Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2007, 09:18   #1
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
1980 Inşaat Mühendisliği Proje Düzenleme Yönetmeliği

"1980 Inşaat Mühendisliği Proje Düzenleme Yönetmeliği"

KIBRIS TÜRK MÜHENDIS VE MIMAR ODALARI BIRLIĞI
KURULUŞ YASASI (12/1976)
1979 MIMARLIK VE INŞAAT MÜHENDISLIĞI ORTAK
MESLEKI HIZMET VE DENETIM TÜZÜĞÜ
----------------------------------
MADDE 20 ALTINDA YAPILAN YÖNETMELIK
(A:E: 513/83 ile değiştirilmiş şekliyle)

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yetki Kurulu, 1979 Mimarlık ve Inşaat Mühendisliği Ortak Mesleki Hizmet ve Denetim Tüzüğünün 20. maddesi ile kendisine verilen yetkiyi kullanarak hazırlanmış olduğu ve Kıbrıs Türk Federe devleti Bakanlar Kurulunca onaylanan aşağıdaki Yönetmeliği yapar.

Kısa isim
1.
bu Yönetmelik "1980 Inşaat Mühendisliği Proje Düzenleme Yönetmeliği" olarak isimlendirilir.

Amaç
2.
Bu Yönetmelik, Inşaat Mühendisliği mesleği hizmetlerinde, uyulması gerekli olan ilke ve kuralların tanımlanması, belirli bir konu ile ilgili olarak Inşaat Mühendisliği Odası tüm üyelerince belirli bir düzeyde yürütülmesi ve yapı üretimi için temel hizmetlerden biri olan Inşaat Mühendisliği hizmetlerinin ülke ve toplum yararına uygulanmasının denetlenmesi amacına yöneliktir.

I. BÖLÜM

Tanımlar
3.

Bu Yönetmelikte metin başka türlü gerektirmedikçe aşağıda verilenlerin dışındaki tanımlar, 1976 Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kuruluş Yasasındaki ve 1979 Mimarlık ve Inşaat Mühendisliği Ortak Mesleki Hizmet ve denetim Tüzüğündeki anlamı anlatır.




"Çizim", Inşaat Mühendisinin tasarı ve düşüncelerini yansıtan teknik resimlerin çizimini anlatır.




"Inşaat Mühendisliği Projesi", statik projeyi anlatır.




"Detay", yapı uygulamasında, inşaatı ve imalatı gerçekleştirecek olan ilgili teknik personele, tasarısını daha iyi yansıtabilmek amacıyle Inşaat Mühendisinin hazırlayacağı yapının herhangi bir bölümüne veya noktasına ait büyük ölçekte ve ayrıntılı olarak verilen teknik resimleri anlatır.




"Proje Düzenleme", yapı süresinde bir bütün oluşturan ve uygulamaya geçilinceye değin yapılan Inşaat Mühendisliği mesleği ile ilgili teknik hizmetleri anlatır.


  Alıntı ile Cevapla