Konu: Et Yemekleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2007, 22:02   #3
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Mantar Soslu Et Sarma

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
300 gr mantar
5 Çorba kaşığı margarin
1 Diş sarımsak
3-4 Dal maydanoz
80 gr sucuk
8 Dilim salam
8 Dilim dana biftek
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı su
3 Çorba kaşığı süt kreması
Tuz, karabiber


Hazırlanışı

* Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin.
* Margarinin yarısını eritin.
* 1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin.
* Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
* Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın.
* Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin.
* Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin.
* Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin.
* Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın.
* Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun.
* Üzerlerine un serpin.
* Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın.
* Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın.
* Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.
* Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin.
* 3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın.
* Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla