Konu: Et Yemekleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2007, 23:00   #137
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Elma soslu dana bonfilesi

MALZEMELER
4 kişilik
1 kg bonfile
1 demet maydanoz
1 su bardağı un
1 su bardağı elma suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI
Bofileleri dövüp una bulayın. Yağsız tavada alt-üst 1'er dakika gibi pişirin. Servis tabağına yerleştirin. Aynı tavaya 1 su bardağı elma suyunu ekleyin ve 5 dakika pişirin. İçine tereyağı, biber ve tuz ekleyerek kaynatın. Bu karışımı hazır olan etlerin üzerine dökün. Yanına garnitür olarak pilav veya erişte verilebilir.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla