Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2007, 09:18   #2
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

II. BÖLÜM
Öneri Raporu
4.

Öneri raporu; yapıya ait strüktürü belirten, etüd, şema ve açıklamaları, seçilen sistemlerin emniyet, ekonomi ve benzeri faktörler yönünde karşılaştırmalarını kapsayan rapordur.

Ön Proje
5.

Ön proje, idarece onaylanan öneri raporundaki esaslar dahilinde yapının statik ön projesinin hazırlanması, yapı tesislerinin genel hatlarla belirtilmesi, yaklaşık metraj ve maliyet hesaplarının hazırlanması, gerekli hallerde fenni izahname düzenlenmesi hizmetlerinde Önemli ve kritik Inşaat Mühendisliği projeleri için 1/200 avan proje, belirli bir konunun. mimari projeye,arsa verilerine fikir projesi yarışma ile elde edilmiş ise proje hakkındaki juri tavsiyelerine uygun olarak taşıyıcı sistemin ve yapıda kullanılacak malzemenin; mühendislik ve ekonomide gözününde tutulma kaydıyla; tesbit için hazırlanan 1/200 ölçeğinde projesidir. 1/200 avan projede kat planları statik hesaplar ve statik rapror bulunur.



(1)
Verilecek statik raporda; taşıyıcı sistemi belirtilecek, bu sistemin mimari, inşaat mühendisliği ve ekonomi bakımından uygunluğu izah edilecek. Bunun için gereken tahkik hesapları ve ekonomik mukayeseler yapılacaktır.



(2)
Binanın taşıyıcı sisteminde kullanılan malzemeler ile binaya yük veren malzemeler (duvar, kaplama, çatı örtüsü v.s) tesbit edilecektir.



(3)
Statik sistemin değiştiği her kat için ..... döşeme kalıp planları ve temel planı çizilecektir. Bu planlarda dilitasyon yerleri belirtilecek, gerekli kesitler çizilerek bunların üzerinde mimari projeye uygun kotlar yapılacaktır.



(4)
Döşeme yükleri bulunacak, her mahal için alınacak hareketli yükler belitrilecektir.



(5)
Kullanılacak duvar cinsine göre, değişik kalıntıdaki duvarların duvar kaplaması dahil m2 ağırlığı bulunacaktır.



(6)
Taşıyıcı elemanlardan (döşeme, kiriş, kolon, temel) en fazla tesire maruz olanlardan meydana gelen düşey ve yatay yük tesisleri tekribi de olsa bulunacak, bu elemanlara verilebilecek ebatlar tesbit edilecektir.



(7)
Yapılmış olan zemin etüdüne göre temel sistemi ve temelin oturacağı seviye tecrübeye göre tesbit edilecektir.
1/100 avan proje, 1/200 avan proje esaslarına uygun olarak 1/100 ölçeğinde hazırlanan, taşıyıcı elemanların eb'atlarının ve kullanılacak malzemenin kesin olarak tayin edildiği projedir.



(8)
1/200 avan projede tesbit edilmiş hususlar gözönünde tutularak her katın 1/100 ölçeğinde döşeme kalıp planı çizilecek, akslar numaralanacak, bütün döşeme ve kirişlere poz numaraları verilecek, gerekli kesitler çizilerek bunların üzerine mimari projeye uygun kotlar yazılacaktır.



(9)
Çizilecek temel planında, zemin etüdündeki bilgiler ve mimari projeye uygun olarak bulunuş temel taban kotları belirtilecektir. Tesisat kanallarının bulunması halinde, temel kotlar, bunların geçişine engel olmayacak şekilde tesbit edilecektir.



(10)
Bütün taşıyıcı elemanların 8döşeme, kiriş, kolon, temel) eb'atları bulunacak, bu eb'atlar kalıp planlarında belirtilecektir.
  Alıntı ile Cevapla