Konu: Çimento
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2007, 15:04   #20
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

· Hava Kalitesi Korunması Yönetmeliği’nin yayımladığı 1986 yılından bu yana, çimento fabrikalarında geçerli toz emisyonu sınır değerleri, batılı ülkelerin ilgili yönetmeliklerinde filtrasyon tekniklerinde meydana gelen gelişmenin etkisiyle önemli ölçüde azaltılarak revize edilmiştir. Bu sebeple;
1. Yönetmeliğin ek-7.3, 6.1 başlığında yer alan toz emisyonu sınır değerlerinin 2 Kasım 1986’da mevcut tesislere %100 artırılarak uygulanacağı hükmü işlevini yitirmiştir. Bu kapsamdaki tesisler en geç 1 yıl içinde yönetmelikteki yeni standartları sağlayacak tedbirleri alacaklardır.(fabrikanın teknik özellikleri icabı uzatması gereken durumlarda 1 yıl ilave tanınabilir )
2. Bu deklarasyonun imza tarihinden sonra, kurulacak yeni tesisler ile mevcut tesislere yapılacak teni üretim ünitesi ilaveleri için atık gaz emisyonları 50 mg / Nm3 değerini aşmayacaktır.
· Toz emisyon konsantrasyonlarını sürekli olarak sürekli olarak ölçen yazılı monitör sistemleri, saatte 15 kg ve üzerinde toz yayan bütün ünitelerde her zaman çalışır vaziyette bulundurularak yapılacak kontrollerde ölçüm raporları ve herhangi bir gün ve saatte ait verilerin listelenmesi durumunda yetkililere sunulacaktır.

· Hava Kalitesinin Korunması Yönetmeliği’nde yer alan çimento fabrikaları ile ilgili diğer hususlara uyulacaktır.

· Tesisler, filtreler devre dışı iken kesinlikle çalışılmayacaktır.

· Elektrofiltrelerin devre dışı kalmasına ve randıman kaybına sebep olan karbonmonoksit miktarındaki artış ve voltaj düşmelerine karşı her türlü tedbir önceden alınacaktır.Ancak değerlendirmelerde, elde olmayan ve önceden tedbiri mümkün olmayan sebepler dolayısıyla vaki sistem inkıtalarını müteakip fırınların ve değirmenlerin tekrar devreye alınma süreleri hariç tutulacak, bu durumlar aylık raporlar halinde teşvik edilecektir.

· Uluslar arası yükümlülükler gereği, sektör hakkında hazırlanacak istatistiki bilgiler, koordinasyon içerisinde derlenecektir.


Deklarasyon öncesi ve deklarasyondan sonra çimento fabrikaları emisyon değerleri
Tablo 4.3.’de verilmektedir.

  Alıntı ile Cevapla