Konu: Et Yemekleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2007, 22:16   #9
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

fırında naneli köfte

Malzemeler :
250 gr.köftelik kıyma
1 dilim tost ekmeğinin içi
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı maydanoz
1 adet küçük soğan
Tuz ve karabiber
LUNA
Sos için:


1 çorba kaşığı LUNA margarin
20 gr. un
150 ml. süt (ılık)
150 ml. et suyu






--------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :
Kıyma, ekmek, süt, maydanoz, soğan, tuz ve biberi mutfak robotuna atıp karıştırın. Elde ettiğiniz köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.

1 çorba kaşığı Luna ' yı kızdırıp köfteleri, tavayı sürekli silkeleyerek iyice kızartın. Fırın kabına alın.

Sos için unu Luna ile kavurun. Unun yanmamasına dikkat edin. Sararmaya başlayınca önce et suyunu, ardından da sütü yedirerek ekleyin. Tuz, biber, nane, ve muskatı da katın. Hazırlanan sosu köftelerin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış fırında 200 derece'de 15 dakika fırınlayın.

Püf Noktaları :

Bu yemeği önceden hazırlayıp yiyeceğiniz zaman fırınlayabilirsiniz. Hatta fırınlamaya hazır halde 1 hafta buzdolabında bekletebilirsiniz!

__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla