Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 09:53   #3
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

.EDE RAPORU

3.1.İTHALAT DEPARTMANINDA YAPILAN İŞLERLE İLGİLİ BİLGİLER


Dış Ticaret İşlemlerinde Kullanılan Belgeler:
1- Proforma Fatura: Satılacak malın niteliğini ve satış şartları hakkında alıcıya bir fikir vermek üzere düzenlenir.
2- Koli Listesi (Packing List): Birden çok kap içinde gönderilen malların ne cins , miktar ve ne kıymette olduğunu gösterir.
3- Çeki Listesi(Weight List): Sevk edilen malların brüt ağırlıklarını gösterir.
4- Menşe Şehadetnamesi(Certificate Of Origin): Malın menşei yani imal edildiği yeri belirtir.
5- Dolaşım Belgesi(ATR): Avrupa birliği ülkelerinden yapılacak ihracat veya bu ülkelerden yapılacak ithalatta ortak Pazar tercihli rejiminden yararlanılabilmesi için fiili ihracat sırasında ihracatçı tarafından düzenlenen Ticaret Odasınca onaylanan ve Gümrük İdaresince vize verilen belgedir.
6- Analiz Raporu(Certificate Of Analysis): Sevk olunan malların analizine veya özelliklerinin belirlenmesine ihtiyaç duyulduğu taktirde düzenlenen belgedir.
7- Konşimento(Bill Of Landing): Taşınacak mallar için yetkili acente veya aracın şirketince düzenlenir. Malın teslim alındığını , yükleme limanından boşaltma limanına kadar taşınıp, teslim alındığı haldeki durumuyla varma limanında teslim edileceğini gösteren kayıtlar yer alır.
8- Fatura(İnvoice): Satılan malın niteliğini , cinsini, miktarını, satış tutarını gösteren, satıcı tarafından alıcıya verilen belgedir.
9- Sigorta Belgeleri(İnsurance Documents): Malın sevk edildiği yerden varış yerine kadar doğabilecek taşıma rizikolarına karşı teminat veren belirli taşıma yolu sigorta tipleriyle sigorta edildiğini ve her iki tarafın hak ve borçlarını gösteren belgedir.
10-Sigorta Poliçesi: Sigorta şirketi veya acentesi tarafından düzenlenen ve sigoeta aktinin yapıldığını gösteren belgedir.
11-Akreditif Açma Mektubu: İhracatçı firmadan proforma faturayı alan ithalatçı mal bedelinin ödenmesi için kendi ülkesindeki bir bankaya akreditif açma talimatını akreditif açma mektubuyla verir.
12-Gümrük Beyannamesi: İthal ve ihraç edilen mallarla ilgili olarak düzenlenen belgedir.





  Alıntı ile Cevapla