MUZLU DONDURMA
MALZEMELER:
-7- 8muz
-Yarım limon suyu
-4 yumurta akı
-1 paket vanilya
-Yarım su bardağı şeker
YAPILIŞI:
1- Muz soyulup, küçük doğranır. Şeker, yumurta akı, limon suyu ve vanilya ile iyice ezilir. 10 dakika kadar çarpılır.
2- Buz kalıbına boşaltılıp buz dolabının buzluğunda ve en soğuk ayarda dondurulur. (Ara sıra karıştırılır.)
Not: Muzlu dondurma yalnız ikram edildiği gibi, üzerine krem şanti sıkılarak ve pastaların yanında da sunulur.
VİŞNELİ DONDURMA
(Çilek, Kayısı, Şeftali)
MALZEMELER:
-2 su bardağı şeker
-500 gr. vişne
-3 yumurta akı
-2 bardak su
YAPILIŞI:
1- Vişne yıkanıp ayıklanır. İyice ezilip kaşıkla bastırılarak tel süzgeçten geçirilir.
2- Şeker ile yumurta akı ovulup vişne suyu ve su konup karıştırılır.
3- Buz kalıplarına boşaltılıp buzdolabının buzluğunda dondurulur. (Buzdolabını en soğukta çalıştırmalı ve ara sıra karıştırmalıdır.)
Not: Çilek, kayısı, şeftali dondurmaları da aynı şekilde yapılır.
LİMONLU DONDURMA
(Portakallı Dondurma)
MALZEMELER:
-2 su bardağı şeker
-5 limon
-3 yumurta akı
-3 bardak su
YAPILIŞI:
1- Limonlar yıkanır, ince rendelenir. Limon kabukları şeker ve yumurta akı ile iyice ovulup limon suyu ve su konup karıştırılır.
2- Kaşık ile bastırılarak tel süzgeçten geçirilir. Buz kalıplarına boşaltılıp, buzdolabının buzluğunda dondurulur. (Ara sıra karıştırılır.)
Not:
1) Buz dolabının en soğuk ayarını açmalıdır.
2)Pastane dondurmaları özel dondurma makinesinde (soğutucu ve karıştırıcı) yapıldığı için başarılıdır.
3) Portakal dondurması da aynı şekilde yapılır. |