|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
04-02-2007, 22:00 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Fırında Et Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 35 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Kg kemikli kuzu eti 2 Su bardağı su 1 Tatlı kaşığı yoğurt 1 Tatlı kaşığı yumuşak margarin 1 Tatlı kaşığı salça Tuz yemek tarifleri / Et Yemekleri Geri Git Fırında Et Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 35 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Kg kemikli kuzu eti 2 Su bardağı su 1 Tatlı kaşığı yoğurt 1 Tatlı kaşığı yumuşak margarin 1 Tatlı kaşığı salça Tuz Hazırlanışı * Eti iyice yıkayın ve büyük bir tencereye koyun. * 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. * Önce hızlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişidrin. * Et yumuşadığında fırın fepsisine aktarın. * Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. * Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin. * Yanında pilavla birlikte servis yapın
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
04-02-2007, 22:01 | #2 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Ekşili Et Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 750 gr kuzu eti 1 Çorba kaşığı margarin 2-3 Adet soğan 2-3 Adet domates Yarım limon Tuz, karabiber Maydanoz Hazırlanışı * Domatesleri yıkayın. * Etleri küçük küçük doğrayın. * Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, eğer yağsızsa içine yağ ekleyerek kendi suyuyla kavurun. * Etler renk değiştirene ve suyunu çekene dek kavurun. * Bu arada soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın. * Etler kavrulunca içine soğanları ekleyip, bir süre karıştırın. * 5-10 Dakika sonra doğranmış domatesleri ilave edin.(Dilerseniz hepsini aynı anda da ekleyebilirsiniz.) * Tercihe göre kıyılmış maydanoz katın. * Tuz ve karabiber koyun. * Tencereye kaşık sokmadan, arada bir sallayarak karıştırın. * Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra yarım limon sıkın. * Sıcak olarak servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:02 | #3 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Mantar Soslu Et Sarma Malzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 50 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 300 gr mantar 5 Çorba kaşığı margarin 1 Diş sarımsak 3-4 Dal maydanoz 80 gr sucuk 8 Dilim salam 8 Dilim dana biftek 1 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı sirke Yarım su bardağı su 3 Çorba kaşığı süt kreması Tuz, karabiber Hazırlanışı * Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin. * Margarinin yarısını eritin. * 1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin. * Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin. * Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın. * Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin. * Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin. * Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin. * Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın. * Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. * Üzerlerine un serpin. * Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın. * Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın. * Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. * Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin. * 3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın. * Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:02 | #4 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Mantar Soslu Dana Madalyon Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 60 dk. Kaç Kişilik 2 Yöntem 4 Adet dana madalyon 250 gr mantar 1 Adet küçük soğan 1 Tatlı kaşığı kıyılmuış maydanoz 1 Adet havuç 1 Adet limon 2 Çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı * Havucu tavla zarı iriliğinde doğrayın. * Soğanı yemeklik kesin. * İkisini de 2 çorba kaşığı tereyağında çevirerek biraz pişirin. * İçine dilimlenmiş mantarları ilave edin. * Birkaç dakika daha pişirin. * Tuz ve karabiber serpin. * Etleri tavaya alıp, sebzelerle birlikte kızartın. * Üzerine karabiber serpin ve yarım limon suyu sıkın. * Kapağını kapatıp, yumuşayana dek pişirin. * Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:03 | #5 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Kaburga Dolması Malzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 35 dk. Kaç Kişilik 16 Yöntem 1 Adet kuzu kaburgası (2.200 gr) 1 Adet kuzu böbrek 50 gr karaciğer 2 Su bardağı pirinç 3 Çorba kaşığı çam fıstığı 4 Çorba kaşığı margarin 2.5 Çorba kaşığı kuş üzümü 1 Tatlı kaşığı karabiber 3.5 Yemek kaşığı tuz 12 Su bardağı su 1.5 Yemek kaşığı yoğurt Kaburganın pişme süresi : 2 saat Hazırlanışı * Kaburga kemiği ile derialtı dokusunu birbirinden ayırarak bir cep açın. * Pirinci bol suda yıkayıp süzün. * Ciğer ve böbreği yıkayıp zarlarını soyun. * Küçük küpler halinde doğrayın * 3 Yemek kaşığı margarini eritip çam fıstığını ekleyin ve sararıncaya kadar kadar kavurun. * Ciğer ve böbrekleri ilave edip, sote edin. * Pirinci ekleyip birkaç kez karıştırın. * Kuşüzümü, biraz tuz ve karabiber ilave edip tekrar karıştırın. * Hazırladığınız iç pilavı kuzu kaburgası üzerinde açtığınız cebe doldurun. * Mutfak ipiyle dikerek cep ağzını kapatın. * Kaburganın sığabileceği bir tencereye suyu doldurup kalan tuzu ekleyin. * Kaburgayı yerleştirip ağzı kapalı olarak kısık ateşte 2 saat pişirin. * Kaburgayı fırın tepsisine yerleştirin. * Kalan 1 yemek kaşığı margarini ayrı bir kapta eritip, yoğurtla karıştırın. * Etin üzerine sürüp, önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kızartın. * Sıcak olarak servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:03 | #6 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Kuzu Sultan Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 45 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem 1 Adet kuzu kol 3-4 Parça kemiksiz kuzu eti 2 Çay kaşığı kekik 2 Çay kaşığı tuz Milföy hamuru Sos için : 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı un 2 Adet rendelenmiş domates 1 Su bardağı etsuyu 1-2 Adet defne yaprağı Hazırlanışı * Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın. * İyice açıp döverek genişletin. * İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın. * Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp. hazırladığınız ruloyu sarın. * Orta ısılı fırına verip, pişirin. * Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun. * Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın. * Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın. * Eti fırından alıp, dilimleyin. * Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:03 | #7 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Kağıtta Ciğer Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 35 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem Yarım kilo karaciğer 2 Diş sarımsak 1 Tatlı kaşığı kekik 1 Çorba kaşığı sıvıyağ 1 Çorba kaşığı margarin Tuz, karabiber 1 Tabaka yağlı kağıt Hazırlanışı * Ciğeri kuşbaşı doğrayıp bol suda yıkayın. * Süzgece alıp suyunu tamamen süzün. * Sarımsağı ince ince kıyıp tuz, karabiber ve kekikle karıştırın. * Hazırladığınız karışımı ciğere ilave edip, karıştırın. * Bir tabaka yağlı kağıdı 4 eşit parçaya bölün. * Kağıt parçalarını fırın tepsisine yerleştirin. * 1 Çorba kaşığı sıvıyağ ile kağıtların her tarafını yağlayın. * Ciğerli karışımı 4 eşit parçaya bölüp, kağıtların içine doldurun. * Küçük parçalara ayrılmış margarini paylaştırın ve kağıtları açılmayacak şekilde paket yapın. * Önceden 250 derecede ısıtılmış fırına verip, 15-20 dakika kadar pişirin. * Ciğer paketlerini servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:04 | #8 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Malzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 120 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Adet kuzu budu 1 Tatlı kaşığı biberiye 1 Adet soğan 1 Kahve fincanı mısırözü yağı 1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi 3 Adet haşlanmış havuç Tuz, karabiber Bağlamak için : Pamuk ipliği Sosu için : 1 Kahve fincanı mısırözü yağı 3 Diş sarmısak 1 Çorba kaşığı salça 1 Kahve fincanı sirke 1 Çay bardağı su Yeterince tuz ve karabiber Hazırlanışı * Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın. * Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün. * Etin üzerine bıçakla çeltikler atın. * Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın. * İple her yerinden sıkıca bağlayın. * Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. * Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın. * Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın. * Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın. * Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. * Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. * Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. * Dilimleyerek servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:04 | #9 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Malzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 120 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Adet kuzu budu 1 Tatlı kaşığı biberiye 1 Adet soğan 1 Kahve fincanı mısırözü yağı 1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi 3 Adet haşlanmış havuç Tuz, karabiber Bağlamak için : Pamuk ipliği Sosu için : 1 Kahve fincanı mısırözü yağı 3 Diş sarmısak 1 Çorba kaşığı salça 1 Kahve fincanı sirke 1 Çay bardağı su Yeterince tuz ve karabiber Hazırlanışı * Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın. * Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün. * Etin üzerine bıçakla çeltikler atın. * Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın. * İple her yerinden sıkıca bağlayın. * Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. * Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın. * Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın. * Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın. * Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. * Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. * Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. * Dilimleyerek servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:05 | #10 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Avcı Usulü Biftek Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 35 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 6 Parça biftek 200 Gr mantar 1 Adet soğan 2 Adet domates 2 Adet sivribiber 2 Çorba kaşığı margarin Tuz, karabiber Hazırlanışı * Biftekleri ızgarada veya teflon tavada arkalı önlü kızartın ve bir kenara koyun. * Uygun bir tencerede margarini eritin, yemeklik doğranmış soğanı ilave edip birkaç kez karıştırın. * Üzerine yıkanmış ve dilimlenmiş mantarları ekleyin ve 4 dakika karıştırak sote yapın. * İçine ince ince doğranmış sivribiberleri ve küçük kesilmiş domatesleri ilave edin. * Tuzunu ve karabiberini ekleyin, kapağını kapatıp biraz daha pişirin. * Bu sosu bifteklerin üzerine paylaştırıp, servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |