz dolabını en soğukta çalıştırmak gerekir.) KAVUN DONDURMASI MALZEMELER: -1 kg. kokulu kavun -Yarım su bardağı şeker -4 yumurta akı -Yarım limon suyu YAPILIŞI: 1- Kavun kesilip kabuk ve çekirdekleri çıkarılır. Küçük küçük doğranır. Şeker, yumurta akı, limon suyu ile iyice ezilir, çarpılır. (Elektrikli karıştırıcı ile daha kolay olur.) Buz kalıplarına boşaltılıp buz dolabının en soğuk ayarında ve buzlukta dondurulur. (Ara sıra karıştırmak gerekir.) | ||
31-01-2007, 09:00 | #129 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| MUZLU DONDURMA MALZEMELER: -7- 8muz -Yarım limon suyu -4 yumurta akı -1 paket vanilya -Yarım su bardağı şeker YAPILIŞI: 1- Muz soyulup, küçük doğranır. Şeker, yumurta akı, limon suyu ve vanilya ile iyice ezilir. 10 dakika kadar çarpılır. 2- Buz kalıbına boşaltılıp buz dolabının buzluğunda ve en soğuk ayarda dondurulur. (Ara sıra karıştırılır.) Not: Muzlu dondurma yalnız ikram edildiği gibi, üzerine krem şanti sıkılarak ve pastaların yanında da sunulur. VİŞNELİ DONDURMA (Çilek, Kayısı, Şeftali) MALZEMELER: -2 su bardağı şeker -500 gr. vişne -3 yumurta akı -2 bardak su YAPILIŞI: 1- Vişne yıkanıp ayıklanır. İyice ezilip kaşıkla bastırılarak tel süzgeçten geçirilir. 2- Şeker ile yumurta akı ovulup vişne suyu ve su konup karıştırılır. 3- Buz kalıplarına boşaltılıp buzdolabının buzluğunda dondurulur. (Buzdolabını en soğukta çalıştırmalı ve ara sıra karıştırmalıdır.) Not: Çilek, kayısı, şeftali dondurmaları da aynı şekilde yapılır. LİMONLU DONDURMA (Portakallı Dondurma) MALZEMELER: -2 su bardağı şeker -5 limon -3 yumurta akı -3 bardak su YAPILIŞI: 1- Limonlar yıkanır, ince rendelenir. Limon kabukları şeker ve yumurta akı ile iyice ovulup limon suyu ve su konup karıştırılır. 2- Kaşık ile bastırılarak tel süzgeçten geçirilir. Buz kalıplarına boşaltılıp, buzdolabının buzluğunda dondurulur. (Ara sıra karıştırılır.) Not: 1) Buz dolabının en soğuk ayarını açmalıdır. 2)Pastane dondurmaları özel dondurma makinesinde (soğutucu ve karıştırıcı) yapıldığı için başarılıdır. 3) Portakal dondurması da aynı şekilde yapılır. | ||
31-01-2007, 09:00 | #130 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| FRİGO MALZEMELER: -Yarım su bardağı pudra şeker -1 küçük paket margarin (yumuşak-125 gr.) -2 çorba kaşığı kakao -4 yumurta akı -200 gr. krem şanti YAPILIŞI: 1- Margarin ile kakao iyice karıştırılır. 2- Yumuşak akları çarpılıp kar haline getirilir. Kaşık kaşık kakaolu yağa ilave edilir. 3- Krem şanti pudra şekerle karıştırılır. (Fazla karıştırılmaz; çünkü bozulur.) 4- Hepsi birine karıştırılıp ıslak buz kalıbına boşaltılır. Buzdolabında dondurulur. İstenen biçimde dilimlenir. Not: İçine dövülmüş fındık, fıstık da konabilir. LOKUM MALZEMELER: -1 kg. şeker (5 su bardağı) -90 gr. nişasta (3,5 dolu çorba kaşığı) -1 kahve kaşığı krem tartar -1 su bardağı kavrulmuş fındık -1 su bardağı hindistan cevizi rendesi YAPILIŞI: l-Şeker, 4 su bardağı ile kaynatılıp köpükleri alınır. 2- Nişasta 1 bardak su ile ezilip kaynayan şekerli suya ilave edilir. Karıştırarak pişirilir, koyulaştırılır. 3- Lokumun kıvamı şöyle anlaşılır: İçine temiz bir kaşık batırılıp soğutulur. Sakız gibi uzuyorsa ol muştur. 4- Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye boşaltılıp yayılır. Üzerine biraz nişasta serpilir ve bir gün bekletilir. 5- Ertesi gün nişastalar temizlenir. Yüzeyi kuru ise biraz su ile ıslatılır. 6- Tam kenarına sıra halinde fındık konur. Sarılarak silindir yapılır. Kenarları yapıştırılır. 7- İki parmak eninde dilimlere kesilip hindistan cevizi ile kaplanır. KESTANE SEKERİ MALZEMELER: -1 kg. kestane -750 gr. toz şeker (3,5- 4 su bardağı) -2,5 bardak su -1 paket vanilya YAPILIŞI: 1- Kestanelerin dış kabukları soyulur. Parçalanmayacak şekilde biraz haşlanıp iç kabukları çıkarılır. 2- Bir tencerede şeker ve su kaynatılır. Kestaneler içine atılıp 3 saat çok hafif ateşte pişirilir. 3- Ateşten alınıp ertesi güne kadar şurubunda bekletilir. 4- Ertesi gün daha hafif ateşte 3 saat daha pişirilir. 5- Vanilya konur. Soğuyunca kestaneler birer birer yaldızlı kağıtlara sarılır. | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |