Konu: Et Yemekleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2007, 22:10   #24
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Et Kavurma

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
2 Çorba kaşığı margarin
750 gr yağsız kuşbaşı dana eti
2 Adet soğan
1 Adet orta boy havuç
2 Adet domates
15 Adet mantar
Tuz, karabiber


Hazırlanışı

* Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun.
* Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene dek pişirin.
* Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin.
* Kazınıp yıkandıltan sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana dek çevirin.
* Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin.
* Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
* Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin.
* Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla