Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2007, 09:00   #131
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

FINDIKLI FONDAN
MALZEMELER:
-2,5 su bardağı şeker
-2 su bardağı çekilmiş fındık
-1 kahve kaşığı limon suyu (fazla koymayınız)
YAPILIŞI:
1- Şeker bakır bir tencerede üzerini örtecek kadar su ile kaynatılır.
2- Koyulaşınca ateşten alınır. (Kıvamın olduğu şöyle anlaşılır: Bir fincan soğuk suya 2- 3 damla damlatılır; damlalar lokum yumuşaklığında olmalıdır.) Limon suyu konur.
3- Ilıyınca karıştıra karıştıra beyazlaştırılır.
4- Çekilmiş fındığın yarısından fazlası konup yoğrulur. Küçük toplar yapılıp kalan fındık ile kaplanır.
Not: Şeker, aynı miktar süt ile kaynatılırsa sütlü fondan olur.
Şeker ile sütü kaynatılırken devamlı karıştırmak gerekir.

FISTIKLI ÇİKOLATA
MALZEMELER:
-100 gr. kakao
-Yarım su bardağı pudra şeker
-100 gr. fındık
-50 gr. iç yeşil fıstık
-1 yumurta
-2- 3 çorba kaşığı meyve likörü
YAPILIŞI:
1- Porselen bir kaseye kakao, pudra şeker, yumurta, likör konur. Su buharında karıştırılır.
2- Kıyılmış fındık ilave edilip yoğrulur. Küçük toplar yapılıp yeşil fıstıkla kaplanır.
TAVUK GÖĞSÜ
MALZEMELER:
-1 litre süt
-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
-2,5 kahve fincanı un
-2,5 kahve fincanı şeker
YAPILIŞI:
1- Bakır bir tencerede yağ ile un çok açık pembe kavrulur, 1 litre süt ve şeker konup karıştırarak pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.
2- Mikserle 15- 20 dakika çarparak sakızlaştırılır. Islatılmış 20- 25 cm. çapındaki cam tabak veya tepsiye boşaltılıp buzdolabında soğutulur. Dilimlenip servis yapılır.
  Alıntı ile Cevapla