![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Yoğurtlu Kuzu Kavurma Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 45 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 1 Kilo kuzu kuşbaşı 4 Adet soğan 2.5 Kahve fincanı sıvıyağ 6 Adet sivri biber 1 Su bardağı sıcak su 2 Adet domates Yarım demet maydanoz 2.5 Su bardağı yoğurt 3 Diş sarımsak 1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber Tuz Üzeri için : 1 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber Hazırlanışı * Sıvıyağı kızdırıp eti kavurun. * Soğanları halka halka doğrayıp ete ekleyin ve pembeleşinceye kadar sote edin. * Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp ilave edin. * 1 su bardağı su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin. * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. * Maydanozu incecik kıyın. * Etler suyunu çekip yumuşamaya başlayınca domates, maydanoz ve tuzu ilave edin. * Domatesler suyunu çekince yemeği ateşten alın. * Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. * Kavurduğunuz etli karışımı servis tabağına alın. * Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün. * Kırmızı tozbiberi tereyağıda kızdırıp üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |