Yoğurtlu Kuzu Kavurma
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
1 Kilo kuzu kuşbaşı
4 Adet soğan
2.5 Kahve fincanı sıvıyağ
6 Adet sivri biber
1 Su bardağı sıcak su
2 Adet domates
Yarım demet maydanoz
2.5 Su bardağı yoğurt
3 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Üzeri için :
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
Hazırlanışı
* Sıvıyağı kızdırıp eti kavurun.
* Soğanları halka halka doğrayıp ete ekleyin ve pembeleşinceye kadar sote edin.
* Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp ilave edin.
* 1 su bardağı su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin.
* Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
* Maydanozu incecik kıyın.
* Etler suyunu çekip yumuşamaya başlayınca domates, maydanoz ve tuzu ilave edin.
* Domatesler suyunu çekince yemeği ateşten alın.
* Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
* Kavurduğunuz etli karışımı servis tabağına alın.
* Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün.
* Kırmızı tozbiberi tereyağıda kızdırıp üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |