Yoğurtlu Et
Yoğurtlu Et
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr kuşbaşı et
1 Adet yumurta
2 Su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
* 3 Çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, kızdırın.
* Yarım kilo eti tavaya ilave edip, yağda kavurun.
* Dilediğiniz miktarda karabiber ve tuz ekleyin.
* Diğer tarafta yumurtayı tuzla çırpın.
* Daha sonra yoğurda ilave edip, iyice karıştırın.
* Orta boy bir fırın kabına etleri yayın.
* Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin.
* Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
* Pişen yemeği fırından aldığınızda üzerine karabiber serpip, dilerseniz sıcak pideyle servis yapın.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |