- Bu konuyu araştırmamda bana yardım ettiğiniz ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. o Ben teşekkür ederim. 1.3. SONUÇ Avcılar L.T.D Ş.T.İ. taahhüt yoluyla inşaat işi yapan orta ölçekli firmalardan biridir. Yapılan görüşme neticesinde şirket ortağı olarak verdiği bilgilere dayanarak şirketin dört seneden beri finansal kiralama yöntemini kullandığı, bu uygulamanın özellikle inşaat taahhüt firmaları için gerekli olduğunu belirtmiştir.Ali Bey finasal kiralama yönteminin birçok avantajı bulunduğunu ve bu sebepten dolayı giderek daha geniş bir uygulama alanı bulacağını belirtmiştir. Makine ve techizatın ödeme dönemi boyunca kendi ödemelerini karşıladığını ve ödemeler bitince makinenin sahipliğini elde ettiklerini ve böylece ellerindeki ellerinden yüklü miktarda para çıkmayarak makineye sahip olduklarını belirtmiştir.Ali Bey, inşaat taahhüt işletmelerinin kullandıkları makinalarının pahallığı nedeniyle finansal kiralama yaptığını belirtirken Türkiye’de bu sektörün gittikçe gelişeceğini vurgulamıştır. |