Etli Bezelye
4
kişilik
65 dakika
Malzemeler
250 gr kuzu eti (kemiksiz)
1 kg İç bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 adet sivri biber
1 soğan
1 domates
1 limon
Tuz, karabiber
Kuzu etini ince ince ve üç-dört cm uzunluğunda doğrayın. Tereyağını tencereye koyup iyice kızdırın ve etleri içine atın. İnce ince kıydığınız soğanı ilave edip beş dakika hızlı ateşte kavurun. Sivri biber, domates ve salçayı katıp bir-iki dakika daha çevirdikten sonra tencereye 1 litre (beş su bardağı) su ekleyin. Kapağını kapatarak, 30 dakika kadar hafif ateşte kaynatarak et yumuşayana kadar pişirin. Etin pişmesine yakın, iç bezelyeyi ilave edin ve 20-25 dakika daha pişirin. Yemek piştiğinde, bezelyenin yüzeyine kadar su bulunmalıdır. Yemek piştikten sonra tuz, biber ve bir limonun suyu ilave edip sıcak olarak servis edin
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |