Sebzeli Kuzu Kol Sarma
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
750 gr kemiksiz kuzu kol
2 Adet havuç
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yaklaşık 1 su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Fırını 180 dereceye ayarlayın.
* Havuçları temizleyip iri iri doğrayın.
* 6-7 dakika diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın.
* İki parçaya ayırdığınız eti düzgün bir zemine yayın.
* Üzerine tuz ve karabiber serpin.
* Ortalarına havuçları yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarın.
* Kürdanla tutturun yada iple bağlayıp tencereye yerleştirin.
* Üzerini örtecek kadar su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
* Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
* Pişen et sarmalarını fırın tepsisine dizin.
* Üzerlerine yağ ve yoğurt karışımını sürüp, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-15 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
* Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |