Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 09:21   #10
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

2- ARAŞTIRMAYA BAŞLAMA İŞARETİ (İngiltere)
İşaretleme, ürünlerin, hizmetlerin ve işlemlerin en iyisiyle karşılaştırılarak ve ölçülerek yapılan performansa artırıcı sistematik bir yöntemdir. Genellikle özel sektör tarafından rekabet analizi için bir kalite vasıtası olarak ve maliyeti düşürmek için bir etken vasıtası olarak kullanılır...
İngiltere’de, piyasa araştırmasına benzer bir yapı dahilinde üst düzeyde araştırmaya başlama işareti için kullanılacak tekniğin geliştirilmesine karar verilmiştir. Araştırmaya Başlama işareti’ adı verdiğimiz bu yeni teknik şöyle tanımlanabilir:
Seçilmiş bölgelerde departman performansı ile piyasa araştırmasına benzer bir yapı kullanan kamu ve özel sektör performansını mukayese eden etkili bir tekniktir.’
Araştırmaya başlama işareti tekniği, kalite için etkili tasarruf ve ilerleme veriminde odaklanan bir yaklaşım sağlar; etkili ilerlemelerin yerine oturtulmasını ve Hizmet Düzey Sözleşmeleri ile tanzim edilmesini temin eden bir metottur; en iyi uygulamanın tanımlanması suretiyle fiyat ve kalite mukayesesi yapan bir metottur; danışmanlardan istifa edilerek özel sektörün katılımını temin eder; piyasanın içinde korkusuzca özel sektöre geçmesi muhtemel işleri test ederek bu işlerin ilgili personelinin katılımını sağlar.
Araştırmaya Başlama işaretinin
Sonuçları
1995-96 yıllarından tüm bölgesel birim ve merkezlerde uygulamalar başlatılmıştır. Daktilo yazımı, personel idaresi, bilgi teknolojisi desteği, muhasebe ve maliye, yönetim ve KDV Kontrol Birimi gibi faaliyetler incelenmiştir.
Tamamında, yıllık toplam 30 milyon pound değerinde 1.300 görevi kapsayan yaklaşık elli uygulama gerçekleştirilmiştir. Bu uygulamaların sonuçları, ortalama % 20 civarında tasarruf sağlayan en azından muhafaza edilen ve çoğu hallerde geliştirilen hizmet standardına sahip pazar araştırması tekniğini kullanan uygulamalara çok benzemektedir.
  Alıntı ile Cevapla