|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
04-02-2007, 22:09 | #21 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Yoğurtlu Kuzu Kavurma Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 45 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 1 Kilo kuzu kuşbaşı 4 Adet soğan 2.5 Kahve fincanı sıvıyağ 6 Adet sivri biber 1 Su bardağı sıcak su 2 Adet domates Yarım demet maydanoz 2.5 Su bardağı yoğurt 3 Diş sarımsak 1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber Tuz Üzeri için : 1 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber Hazırlanışı * Sıvıyağı kızdırıp eti kavurun. * Soğanları halka halka doğrayıp ete ekleyin ve pembeleşinceye kadar sote edin. * Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp ilave edin. * 1 su bardağı su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin. * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. * Maydanozu incecik kıyın. * Etler suyunu çekip yumuşamaya başlayınca domates, maydanoz ve tuzu ilave edin. * Domatesler suyunu çekince yemeği ateşten alın. * Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. * Kavurduğunuz etli karışımı servis tabağına alın. * Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün. * Kırmızı tozbiberi tereyağıda kızdırıp üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
04-02-2007, 22:09 | #22 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Baharatlı Kuzu Beli Fırın Malzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 150 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 2 Parça bütün kuzu beli Yarım çay kaşığı kekik Kırık tane karabiber, biberiye 2 Diş kıyılmış sarımsak 4 Adet renkli süs biberi 2 Adet patlıcan 250 gr haşlanmış ıspanak yaprakları Zeytinyağı Tuz Sos için : 2 Litre soğuk su 1 Adet iri kıyılmış havuç 1 Adet iri kıyılmış pırasa 1 Adet orta boy kuru soğan 3 Diş sarımsak Maydanoz kökleri 1 Adet defne yaprağı Tane karabiber Margarin Hazırlanışı * eti kemiğinden dikkatli bir şekilde keserek ayırın. * Zar ve sinirleri temizlenmiş kaski kısmından oluşan bölümü fırın tepsisine yerleştirin. * Üzerine kıyılmış sarımsak, kırık tane karabiber, zeytinyağı, kekik, biberiye ve tuz serpip elinizle ovalayın. * 180 derece fırında içi hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. * Sos için ; kuzu belini çıkardığınız kemikleri fırında kızartın. * İri parçalar halinde kesilmiş sebzeleri, margarini, soğan ve sarımsağı tencereye aktarın. * Sebzelerin rengi değişene dek kavurun. * Kemikleri ekleyin ve suyu ilave edin. * Kaynadıktan sonra üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık yardımıyla alın. * Ağır ateşte 3 saat kayanatın. * Tuzunu kontrol ettikten sonra et suyunu süzgeçten geçirin.(Bu sosa arzu edenler bir miktar yağda kavrulmuş un ekleyerek koyulaştırabilirler.) * Renkli süs biberlerini haşlayın ve kabuklarını soyun. * Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun. * Çatalla ezerek, püre haline getirin. * Çok az zeytinyağı ekleyin. * Haşlanmış ıspanak yaprakları, püre patlıcan ve renkli süs biberleriyle tabağa dekor yapın. * Dilim halinde kestiğiniz eti tabağa yerleştirin. * Üzerine sostan gezdirerek, servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:10 | #23 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Kuzu Kol Kızartma Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 45 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 1 Adet kuzu kol 2 Yemek kaşığı sıvıyağ 1 Yemek kaşığı salça 1-2 Diş sarımsak Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı * Yağ, tuz, karabiber, kekik, salça ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. * Eti fırın tepsisine alıp üzerine hazırladığınız karışımı sürün. * Kalan sosu fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. * Pişme sırasında arada bir sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin. * Suyu azalmışsa etin üzerine biraz sıcak su dökebilirsiniz. * Etin üzeri kızarınca fırın ısısını azaltıp pişirmeye devam edin. * Fırını kapatıp 5-6 dakika sonra çıkartın. * Pilav eşliğinde sıcak olarak servis yapın
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:10 | #24 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Et Kavurma Malzemeler Mutfak Zorluk 1 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 2 Çorba kaşığı margarin 750 gr yağsız kuşbaşı dana eti 2 Adet soğan 1 Adet orta boy havuç 2 Adet domates 15 Adet mantar Tuz, karabiber Hazırlanışı * Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun. * Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene dek pişirin. * Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin. * Kazınıp yıkandıltan sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana dek çevirin. * Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin. * Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. * Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin. * Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:11 | #25 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Yoğurtlu Et Yoğurtlu Et Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 5 Yöntem 3 Çorba kaşığı zeytinyağı 500 gr kuşbaşı et 1 Adet yumurta 2 Su bardağı yoğurt 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber Hazırlanışı * 3 Çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, kızdırın. * Yarım kilo eti tavaya ilave edip, yağda kavurun. * Dilediğiniz miktarda karabiber ve tuz ekleyin. * Diğer tarafta yumurtayı tuzla çırpın. * Daha sonra yoğurda ilave edip, iyice karıştırın. * Orta boy bir fırın kabına etleri yayın. * Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin. * Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. * Pişen yemeği fırından aldığınızda üzerine karabiber serpip, dilerseniz sıcak pideyle servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:11 | #26 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | elbiseli pirzola MALZEMELER 3 kişilik 6 adet pirzola 3 adet milföy hamuru 1 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı kaşar peyniri 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı salça yeterli miktarda tuz 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Pirzolaları kendi yağıyla çevirerek kızartın. Bir çorba kaşığı salçayı sulandırın. Kekik, karabiber ve tuzu salçaya ekleyin. Kızarttığınız pirzolaları bu karışıma bulayın. Milföy hamurlarını üçgen biçiminde kesin. Pirzolaları hamurun ortasına koyun, rendelenmiş kaşar peynirini pirzolaların üzerine serpiştirin ve hamuru bohça gibi katlayın. Kemikli kısım dışarıda kalsın ve Pirzolaların kemiğine alüminyum folyo sarın. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün. Tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin. Bu tarif için tavuk pirzolasa da kullanılabilir.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:16 | #27 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | dana eskalop MALZEMELER 4 adet dana eskalop 250 gr jambon, haşlama 1 adet soğan, rendelenmiş 2 çay fincanı tavuk suyu ( ya da et suyu) 2 çorba kaşığı beyaz galeta unu 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 200 gr çiğ krema 25 gr tereyağ 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay fincanı beyaz şarap 25 gr un sıcak su tuz, biber HAZIRLANIŞI Eskalopları dövün. Jambon, bir soğanının rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayı karıştırın. Gerekirse çok az sıcak su ile yumuşatın. Eskalopları bir tahta üzerine yayın.Hazırladığınız içi dörde bölüp, eskalopların üzerine koyun. Her birini sarıp, bir kürdan yardımıyla tutturun. Tereyağ ve sıvıyağı bir tavada kızdırın. Eskalopları hafif una bulayıp yağda hafifçe kızartın. Üzerlerine sıcak et suyu, şarap ve krema ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 45-50 dakika hafif ateşte pişirin, kürdanları çıkarıp servis yapın. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:16 | #28 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | beşamelli nuar MALZEMELER 1 adet nuar 1 çorba kaşığı margarin 400 gr cheddar peyniri 250 gr dana jambon 2 çorba kaşığı un 4 adet domates 600 gr mantar 1 adet soğan kekik sarmısak karabiber, tuz HAZIRLANIŞI Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın. Domates, kekik, sarmısak, karabiber, tuz ilave edip pişirin. Soğuduğunda ince ince dilimleyin. Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığınız soğanı, mantar ile sote edin. 2 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı kaşık yağda hafif kavurun. Buna sıcak nuar suyunu katın, boza kıvamında sos haline getirip, pişirin. Payreks kabın her iki yanına : bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin. Ortaya sote mantarları koyup, hepsinin üzerine beşamel sosu dökün. Fırında bir süre pişirip, sıcak servis yapın. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:16 | #29 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | fırında naneli köfte Malzemeler : 250 gr.köftelik kıyma 1 dilim tost ekmeğinin içi 2 çorba kaşığı süt 2 çorba kaşığı maydanoz 1 adet küçük soğan Tuz ve karabiber LUNA Sos için: 1 çorba kaşığı LUNA margarin 20 gr. un 150 ml. süt (ılık) 150 ml. et suyu -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Kıyma, ekmek, süt, maydanoz, soğan, tuz ve biberi mutfak robotuna atıp karıştırın. Elde ettiğiniz köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. 1 çorba kaşığı Luna ' yı kızdırıp köfteleri, tavayı sürekli silkeleyerek iyice kızartın. Fırın kabına alın. Sos için unu Luna ile kavurun. Unun yanmamasına dikkat edin. Sararmaya başlayınca önce et suyunu, ardından da sütü yedirerek ekleyin. Tuz, biber, nane, ve muskatı da katın. Hazırlanan sosu köftelerin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış fırında 200 derece'de 15 dakika fırınlayın. Püf Noktaları : Bu yemeği önceden hazırlayıp yiyeceğiniz zaman fırınlayabilirsiniz. Hatta fırınlamaya hazır halde 1 hafta buzdolabında bekletebilirsiniz!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:17 | #30 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | arnavut ciğeri Malzemeler : 1 adet koyun ciğeri 1/2 su bardağı un 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 su bardağı çiçek yağı 4 adet büyük soğan 3 adet patates Yarım adet maydanoz 1/2 çorba kaşığı pul kırmızıbiber Tuz -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Üstünün zarları soyulmuş ve büyük zar şeklinde doğranmış ciğerlere tuz ve kırmızı biber koyarak karıştırın. Bir tavaya 1 bardak çiçek yağı koyun ve kızdırın. Yağ kızınca ciğerleri unlayarak azar azar atın. 1 dakika kadar daha pişince çıkarın ve bir kaba koyun. Ciğerlerin tamamı böyle pişirildikten sonra patatesleri de zar şeklinde kesip, aynı şekilde kızartın ve ciğerlerle karıştırın. Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın. Bir kapta tuzladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün ve kıyılmış yarım demet maydanoz ve 1/2 kaşık pul kırmızı biber ile karıştırarak ciğer tabağının kenarına garnitür olarak koyun ve servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |