Konu: Et Yemekleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2007, 22:30   #9
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

sahin kebabı

malzemeler
1 kutu konserve bezelye
1kilo pirzola
yarım kg mantar
4 patates
1kasık salca
kasar peyniri
biraz su yag

yapılışı

pirzolayı düdüklüde kısık ateste pişir yaklasık 1 saat
patatesleri kızart
mantarlarıda tavada yagda sotele
etler pişince ısıya dayanıklı bi tepsiye ciz,daha sonra bezelyeleride etlerin üstüne dök,kızarmış olan patatesleride bezelyenin üzerine koy
onun üstüne mantar en üste rende kasar peyniri serp
salcayla suyu karıstır ve sos hazırla sosuda tepsiye dök ve 180 dereceye fırına ver kaşarlar kızarıncaya kadar pisir afiyet olsun
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla