Avcı Usulü Kuzu Bacağı
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
4 Adet kuzu incik
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı salça
Yeterince su
Sıvıyağ
12 Adet arpacık soğan
12 Adet mantar
2 Adet çarlisyon biber
2 Adet domates
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
* Öncelikle sıvıyağı tavaya alın.
* Kuzu incikleri sıvıyağda kızartın.
* Tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın.
* Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin.
* Unun rengi değişene dek kavurun.
* 1 Çorba kaşığı salçayı ilave edin.
* Yeterince suyu ekleyin.
* Kuzu incikleri encereye aktarın.
* Et yumuşayana dek pişirin.
* Başka bir tavaya çok az sıvıyağ koyun.
* Kabukaları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.
* Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
* Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı mantarlı karışımı ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın.
* Sıcak olarak servis yapın.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |