Kuzu Kapama
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 95 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
6 Parça kemikli kuzu kol
8-10 Adet arpacık soğan
8 Adet taze soğan
1 Adet havuç
Yarım demet dereotu
6 Adet marul yaprağı
Tuz
Hazırlanışı
* Eti tencereye yerleştirin.
* Suyunu salıp, çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
* Arpacık soğanları soyup ete ilave edin ve 1 saat daha pişirin.
* Havuç, taze soğan ve dereotunu yıkayıp doğrayın.
* Ete, tuz ve sebzeleri ilave edip 20 dakika daha pişirin.
* Arpacık soğanları yemeğin içinden alıp, sonra kullanmak üzere ayırın.
* Maruk yapraklarını yıkayıp haşalyın.
* Düz bir zemine yayıp, pişirdiğiniz etli karışımı yapraklara paylaştırın ve sarın.
* Ayırdığınız arpacık soğanla birlikte sıcak olarak servis yapın.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |